Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Valláskritika » Miért keresik fel Jehova...

Kiss Éva Judit kérdése:

Miért keresik fel Jehova tanúi házról házra, állandóan, az embereket? Nem tanúktól várom a választ!

Figyelt kérdés

#Jehova tanúi #házról házra
2015. júl. 12. 09:00
1 2 3 4 5 6
 41/51 anonim ***** válasza:

Vidiripi

"Aki hozzászólt, esetleg átgondolhatná, hogy a kérdésre válaszolt, vagy csak üres fecsegés volt a nem kérdezett vélemény nyilvánítás"

Nos engem még egy Jehova tanúja sem keresett fel úgy hogy Biblia lett volna a kezében és azzal kezdte volna a mondandóját hogy abból idéz.

Viszont valamilyen Őrtorony által kiadott irodalom az mindig volt nála.

De tudod mit? Kérlek linkelj egy olyan fényképet ahol a házról házra vagy a nyilvános tanúskodás folyik és Bibliával a kezükben teszik ezt a tanúk. Vajon a hivatalos honlapon van ilyen fénykép?

Mivel az irodalom nem a Biblia. Így az irodalom csak azon alapul. Ebből kifolyólag az amit írtam a 38. kommentben teljesen megfelelő válasz a kérdésedre!

2015. aug. 5. 12:13
 42/51 anonim ***** válasza:

de hát akkor mit adunk a házigazdáknak????

akkor mivel keltjük fel a figyelmét??????

hogyan nyűgözzük le?????

ha incs nállam a 100 000 ft-os tabletem, miért vennének komolyan????

csak a bibliával menni prédikálni????

hát annak még táska sem kellene!!!!!!!!!!

na nem. ez írásellenes lenne!!!!!!!

sehol nem ír arról a biblia, hogy a tanítványok valaha is vittek volna magukkal bibliát a szolgálatba!!!!!!!!

haha! :-)

2015. aug. 5. 13:53
 43/51 anonim ***** válasza:

Vidiripi

42. válaszoló!

Általában nem foglalkozom azzal amit írsz. Bár vannak dolgok amikkel egyet értek. De amit most írtál az akkor hülyeség hogy elképesztő!

"ha incs nállam a 100 000 ft-os tabletem, miért vennének komolyan????"

Láttam már tanú kezében tabletet de még egyet sem láttam hogy azzal menne prédikálni. Persze ez nem zárja ki annak a lehetőségét hogy van aki így tesz de hogy itt kis hazánkban a 90% nem fog az biztos. Nincs miből 100 000-res tabletet venni.

"sehol nem ír arról a biblia, hogy a tanítványok valaha is vittek volna magukkal bibliát a szolgálatba!!!!!!"

Remélem hogy ez tényleg vicc akar lenni!

2015. aug. 5. 23:06
 44/51 anonim ***** válasza:

vidripi

biztos tudod, irónia az, amit írtam. nézd meg a 2 legutóbbi jw.tv-t. az összejöveteleken, a pásztori látogatásokon, az utcán tablettel, vagy okostelefonnal ábrázolja a tanúkat. még a malawi testvéreket afrikában is!!!!

szerinted mire ösztönzik a tanúkat? arra, hogy a szolgálatban minél többször kisfilmeket mutassanak meg az embereknek a jw.org-ról. egyrészt drága a nyomtatás, szállítás logisztika, másrészt lenézik a testvéreket, arra sem tartják őket alkalmasnak, hogy normálisan tanúskodjanak, arra viszont jók, hogy lejátszassanak velük egy két filmet a jw.org-ról, és akkor tuti az hangzik el, és úgy, ahogy a mvt akarja.

sajna nem egy olyan személyt ismerek, aki szegény, mint a templom egere, 500 forintos orszőrvágó készülékre nem telt neki az elmúlt 20 évben, de hitelre, tabletet, és internetelőfizetést, az igen, az egyértelmű, hisz lépést kell tartani a szervezettel, és spórolni kell neki...

sajnos az utolsó kérdésedre a válasz: ez nem vicc, szintén irónia.

tipikus tanú érvelés:

mivel akkor még nem volt biblia, hiszen a biblia mai formája évszázadokkal később alakult ki, bizony igaz, hogy nem volt nálluk biblia!!!

sajnos így megy ez: nem ihletett kiadványokkal végzik a szolgálatot, és meg is indokolják: a biblia túl drága...

de a 2 guiness rekordot továbbra is tartják a 2 színes, ingyenes kiadvánnyal... arra van pénz.

2015. aug. 6. 07:18
 45/51 anonim ***** válasza:

„Egy gyökértelen gyökér társadalom szellemi terméke ez a vallás is. Ahol az "eladni magamat" szlogen szintjére emelkedhetett, na attól a társadalomtól minden más aljasság és bugrisság kitelik.”

Te már csak tudod, hogy milyen gyökértelen gyökér társadalom az amerikai, hiszen kint éltél az USA-ban évtizedeken keresztül! Gondolom, ott jöttél rá arra is, hogy az őseid valójában a Szíriuszról jöttek, meg hogy Jézus pártus herceg volt, szittya Lipót!

2015. aug. 16. 04:14
 46/51 A kérdező kommentje:
SZERETNÉM, HA A KÉRDEZŐNEK - NEKEM! - NEM INTÉZNÉTEK MÁR TOVÁBBI KÉRDÉSEKET. MINT MEGTUDTAM, FELTETT KÉRDÉST NEM LEHET TÖRÖLNI - REMÉLEM A HÍR IGAZ -, ÍGY ÉN MÁR NEM FIGYELEM EZT AZ OLDALT, ÍGY NEM TUDOK VÁLASZOLNI A FELTETT, HOZZÁSZÓLT, TÉMÁKHOZ. EZ NEM AZÉRT VAN, MERT NEM AKAROK, HANEM MERT MÁR NINCS MIT, ÍGY TÖRÖLTEM A MEGFIGYELTEK LISTÁBÓL.
2015. aug. 27. 07:02
 47/51 A kérdező kommentje:

vIDRIPINEK!

sAJNOS AZ ÍRÁSAIDBÓL AZ DERÜL KI, HOGY BESZÉLGETÉSEKBE NEM MENTÉL BELE. iGAZ, HOGY VANNAK SZEMÉLYEK, AKIK NEM IS KÍVÁNCSIAK A BIBLIÁNAK AZ ÜZENETEIRE, ÍGY AZT CSAK AKKOR VESSZÜK ELŐ, HA ERRE IGÉNY VAN. AZ ŐRTORONYBAN MINDENHOL ZÁRÓJELBEN VAN AZ A BIBLIAVERS, AMIT TE MAGAD KERESHETSZ MEG, BEBIZONYÍTVA MAGADNAK, HOGY VALÓBAN A BIBLIÁBÓL VAN AZ ÁLLÍTÁS.

HA VALÓBAN ÉRDEKELNE AZ ÖRÖMÜZENET: ISTEN KITÁLYSÁGÁNAK AZ ELJÖVETELE, AKKOR ELŐÍTÉLET NÉLKÜL VENNÉD A BESZÉLGETÉSEKET, ÉS MAGADBAN ELDÖNTHETNÉD, HOGY ÉRDEKEL-E. AZ ÓCSÁROLÁSNAK, A HIBÁK KERESÉSÉNEK SEMMI ÉRTELME.

2015. aug. 27. 07:06
 48/51 anonim ***** válasza:
Beragadt a Capslock?
2015. aug. 27. 09:31
 49/51 anonim ***** válasza:
Kérdező, tévedsz: a biblia felszólít arra, hogy vizsgáljuk meg még az ihletett dolgokat is, pláne a nem ihletetteket. azt is, ki milyen Krisztust hírdet nekünk. Úgyhogy igenis előítéletre buzdít ezzel kapcsolatban a biblia. ha te ezt nem tudod, már értem is, miért vagy tanú.
2015. aug. 27. 09:37
 50/51 anonim ***** válasza:
már hogyne lenne értelme a hibák keresésének: ez a hit alapja: észrevenni a hibát magunkban. illetve a tanúk arra buzdítjáka tanulmányozóikat, hogy vizsgálják meg az adottvallást, amihez tartoznak: megfelel e a sárga könyvük elvárásainak. vajon elfogadják-e a tanúk, ha azt mondja egy tanulmányozó: a hibák keresésének nincs értelme? nem, nem fogadják el, úgyhogy ez KETTŐS MÉRCE!!! ha nem veszem észre a hibákat az írásodban, és nem reagálok rá, az én bűnöm marad: így a tiéd, és van lehetőséged változtatni. sok sikert hozzá.
2015. aug. 27. 09:41
1 2 3 4 5 6

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!