Jehova tanui! Nálatok kétféle csoport van?
Clint Eastwood megmondja:
T. Kerdezo!
Isten nepe valoban ket csoportra oszlik. Az egyik az, amelyek a "felkentek", ezek szama meghatarozott, 144.ooo egyen. Ezeket Isten kivalasztotta, hogy Jezussal uralkodjanak majd a fold felett 1000 esztendeig. Tehat ezeknek a szama meghatarozott. Errol a Jelenesek 14:1-5-ig tarto versek irnak. A Szentiras azonban megemlit egy masik csoportot is. Errol Janos 10:16 verseben lehet olvasni, ahol ezt irja: "Mas juhaim is vannak nekem, amelyek nem ebbol az akolbol valok; azokat is elo kell hoznom, es hallgatnak majd az en szomra, es leszen egy alkol es egy pasztor."
A Jelenesek 7:9 vers szinten errol ir: "Azutan lattam es ime egy nagy sokasag, amelyet senki meg nem szamlalhatott, minden nemzetbol es agazatbol, es nepbol es nyelvbol, es a kiralyiszek elott es a Barany elott allnak vala, feher ruhakba oltozve, es az o kezeikben palmaagak."
Itt mindket idezett vers errol masik csoportrol beszel.
Ezeknek ahogy latod, nincs meghatarozott szama, barmennyi lehet. Minden nepbol, fajbol, agazatbol es nyelvbol jonnek ki, es csatlakoznak a "felkentekhez". Igy tortenik meg az, hogy bar nem "egy akolbol valok", meg is egyesulnek az imadatban. Ezzel pedig megvalosul az "egy akol" es "egy pasztor", mivel Jezus a gyulekezetek feje.
Ez a mas csoport, a "nagy sokasag" nem egi elhivasuak mint a 144.000 tagjai. Ok a foldi orok elet varomanyosai. Isten mikor megteremtette az embert, azzal a cellal teremtette meg ide a foldre, hogy itt eljenek orokke. A mennyei angyalokat lathatatlan szellemkent alkotta meg. Az embert pedig fizikai, anyagi testtel ide a foldre.
Tehat ha a mennybol Jezus uralkodik majd a felkentekkel 1000 evig a fold felett, akkor vajjon ki felett fognak uralkodni? Nyilvan azokon az embereken, akik itt elnek majd a foldon.
Hogy Isten miert valasztott ki egyeneket arra, hogy Jezussal uralkodjanak? Ezek az emberek halalukig kitartottak a hitukben ugy mint Jezus. Es ki volna jobb uralkodo mint azok, akik ateltek ugyan azokat a bajokat es problemakat amiket az emberiseg? Ok megtapasztaltak mindent, amit az ember. Tehat az O uralkodasuk igazsagos, es szeretetteljes lesz.
Remelem tudtam neked valaszt adni? Ha barmi kerdesed van, szivesen valaszolok, de akkor irj privatba. Udvozlettel: Judit!
molnár sánorné
mi van? Isten népe két csoportra oszlik:
úttörők, és nem úttörők
testvérekés testvérnők
tanúk és világiak
isten követői és sátán követői
hitehagyottak és a tanúk
Jézus testvérei és mások
HOL VAN AKKOR AZ EGYSÉG? kétség nem fér hozzá, hogy ez a zrt tanítása.
Kedves utolsónak kétségei ellen:
"úttörők, és nem úttörők"
nincs ilyen önkényes szétválasztás, ez hozzászólóként - helytelen - magánvéleményed. "Egy nyáj " van( Ján 10:16) [Én voltam úttörö...]
"testvérekés testvérnők"
Ez a vicc kategória, mondom (nem én, hanem a Szentírás) "Egy nyáj " van( Ján 10:16)
"tanúk és világiak"
Szentírásilag ez is megáll, nem olvasod a prófétát? (Ézs 43:10-12)
"isten követői és sátán követői"
A Szentírás alapján nincs harmadik lehetőség, szerinted van? No ugye.
"hitehagyottak és a tanúk"
A Tanúkat elfelejtetted nagybetűvel írni! :)
Viccet félretéve itt sincs "surranópálya" Valaki vagy az egyetlen/egyedüli/egy/igaz Isten tanúja, vagy másé...(az meg nem jó)
kár, hogy ez ellentmond Jézus tanításának.
mert ugyanis nem Jehova tanújának kell lenni a biblia szerint, hanem Jézus követőjének.
tudod, Jehovának van tanúja, Jézus. ő már lerendezte ezt a kérdést, hű és igaz tanúnak bizonyúlt. ti azt is összekeveritek, hogy ki nevéért üldöznek benneteket. Jézus nevéért fogják üldözni a tanítványait a biblia szerint, de titeket
egy: nem üldöznek
kettő: Jehova nevével van többeknek problámája
perszeti megmagyarázzátok: Jézus neve azt jelenti: Jehováé a mgmentés, ennélfogva az, hogy Jézus neve miatt üldöznek, ténylegesen azt jelenti, hogy Jehova neve miatt... bruhaha,facsarjátok csak az írásokat, facsarjátok...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!