Miben rejlik Isten tökéletessége?
Szóval, hogyan tökéletes Isten? Mert hát lássuk be, ami Kis Pistának tökéletes, az a Nagy Józsinak tökéletlen.
Az életben nagyon sok olyan dolog van, ami viszonylagos, és ide tartozik szerintem a tökéletesség is. Abszolút tökéletes dolog nem létezik, mert ahány ember, annyiféle látásmód.
Másrészt
Tudom, hogy már kicsit lerágott csont, de ha Isten valóban "tökéletes", akkor mégis hogy tudott tökéletlen dolgot teremteni? Ha tökéletes, akkor mindennek amit ő teremt is tökéletesnek kell lennie.
Akkor az ember hogy lett tökéletlen?
Persze. A szabad akarat miatt. Na de ha egy tökéletes lény teremt egy másik tökéletes lényt (mert más milyet nem tud) akkor ennek a teremtett tökéletes lénynek a szabadakarata is tökéletes. Nem? (lásd Isten. Tökéletes, és még szabadakarata is van.)
Vagy mert az ördög megkísért minket?
Na de a Sátánt is Isten teremtette, ergo a Sátán is tökéletes.
Ha egy tökéletes lény(Isten) által teremtett másik tökéletes lényt(ember) megkísért egy harmadik tökéletes lény(Sátán) akkor az még mindig tökéletes lesz...
Bonyolult :)
Oké. Hát először is nem provokálok. Max kritizálok. És ha elolvasod fent a témakört, akkor azt fogod látni, hogy !Valláskritika!. Direkt nem a vallás témakörbe írtam. Ha oda írtam volna, talán lehet, hogy lenne némi provokatív hatása, de így szerintem nincs.
Másrészt már valahol írtam, hogy oké, elfogadom hogy a rendszerben látják a tökéletességet. De azzal sajnos továbbra sem tudok egyetérteni, hogy az ember tökéletes.
Kényszerítette???És mivel,hogyan???Rájuk sziszeget.Tévedésben vagy nem kényszerítette,csak választás elé állította.A döntést maguk hozzták meg.És mivel döntötek,nem Isten akaratát követék ezért lettek kiüzetve, és magukra hagyatva.Kifogást keresünk itt is,hogy hát ott volt sátán,de ha én tudom mi "jó" nekem,mi a helyes út, akkor sem Isten,de még csak a sátánnak sem kell mondania mit tegyek.Isten nem fog szólni,hiszen jó uton járok,a sátán pedig törheti magát nem fog tudni az ellenkezöjéről meggyözni.Gondolj arra,hogy a mindenapi életben sem könnyű sem téged sem mást meggyözni az elveid feladásával,hiszen az jellemez téged.Tehát Isten vagy úgy alkotta meg az embert,hogy kisértésbe essen,vagy egy jó nagyott tévedet.Később pedig már nem lehetet helyrehozni,mert valami ott bent az emberben nem engedte,hogy megváltozzon.Ez bizonyítja,hogy sem Sodoma és Gomora elpusztítása nem tudta meggyözni az embereket,sem az özönvíz nem volt képes megváltoztatni minket.Egyszóval vagy így vagyunk "tőkéletesek" vagy sosem leszünk azok,ezáltal Isten sem lehet az.
U.I. remélem tévedek, egyszer majd kiderűl
Ez megint egy hülye, kötözködős kérdés. Az ember, az ember. Nem isten, tehát nem tökéletes.
Mitől tökéletes valaki vagy valami? Attól, hogy teljesíti azt amire készült. Milyen célra teremtette isten az embert? Na ez az amit nem tudunk, tehát a kérdésre sem tudunk válaszolni. Mint már írtam, ha isten azt akarta volna, akkor programozott robotokat teremthetett volna ember helyett. Mivel nem ezt tette, nem az volt a célja, hogy bűntelen, "hibátlan" gépet alkosson. Ha pedig nem ez volt a célja, akkor nem is kérhetjük rajta számon. A cipészt sem lehet hibáztatni, hogy nem báli cipőt csinált, ha túrabakancsot akart gyártani.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!