Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Valláskritika » Káin vámpír? Ez honnan jött?...

Káin vámpír? Ez honnan jött? Miért látnak benne "rációt"?

Figyelt kérdés
Komolyan már egy tucat helyen olvasni lehet ezt a badarságot. Szeretném tudni honnan eredeztetik.
2010. márc. 3. 16:41
1 2 3
 11/24 anonim ***** válasza:

Ez a Káin az első vámpír legelőszőr tudtommal a Vampire: The Masquerade címmel futó asztali papíros-kockás szerepjátékban jelent meg. Egyébként szerintem egy zseniális húzás volt az alkotók, főleg Mark Rein-Hagen részéről, mert nagyon sokat dob a játék hangulatán.

De ez csak a játék ál-mitológiájának része, nem szabad komolyan venni (még mielőtt valami fanatikus belekötne).

2010. márc. 3. 18:52
 12/24 A kérdező kommentje:
Persze engem is csak olyan szinten érdekelt már a dolog, hogy megint ebbe a "témába" futottam bele egy cikk kapcsán, ahol az egyik kommentben "felvetődött" a dolog. Egyébként Bibliában szerintem csak azt írják Káinról, hogy senki meg nem ölheti. (ami nem azt jelenti hogy nem halhat meg) Nekem belekötés szintjén ennyi lenne a hozzáfűznivalóm, de kíváncsi voltam, hogy ha már máshol is olvastam erről honnan eredhet. A Júdás-vámpír dolog viszont tényleg Dracula 2000-res, jól mondta az egyik hozzászóló. Na akkor megállapítható, hogy max. egy játék miatt később belemagyarázták a kapcsolódó Biblia-részletbe is a dolgot.
2010. márc. 3. 20:21
 13/24 anonim ***** válasza:
mindkettőnek igaza van aki azt mondja, hogy káin és judás, valóban ők voltak az első vámpírok csak az a baj, hogy a vámpírok 12 különböző fajra oszthatók ezekből a nosferato vámpírok első darabja volt judás ők nem látszanak a tükörben és van szárnyuk félnek a kereszttől a naptól, fokhagymától, és az ezüsttől, míg a káin leszármazottak a raiz'reil vámpírok nekik nincs szárnyuk látszanak a tukörben ha mozisan akarom ábrázolni az interjú a vámpírral c. filmben rólluk van szó,naptól ők is meghalnak de a többi rájuk nem veszélyes, de koporsó az mind a 12 fajnak kell. ha van egyéb vámpíros kérdésed mondjad megvan a vámpír fajok kódexe.
2010. márc. 4. 10:26
 14/24 A kérdező kommentje:
Nem hiszek a vámpírokban, de mesélj még róluk kérlek, mert a téma attól függetlenül mozgásban tartja a fantáziám. *napi szinten*
2010. márc. 4. 16:58
 15/24 anonim ***** válasza:
Majdnem jókat írtak, eltekintve attól, hogy nem. Nem Bram-bá találta ki a vámpírokat. Nem a V:tM volt az első, ahol Káin volt az első "vámpír". Ésatöbbi. Javaslom elolvasni a Liber Falxifert, különös tekintettel a Quayinitic Tradition című részre.
2010. márc. 5. 01:38
 16/24 anonim ***** válasza:
Első válaszolónak: Jahve-Elohim nem kannibál, csak emberevő. Nem fogom egyenként előkeresni, de mókás, hogy hány vér- ill. állat- ill. emberáldozat szerepel a Bibliában. Apropó - gondolkodnivaló: Káin és Ábel, egyik növényeket áldozott, a másik állatokat. Isten csak az egyiket fogadta szívesen. Melyiket?
2010. márc. 5. 01:41
 17/24 anonim válasza:
Hűha... Ahogy látom, itt durva hívők vannak, keményen megalapozott vallástörténeti ismeretekkel, és feketén-fehéren dokumentált, kicsit sem fikcionális háttéranyaggal. Most akkor ezek után muszáj megkérdeznem: vérfarkasok is léteznek? Kérlek, ne hagyjatok kétségek között!
2010. márc. 5. 11:15
 18/24 anonim ***** válasza:

Loup-garou, Doppelganger, Werwulf, werewolf, wendigo - mind elsősorban farkasalakkal elképzelt alakváltók, eléggé eltérő kultúrkörökből. A nordikus farkas-őrjöngők rendes neve nem jut eszembe, mint ahogy a tibeti variáns sem.

Létezésükben akkortól kell hinni, ha akárcsak egyet is láttál felboncolva. Addig folklór, néphiedelem ésatöbbi.

2010. márc. 5. 23:34
 19/24 anonim ***** válasza:

"Nem a V:tM volt az első, ahol Káin volt az első >>vámpír<<."

oké, mondtam, hogy nem vagyok benne biztos. De azt nem kétlem, hogy eme motívum terjedését legnagyobb mértékben neki köszönhetjük.

2010. márc. 7. 22:24
 20/24 anonim ***** válasza:
Utolsó: ez igaz, irritál is kellően, csakúgy, mint Bram baromságai, a Penge-ciklusról nem is beszélve. Mondjuk az iniciálásra alapuló kultuszok ezt maguknak köszönhetik, ha nem tájékoztatják az embereket, akkor az emberek szokás szerint kitalálnak minden baromságot, lásd: voudun.
2010. márc. 7. 23:52
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!