Káin vámpír? Ez honnan jött? Miért látnak benne "rációt"?
Figyelt kérdés
Komolyan már egy tucat helyen olvasni lehet ezt a badarságot. Szeretném tudni honnan eredeztetik.2010. márc. 3. 16:41
1/24 anonim válasza:
Megölte a tesóját, nem kiszívta a vérét. Még nem olvastam ezt a baromságot, de nem is fogom. Isten meg kannibál volt, mi?:)
3/24 anonim válasza:
Egek! Nem kéne egy videojáték azonos nevű szereplőjét keverni egy bibliai alakkal!
Egyébként jó játék.
4/24 anonim válasza:
Meg persze a régi Vampire - The Masquerade szerepjátéknak is ez az alapsztorija.
De ezt senki se gondolja komolyan, kedves kérdező. :) Ez mese, egy játék világának a része.
5/24 A kérdező kommentje:
Nem egy internetező ember pedig komolyan gondolja. Azért is bátorkodtam megkérdezni honnan eredhet ez az elgondolás, amit ismétlem: már több helyen is olvasni láttam, vallásos és paranormális cikkekkel foglalkozó oldalakon is. Az más kérdés, hogy megjelenik netes történetekben is, de még annál is hozzáteszi az író, hogy a "Káin a vámpír" konspiráció nem a vakvilágból eredeztethető, nem saját agyszüleményének tekinthető dolog.
2010. márc. 3. 17:17
6/24 anonim válasza:
Aki vallásos oldalon ilyet leír, úgy hogy ez igaz lehet, annak a szavára egy percig sem szabad adni. Nem minden igaz, amit olvasol, nyugi:)
7/24 anonim válasza:
Én is úgy tudtam, hogy ez a feltevés csak egy videojáték alapja. A vámpírokat egyébként is Bram Stoker találta fel 1897-ben. (;
8/24 anonim válasza:
Én úgy "tanultam" (szerepjátékok órán) hogy azért hívják őt az első vámpírnak, mert megölte a testvérét, ezért isten elátkozta, hogy ne lássa a napot, este éljen, mert nappal nem lesz jó neki. Valami ilyesmi.
Nem tartom igaznak, bár én azt sem, hogy az egész biblia igaz lenne.
9/24 anonim válasza:
Én meg olyat hallottam, h Júdás volt az első vámpír, mert Isten elátkozta, ahogy az előző leírta Káinhoz
10/24 anonim válasza:
A "Júdás volt az első vámpír" a Drakula 2000 című film csattanója. Azt mondjuk nem tudom, hogy a film létezett-e előbb, vagy maga a felvetés, mindenesetre erről szól.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!