Akkor ugyebár minden normális ember a pokolra jut, ugye?
"És Darwin?Az evolúció megalkotója,akit kiátkozott az egyház?"
Az anglikán egyház Darwin halálnak idején több-kevésbé már elfogadta az elméleteit, és állami ceremóniával temették el a Westminsteri Apátságban.
Bár a tudományos társadalom általánosságban elfogadta az evolúció létét, sokan nem értettek egyet azzal, hogy az a Darwin által felvázolt formában és módon történik, történt. A közvetlenül Darwin halálát követő években az evolúciós gondolkodás több különböző ágra, neodarwinizmusra, neolarmarckizmusra, ortogenizmusra, mendelizmusra, a biometriai iskolára és a mutáció elmélet követőire szakadt.
Sok állítását ma sem sikerült igazolni. Tudományos körökben ma már az evolúció maga, teljeskörű elfogadottságnak örvend, az elmélet részleteivel kapcsolatban viszont továbbra is viták zajlanak.
A vallás feladata ezzel szemben az említett módszerek által meg nem fogható szellemi, lelki és ismeretlen szférába tartozó jelenségek vizsgálata.
Az ember vallásossága és istenigénye tagadhatatlan tény.
A vallásos gondolkodás elfogadja az evolúció paleontológiai tényeit, azt soha nem vallhatja, hogy a folyamat által képviselt, akár emberi tudatot is létrehozni képes teremtô erô az Istentõl független.
Úgyhogy a kérdés marad: honnan származunk, mibõl jöttünk létre, ki teremtett vagy mibõl alakultunk ki?
Darwintól utólagosan elnézést kert az egyház (ha jól tudom).
A hitbuzgók pedig mindent meg tudnak magyarázni. Kedvencem: ha megbánod bűneidet, akkor megmenekülsz a kárhozattól, es
Isten szabad akaratot adott
Szerintem is mindenki önkielégít. Ez egy normális dolog, és segít elaludni:)
Azt meg sose értettem, hogy Isten miért nem rendelhette el az evolúciót?? Ekkora hatalma nincs, vagy mi van?
A szex meg miért lenne bűn? Ezt valami potenciazavaros papféle találhatta ki, aki irigyelte hogy vannak akik felszabadultan csinálják.
A keleti vallások szerint istent lehet tisztelni a szexen keresztül is, az egy csodálatos dolog. Persze nem akkor amikor két és fél percig tart és az asszony nem is megy el, vagy esetleg még a nevét se tudod, de arrafelé nem is divat az ilyesmi, csak itt.
Egy - Mr. Garrisonos válasz - Pokolra jutsz! Pokolra jutsz és megdöglesz!
Kettő - Igen, a keresztény vallási demagógia miatt nem tudsz "helyesen" élni, ergo pokolra jutsz.
Válasz az elsőnek. DE IGEN. Mindenki önkielégít tizenévesen. (Ennek biológiai-fiziológiai okai vannak, nem megyek bele)
Három - A mennyország ugyan jobb hely, de a pokolban sokkal több az ismerős.
Négy - Szerintem (már ha abból indulok ki, hogy VAN pokol, és nem abból, hogy ez itt már egy másik világ pokla) a pokol személyreszabott. Mindenki kap egy kis személyes poklot magának, hiszen ami neked kín, nekem közömbös, neki élvezet.. Máshogy nincs értelme. Mert - Az Ördögök pl SZERETIK azt csinálni amit csinálnak. Akkor hol a büntetés része? Mi van a segédördögökkel? (Succubusoktól a boszorkányokig) A Keresztény Pokol az ő mennyországuk??? Sok ellentmondás van a Pokol vs Menyország témában keresztényéknél. De a fő lényege, hogy legyen jó ijesztő. De még valami - A bibliában NINCS pokol. Mindössze egy utalás a "Feledés tava"-ra, ahova az elkárhozottak jutnak, a tökéletes nemlétbe. Akkor ez a Buddhista Végső menyország??? (Merthogy a Nirvana nem más mint a tökéletes NEMlét.) Allahról már nem is beszélve.
(Egyébként úgy látom a muszlimoknak van a legjobb halál utáni életük, kevés követelés, sok élvezet.)
Asszem' felveszem az iszlámot.
La I'llaha, Il Allah...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!