Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Valláskritika » Miért nem szabad a templomban...

Miért nem szabad a templomban nevetgélni és jòkedvűnek lenni?

Figyelt kérdés
Nem mise közben gondolom hanem úgy általaban, misèk előtt ès után... Úgy nèznek az emberre ha templomban jòkedvű mint ha a világ összes bűnèt az követte volna el aki templomban jòkedvű..

2015. jún. 25. 20:05
1 2
 11/16 anonim ***** válasza:
Engem sosem zavartak ki a templomból azért, mert boldog voltam, vagy mosolyogtam. Igen, ilyen is volt.
2015. jún. 29. 12:32
 12/16 A kérdező kommentje:
A másik ami még eszembe jutott, hogy mi jogon terrorizálják az egyházak az embereket, mi jogon tartják lelkiterrorban a gyerekeket és felnőtteket egyaránt? A mi papunk nyiltan megmondta egy gyereknek annó a sulinkban hogy a pokolban fog elégni, csak mert vízzel csapkodta egy lány osztálytársát... És miért nem büntetik meg ezért őket? a templomban is ugyan úgy mondják a gyerekeknek is hogy ha nem gyónja meg a bűneit meg nem jár rendszeresen misére akkor a pokolban fog elégni.. És még egy dolog amit nem értek... Mi köze a papnak ahhoz hogy pl én mit szeretnék meggyónni, azt mondják isten mindent lát, akkor ezek szerint bárhol és bármikor meggyónhatom a bűneim, és kérhetem az áldását, nemde?
2015. jún. 29. 19:12
 13/16 Roland G. ***** válasza:

Elég ha Istennek megvallod a bűneidet.

Szerintem-de lehet tévedek-a gyónást információszerzés céljából vezették be anno !

Lehet benne igazság?

2015. jún. 29. 21:37
 14/16 anonim válasza:
A szívinfartus előjele!
2019. dec. 19. 09:10
 15/16 anonim ***** válasza:

#12: Ne ennél a Savonarolánál gyónjatok! Keressetek más helyet, és ott gyónjatok, áldozzatok!

Vannak olyan papok, akik nagy hévvel ellenzik a bűnt, a prédikációjuk lényege is a bűn. Keressetek más papot!

2019. dec. 19. 17:40
 16/16 anonim ***** válasza:

Ne keverjük a derűt a komolytalansággal. A derűvel nincs semmi baj, templomban sem. Egy esküvőn is örülnek, csak épp ünnepélyesek, és nem komolytalanok. Annak máskor van az ideje.

A templomi szertartás egy közösségi rendezvény, de általában nem terád irányul. A többi embert tiszteled meg azzal, hogy nem vonod magadra a figyelmet. Ahogyan nem csinálod színházban sem, vagy egy katonai eskütételen.

2019. dec. 20. 00:34
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!