Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Valláskritika » Miért nem szabad a templomban...

Miért nem szabad a templomban nevetgélni és jòkedvűnek lenni?

Figyelt kérdés
Nem mise közben gondolom hanem úgy általaban, misèk előtt ès után... Úgy nèznek az emberre ha templomban jòkedvű mint ha a világ összes bűnèt az követte volna el aki templomban jòkedvű..

2015. jún. 25. 20:05
1 2
 1/16 Pietrosol ***** válasza:

Szia!

Mert elhiszik az emberek, hogy Isten=képmutató álkomolyság, újabban, néhol halandzsázó, fetrengő örjöngés.

2015. jún. 25. 20:08
 2/16 anonim ***** válasza:
0%

Mert visszhangzik.

És mert még a végéna népeknek eszükbe jut hogy gondolkodhatnának is. Valahol máshol. Jó messze a hülyeségtől. Amit amúgyis útálnak.

2015. jún. 25. 20:22
 3/16 anonim ***** válasza:
50%

Felébrednek a bálványok...

A temetőben sem lehet...

2015. jún. 25. 20:45
 4/16 anonim ***** válasza:

baromira beviszhangzik, és ez sok embernek zavaró lehet, ugyan így könyvtárban és múzeimben sem illik, hogy ne zavarjunk másokat

én a sulimból 2 előadás között gyakran átmegyek egy templomba, mert ott csend van és tudok rendesen tanulni

bár szerintem sok embernél ez valóban egy erkölccsőszködés is...

2015. jún. 25. 21:08
 5/16 anonim ***** válasza:
0%
Mert a keresztények nem szeretik a boldog embereket.
2015. jún. 25. 21:20
 6/16 anonim ***** válasza:
Jókedvűnek lehet lenni, de zajongani nem szabad, zavar az elmélkedésben.
2015. jún. 26. 11:28
 7/16 Roland G. ***** válasza:

Mert az Isten országa:igazság,békesség és Szentlélektől való öröm!(A görök khárá szó újjongó örömöt is jelent)Róma 14:17

Ahol jelen van Isten országa ,ez a 3 is jelen van.

Egy anekdotával zárnám:Egyszer egy család elment egy templomi istentiszteletre.Az istentisztelet közben a legkisebb fiú megrángatta apja ruháját,s ezt kérdezte tőle:Apa!Hol van a halott? (Nyilván azt hitte temetésen van...

Jézus szolgálata körül folyamatosan extázisban,kirobbanó örömben voltak az emberek.Nem lehetséges,hogy Isten jelenlétének hiánya miatt nem tapasztalható ez a fajta öröm?

2015. jún. 26. 22:38
 8/16 Roland G. ***** válasza:

Kálvin János a legfontosabb keresztény erénnyé a Szellem gyümölcsei (szeretet, öröm, békesség stb.) helyett a szigorúságot és a komolyságot tette a hívők számára. Még a házasulandó ifjú pár is csak zene és énekszó nélkül "keresztényekhez illő komolysággal" érkezhetett templomi esküvőjére. Tilos volt az öröm kifejezése, a nevetés az istentiszteleteken, Kálvin felfogása szerint az ember kizárólag csendben, az Igében való elmélyüléssel közeledhet az Istenhez. Ez azonban teljesen idegen a zsidó és a keresztény örömmel kapcsolatos bibliai tanításával.

Egyháztörténeti előzményei és teológiai félreértelmezések az okai vannak annak hátterében,hogy a templomokban miért tilos a jókedv vagy a nevetés!

2015. jún. 26. 23:09
 9/16 anonim ***** válasza:

Mert Isten a komor embereket szereti csak,akik minden nap elismerik,hogy bűnösek,rosszak.Ettől mindenki boldog lesz,Isten is elégedetten hátradől,és sugározza szeretetét igazakra és hamisakra egyaránt....

Természetesen csak ironizáltam.Az emberek nagy része roppant befolyásolható,és ugye tudjuk,hogy a vallások ezért tesznek is szorgalmasan.Jókedvű,boldog embereket sokkal nehezebb irányítani,mert szabadok.Ezért akit már megfertőztek elméjében,az leszólja a másikat,mivel titkon ő is élvezné a lazaságot szíve szerint,csak hát ő már ennél "okosabb" mivel "Isten" megmondta neki,hogy ez nem helyes.

2015. jún. 29. 08:53
 10/16 Roland G. ***** válasza:

Sajnos igaz és pont arról kellene szólni az igazi kereszténységnek,hogy az emberek szabadok és boldogok,de az álkeresztény vallások folyamatos félelem és bűntudat alatt tartják az embereket,ami helytelen és bibliaellenes.Én nem tartom ezt a szó valódi értelmében kereszténységnek,hanem félreértelmezett vallásnak.Minden vallás lényege:követelmények,tedd azt,ne tedd ezt!

Én keresztény vagyok,de utálom a vallást,ugyanis nem szabályok betartásáról szól,hanem egy személy követéséről,aki rendezte a bűn kérdését.

Az én Bibliámban ezt olvasom.Jézus mindenkit szabaddá,boldoggá tett s ez az amit nem tudnak sokan közvetíteni,valamint emiatt visszataszító a kereszténység sok irányzata (ha lehet ezeket egyáltalán keresztény jelzővel illetni)

Egy igazi keresztényből a szabadságnak,boldogságnak kell hogy sugározzon az embertársaira!Ennek hiánya a vallás,ami számomra is visszataszító!

-Peace!

Roland

2015. jún. 29. 10:26
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!