Sátán világába miért nem jött be a bűnnel a halál?
nem,
egyrészt mert nem Te vagy az első, és nem vagy Angyal származású.
Sátán megelőzőtt... :D)
#11 Isten rasszista is? Mi az, hogy nem vagyok angyal származású?
Meg amúgy miért ne vádolhatnám meg valami mással?
Sok ember mást sem csinál, csak vádolja Istent. Okosnak hiszi mát, bölcsebbnek, mint a Teremtő, aki megteremtett mindent, beleértve a csillagokat, a genetikát, az immunrendszert, és nem tudja, hogy csak a sátán játékszere. Ha valaki figyelmezteti őket, azt elmebetegnek nézik. Ellenségnek tekintik, holott csak szeretnének szólni, hogy válassza az örök életet és az örök csodát. Isten örök életet és áldásokat szeretne ingyen adni, a sátán el akar pusztítani, ha tehetné, már most, és mégis mellé áll sok ember. Azt hiszik, hogy független gondolkozók, de semmi önállót nem mondanak, csak, amit a sátán sugall. Szabadságot akarnak, de a szabadságot köpködik, amit Isten akar adni és a sátán rabszolgájaként sértegetik Istent
A részeg ember másnap szégyelli a tetteit, ostobaságait, amit magából kivetkőzve tett, pedig előző éjjel részegen üvöltözésével büszkén hirdette, hogy mekkora ostoba
A hívőket meg nézzük hülyének. Azt hiszik, hogy mi, Krisztusban járók nem tettük fel ezeket a lázadó kérdéseket anno? De bizony. Egyik ateista sem tud újat mondani, mert én is káromoltam Istent és vádoltam mindennel. Azt hiszitek, hogy mi nem hittünk az evolúcióban és minden másban, amiben az ateisták "hisznek"? Mi is emberek vagyunk, mi is eljutottunk idáig. Úgyhogy ha valaki azt hiszi, h csak azért, mert Istent cifrán tudja szidni, azzal egyedi, nehogy azt higgye. Én Jézusban újjászülettem, dicsőség Isten kegyelmének, de előtte sokkal cifrábban szidalmaztam Istent. De hála Neki, rájöttem, hogy az én igazságom egy relatív, önközpontú, egoista, a világot halálba küldő igazság. Ha picit túl tudunk nézni magunkon, megláthatjuk az abszolút igazságot, nem csak a mi relatív igazságunkat, melynek az origójában az énünk áll.
Isten példamutató, mert nem vár semmi nehezet tőlünk. Ő maga jött le Jézus testében és töltötte be a törvényt szeretetben, majd meghalt értünk, hogy aki elfogadja ezt az áldozatot, máris üdvözül, mindenfajta cselekedetek nálkül. Húúú, tényleg, mennyire gonosz és kegyetlen, főleg, mikor mindenkit meggyógyított és megetetett, akik hittek benne, majd összeverték a kereszt előtt és megfeszítették ... És az ember teremtésekor már tudta, hogy ez lesz, MÉGIS megteremtett minket, mert már előre szeretett bennünket és a saját életét nem kímélte.
Isten itt volt testben a földön és megmutatta jellemét. Nem a prófétákon keresztül, nem az írásokban, hanem személyesen. Nem ül a Mennyei páholyban, hanem lejött, mindenkivel jót tett, közben csak köpködték, vitatkoztak Vele, majd "halálra" korbácsolták és megfeszítették. Talán illene kikutatni, hogy ez így miért kerek, minden rosszal együtt, mielőtt vádolnánk őt.
Az új énem Jézus, a régi halott énem, olyan, mint bármelyik más ateistáé. Ha magamat megmentettem, mert elfogadtam Jézust, mást is meg akarok menteni. A kerezstény nem azért hangoztatja Istent, mert felsőbbrendűnek tartja magát, hanem, mert meg akar menteni minden embert, mert Isten "ránk bízta a békéltetés szolgálatát"
Úgy vélekedvén, hogy ha egy meghalt mindenkiért, tehát mindazok meghaltak; és azért halt meg mindenkiért, hogy a kik élnek, ezután ne magoknak éljenek, hanem annak, a ki érettök meghalt és feltámasztatott. Azért ha valaki Krisztusban van, új teremtés az; a régiek elmúltak, ímé, újjá lett minden.
Mindez pedig Istentől van, a ki minket magával megbékéltetett a Jézus Krisztus által, és a ki nékünk adta a békéltetés szolgálatát;
Minthogy az Isten volt az, a ki Krisztusban megbékéltette magával a világot, nem tulajdonítván nékik az ő bűneiket, és reánk bízta a békéltetésnek igéjét.
Krisztusért járván tehát követségben, mintha Isten kérne mi általunk: Krisztusért kérünk, béküljetek meg az Istennel.
Mert azt, a ki bűnt nem ismert, bűnné tette értünk, hogy mi Isten igazsága legyünk ő benne.
2 Kor 5.15-21
Jézus Veletek! Ámen!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!