Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Valláskritika » Miért csak a kereszténységet...

Miért csak a kereszténységet trollkodják meg itt kérdésnek feltüntetett beszólásokkal?

Figyelt kérdés

Amibe bele szoktak kötni az a zsidóknál és a muszlimoknál is van, aki az ószövetségbe köt bele, pláne az elejébe mindig a Bibliára hivítkozik, sosem a tórára, pedig jelen esetben a kettő azonos.

néhányan azt állítják a tudományos világképükkel nem összeegyeztethető a kereszténység, pedig ez, a judaizmus, és az iszlám nem tartalmaz természettudományos világképet, ezért (szerintem) nem mehéz összeegyeztetni.

Egyrészt nem is értem egyeseknek miért fáj ennyire, hogy más embereknek sikerül ezt a két dolgot összehozni, másrészt a távolkeleti vallások mind egyben tudományos világkép is, valamilyen fetltételezett természeti törvényekhez való alkalmazkodás vagy azokból való kilépés a céljuk, de mégsem olvasok olyat, soha, hogy "ezek a jógázó emberek miért nem tudják végre belátni, hogy nem chi-jükkel hanem az idegrendszerükkel van a baj?"

2015. jún. 11. 12:07
1 2
 11/19 A kérdező kommentje:

ez csak a felszín, messziről nem ekresztény párt egyik sem, aki alkotmányt módosít, hogy a hajléktalanokat bűnözőnek lehessen kikáltani, kitiltja az ételosztást a belvárosból az nem keresztény

a kdnp első önállőságra mutatjó jele az volt ,hogy kikérték maguknak ,hogy a képviselői fizetés igenis legyen magasabb

a kdnp se nem keresztény se nem demokrata, se nem néppárt és nem is igazán párt...

Havas Henrik is mondta egyszer szerintem találóan h "én kereszténydemokrata szavazó lennék, ha lenne olyan párt Magyarországon"

a vasárnapi zárvatartást bármelyik keresztény azonal tudja cáfolni biblia alapján

ilyen alapon akkor mondjuk jó látványosan kamerák előtt mekka felé fordulva imádkozok egyszer, adományt adok egy mecset építésére, de amúgy iszok, k*rvázok, stb akkor attól még nem lettem muszlim

Ahova én járok oda jár/járt kövét lászló is, de jár a helyi katolikus templomba is, nyilván a két legnépesebb közösségnek kell mutatni, hogy "na én veletek vagyok" de senki nem szopja be

2015. jún. 11. 21:08
 12/19 anonim ***** válasza:

[link]

Attól még hogy neked nem tetszenek nem lesznek kevésbé keresztények. Ha akarod, bárkiről meg lehet mutatni hogy nem eléggé keresztény. A kereszténység annyira összevissza, tele törvényekkel, hagyományokkal, értelmetlen törvényekkel amiket senki nem tart be, különböző ellentmondó szektákkal, ellentmondásokkal szektákon belül is, stb. hogy bárkinek a keresztény mivoltát kétségbe lehet vonni. A tiédet is. És ezt persze ki is használjátok állandóan, ha egy olyan keresztény emberről van szó akit személy szerint nem kedveltek.

2015. jún. 11. 21:21
 13/19 anonim ***** válasza:

"ez csak a felszín, messziről nem ekresztény párt egyik sem, aki alkotmányt módosít, hogy a hajléktalanokat bűnözőnek lehessen kikáltani, kitiltja az ételosztást a belvárosból az nem keresztény"

Akkor mit kéne csinálniuk? Boszorkányokat égetni máglyán vagy keresztes hadjáratokat indítani?

2015. jún. 12. 04:53
 14/19 A kérdező kommentje:
nem, épp azt mondom, hogy attól ,hogy villantanak pár ilyet atól még nem lesznek keresztények, nem képviselne keresztény értékeket legalábbis, sőt, azokkal ellentéteseket mint azt írtam. Meggyőződésem ,hogy jelentős részük még csak nem is véli úgy, hogy keresztény.
2015. jún. 12. 10:05
 15/19 ceri ***** válasza:

A kereszténységet sok mindenért lehet utálni.

-először is vallásosnak lenni nem trendi dolog. Vannak emberek -gondolom a fiatalabbak- akik csak eddig jutnak el. Gúnyolják a másikat kb olyan alapon, mint az iskolában a szegényesen öltözködő társaikat is akiknek nem telik menő cuccokra.

-Aztán vannak a felvilágosult materialisták, akik mindent anyagelvűen és racionalista módon közelítenek meg. Számukra teljesen haszontalan dolog a vallás. A Bibliát sem tudják annak tekinteni amire azt szánták -erkölcsi, életviteli útmutató, stb . A mai tudásnak megfelelő tudományosságot várnak el, és hát persze, hogy nem ezt kapják. Az nem érdekli őket, hogy nem is ilyen célból íródott és a lényegnek semmi köze ehhez. De hát ők csak ilyen szemüvegen tudnak nézni. Nekik csak a praktikum létezik, és idegesíti őket, hogy létezhetnek emberek, akiknek a lélek többet jelent mint puszta kémia, biológia. Szerintük nincs is lélek, mert -egyenlőre legalábbis- nem sikerült materialista módon magyarázni bizonyos szelleminek, lelkinek mondott dolgokat. És mivel ezeket ilyen módon nem is lehet megmagyarázni, ezért elvetnek minden ami viszont az információt tekinti elsődlegesnek az anyag helyett. Pedig a kvantumfizika jelenlegi állása ezen a mechanisztikus világképen már bőven túl mutat.

[link]

Pedig szerintem érdemes legalábbis elgondolkodni.

-Ami a pápista kereszténységet illeti, azzal nekem is sok bajom van. Kezdve a tóra hazug, gonosz istenével. Azzal semmilyen mértékben sem tudok azonosulni. Folytatva a különböző zsinatok által elkövetett, a jézusi tanokat kiherélő, meghamisító, elhallgató cselekedetekkel. És mindezt azért, hogy az ó- és az új- valahogy egységes legyen. Persze így is csak a felületes vagy agymosott vakok nem látják az égbekiáltó ellentétet. Márpedig ez a manipuláció teljesen hiteltelenné teszi a Bibliát és a kereszténységet. Ha Jézus akár csak jelképesen is Isten fia, akkor milyen jogon cenzúrázzák őt az emberek. És aztán a kereszténység a történelme során be is bizonyította az embertelen cselekedeteivel, hogy semmi köze Jézushoz, annak tanításához, viszont teljesen egybevág a tóra népének a mentalitásával. Ezt persze lehet tagadni, de ha körül nézünk a világban, ma is minden azon embertelen mentalitás szellemében történik.

Kain is Ábel mentalitása talán törvényszerűen találkozott Romulus és Remus szellemi örököseivel. Az eredmény nem lehetett kétséges. https://www.youtube.com/watch?v=Od6GE-I-skY

Az a gond, hogy az erkölcsiséggel is baj van - azzal amiről a Biblia valójában szól- azzal ami a lényege.

Persze egy átlag mezei keresztény nem merül bele ennyire a dolgokba -tudom én ezt- mint ahogy egy ateista sem. Az egyik teljesen jóhiszeműen hisz és vall, a másik meg elutasít mindent a zsidó örökségből fakadó embertelen tettek miatt is, túl a tudománytalanságon. Akár tudja, hogy mitől ilyen ez a vallás, akár nem tudja. Amit lát az az, hogy adott egy gonosz primitív isten, akivel mindenféle erőszakosságra, népírtásra, kizsákmányolásra magyarázatot lehet találni. A jogával, taoizmussal ez nehezen menne. És persze mi itt élünk, nem Indiában.

2015. jún. 12. 13:04
 16/19 anonim ***** válasza:

"a tóra hazug, gonosz istenével"

Antiszemita vagy?

2015. jún. 12. 13:22
 17/19 ceri ***** válasza:

Miért az isten is zsidó? Ha igen akkor az.

Különben én nem embereket utálok. A minőséget utálom esetleg, amit képviselnek.

De előbb talán mielőtt kérdezősködsz, bemutatkozhatnál te. Ez alapvető kellene, hogy legyen.

2015. jún. 12. 14:14
 18/19 anonim ***** válasza:
Nem csak velük. Ezekkel az isteneket próbálják provokálni, hogy mutassák meg magukat. De eddig hiába, egy isten sem aktivizálta magát, és mutatta meg önmagát a világnak, pedig több ezren vannak.
2015. jún. 13. 10:46
 19/19 anonim ***** válasza:
trolok? oh! -_-
2015. jún. 13. 11:59
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!