Keresztény emberek szerint a Biblia melyik részén írja azt, hogy a az ünnepnapokat ne tartsuk, mivel ugyanolyanok mint a hétköznapok?
pl: malakiás 2:3
Ganéjt szórok arcotokba, ünnepeitek ganéját, és kihordanak majd rá benneteket
pl a máté evangéliumában ez van:
41 Mármost a szüleinek szokásuk volt évről évre elmenni Jeruzsálembe a pászka ünnepére. 42 Mikor aztán tizenkét éves lett, felmentek az ünnep szokása szerint, 43 és ott eltöltötték az ünnepnapokat.
(ez a 12 éves Jézus)
érdekes a kolosszé 2:16
16 Senki tehát meg ne ítéljen titeket evés és ivás dolgában, vagy ünnep vagy az újhold megtartása vagy sabbat tekintetében; 17 mert mindez az eljövendőknek árnyéka, a valóság azonban a Krisztusé
talán legjobban az ézsaiás 1:13 magyarázza ezt el:
Újhold és sabbat, gyűlés hirdetése — nem tűrhetem együtt a rejtelmes erők alkalmazását és az ünnepi gyülekezést. 14 Újholdjaitokat és ünnepi időszakaitokat gyűlöli a lelkem. Terhemre vannak már, belefáradtam hordozásukba. 15 Amikor kiterjesztitek kezeteket, elrejtem a szemem előletek. Ha sokat imádkoztok is, én meg nem hallgatom; vérontással van tele a kezetek. 16 Mosakodjatok meg, tisztítsátok meg magatokat, távolítsátok el szemem elől cselekedeteitek gonoszságát, ne tegyetek többé rosszat! 17 Tanuljatok jót tenni, törekedjetek az igazságosságra, igazítsátok helyre az elnyomót, szolgáltassatok igazságot az apátlan fiúnak, védjétek az özvegy ügyét!
Jehova tanúi kiforgatják a szentírást, szerintem az idézetek és magyarázatok alapján amiket írtak egy egyszerű logikus gondolkodással világossá válik, hogy tévesen értelmezik, egyébként meg már az ókorban is létezett ilyen nézet, Pál viszont rávilágított, hogy valaki akár ünnepel akár nem ünnepel az a célja, hogy Az Istenhez kerüljön közelebb, ezért mind a két vélemény helyes lehet
Római levél 14. fejezetét érdemes elolvasni ezzel kapcsolatban (nyugi rövid, csak pár sor) a leginkább ide vonatkozó részt bemásolom, ez az 5. vers: Emez az egyik napot különbnek tartja a másiknál: amaz pedig minden napot egyformának tart. Ki-ki a maga értelme felől legyen meggyőződve.
Károli fordításból másoltam
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!