Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Valláskritika » Ateizmus = Látens hívő?

Ateizmus = Látens hívő?

Figyelt kérdés
2015. máj. 22. 00:16
1 2 3 4 5
 31/50 Ozmium42 ***** válasza:
100%
Én erős ateista vagyok, és nem tudom magam besorolni a kategóriáidba. Azért nem hiszek istenekben, mert emberek találták ki őket, az összeset, és ha nem átlátszó hazugság volt, akkor logikai hibákat vétettek. Megfigyeltem, hogy az "egy Isten" is valójában "egyszerre csak egy", de összességében mindenféle istenkép, ami úgy hajlik és nyúlik, hogy a hívő ki tudja vágni vele magát. Így persze nem lehet megcáfolni, de ha ragaszkodunk az eredeti verzióhoz (amiből számos van), akkor gyakorlatilag szokott lenni cáfolatom azokra az állításokra. Így pedig nem tudom elhinni, nem tudom komolyan venni, és komikusnak hat számomra, amikor valaki azt bizonygatja, hogy ez igazából az én degeneráltságom.
2015. máj. 22. 22:59
 32/50 Shai-Hulud ***** válasza:
100%

"Pl: a papok pedofilok, a villámokat nem istenek szórják, a föld gömbölyű."

Ezek egyike sem kifogás, hanem alátámasztott tény.

- Ma már tudjuk, hogy a Föld (nagy F-fel) gömbölyű.

- Ma már tudjuk, hogy a villámok elektromos kisülések, és tényleg nem az istenek szórják.

- Ma már tudjuk, hogy a papok jó része (nem mondom hogy többsége) pedofil.

"Vannak akik azért ateisták, mert Isten nem teljesíti a vágyaikat.

Vannak akik azért, mert Isten elvett tőlük valamit. "

És vannak akik azért, mert egyszerűen logikátlannak, indokolatlannak, ésszerűtlen dolognak tartják egy istenség létezését.

"Az ateizmus, az Istennel való "kinembékélés""

Nem.

"Az ateizmus az isten, istenek vagy más természetfeletti lények létezését elutasító eszmei irányzatok csoportja."

(Ennél jobban talán nem is lehetne megfogalmazni.)

[link]

Ne akarj többet belemagyarázni az ateizmusba, mint ami!

Mi sem akarunk többet belemagyarázni a te hitedbe, mint ami.

2015. máj. 22. 23:10
 33/50 anonim ***** válasza:
...és egy erős ateista tud valami tapasztalatot mondani, ami nem függ össze tapasztaló tudattal?
2015. máj. 22. 23:10
 34/50 Ozmium42 ***** válasza:
Nem. Nem is tudom, miért kellene.
2015. máj. 22. 23:25
 35/50 Shai-Hulud ***** válasza:
És te tudsz valami olyan látványt említeni, ami nem függ össze a szemeddel?
2015. máj. 22. 23:26
 36/50 Ozmium42 ***** válasza:
Álom, hallucináció :)
2015. máj. 22. 23:27
 37/50 anonim ***** válasza:

35 a teremtő képzelet

34"Nem is tudom, miért kellene."

Örülök. "az emberek találták ki" kilőve.

2015. máj. 22. 23:32
 38/50 Ozmium42 ***** válasza:
Még mindig nem értem, hogy mit akarsz.
2015. máj. 22. 23:35
 39/50 anonim ***** válasza:
100%

Kérdező, most komolyan, te akarod megmagyarázni egy ateistának, hogy milyen ember és miért ateista? Ennyire nyíltan provokálsz?

Akkor visszakérdezek: Az ellenségeskedés és intolerancia hogyan illeszkedik a hitedbe? A gyűlölet és annak célzott gerjesztése mióta keresztény erény?

A fogalmakról még pár szót:

A gyenge ateista szerintem az, aki kételkedik Isten létében, de nem veti el határozottan. Az erős ateista pedig, aki egyértelműen elveti Isten létének lehetőségét.

Viszont mindkettő megértő lehet a hívőkkel szemben. Van egy olyan csoport is, akiket sok helyen antiteistának hívnak, és abban különböznek az ateistáktól, hogy kemény vitába szállnak a hívőkkel, és megpróbálják meggyőzni őket a maguk igazáról. Ne keverjük a kettőt. Akár erős, akár gyenge ateistát ha nem provokálsz, akkor barátok is lehettek. Ehhez persze elég nyitottnak kell lenned. Képesnek érzed magad rá? Vagy tovább erősíted az ellentétet a két tábor között? (Esetleg épp ez a célod?)

2015. máj. 23. 03:02
 40/50 A kérdező kommentje:

Egy ateista nem fogja észrevenni magán, hogy ateizmusa valamilyen hibájából fakad.

Persze valahol biztos érzi, csak nem figyel rá.

Azoknak az ateistáknak, akik a vallások, szekták, hamis egyházak stb. ármánykodásaiban, képmutatásukban csalódtak, vagy a sok hazugság, hamis hit, kitaláció, pénzlehúzás elriasztotta, nekik nem lehet ez kifogás az ateizmusukra!

2015. máj. 23. 09:23
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!