Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Valláskritika » Ateizmus = Látens hívő?

Ateizmus = Látens hívő?

Figyelt kérdés
2015. máj. 22. 00:16
1 2 3 4 5
 1/50 anonim ***** válasza:
100%

Ez milyen kérdés...

Valaki ateista létére megtér, valaki nem.

2015. máj. 22. 00:24
 2/50 anonim ***** válasza:
100%

Nem.

Ateizmus = istenhit nélküliség

Visszakérdeznék: Hívő = hiszékeny?

Az ateista nem hisz istenben. Nem olyan hite van, mint a hívőnek (céljaik, világnézetük, álmaik, vágyaik viszont vannak, mint a hívőknek).

2015. máj. 22. 00:43
 3/50 anonim ***** válasza:
100%
Ez olyan, mintha azt kérdenéd: A heteroszexuális az látens homár? Vagy a látó az látens vak? :))
2015. máj. 22. 01:56
 4/50 anonim ***** válasza:
79%
én voltam már ateista is (meggyőződéses, nem csak "hát én nem hiszek") és vallásos is, szerintem a válasz: nem
2015. máj. 22. 04:01
 5/50 anonim ***** válasza:
11%

Szerintem minden ember (aki nem hívő), emberi természetéből adódóan látens hívő. Így az ateista is. Bár az ateista lehet hogy közelebb van hozzá, mert már legalább egyszer feltett magában egy lényeges kérdést.

És szerintem pont a #4-es és hasonlók példája a legékesebb bizonyítékai ennek...

2015. máj. 22. 06:02
 6/50 anonim ***** válasza:
100%

Bizonyára.

Ugyanazon az alapon, ahogy a hívő látens ateista.

Az ateistát nem csalja meg Istene!

2015. máj. 22. 06:12
 7/50 hollófernyiges ***** válasza:
100%
Hívő=Látens ateista?
2015. máj. 22. 06:57
 8/50 anonim ***** válasza:
17%

Az ateizmus szó etimológiája: A korai ógörög nyelvben az atheos (άθεος) melléknév (ami a theos, isten szóból jött létre az a- fosztóképzővel) istennélküliséget vagy istenekben való hit nélküliséget jelentett.

Összetett fogalom, sokrétű. Amit kérdezel, csak egy részére igaz: azokra, akik egyszerűsítve így tépődnek:

Nincs isten, de gonosz, hogy ilyet megenged. Vagy: nincs isten, de kegyetlen hozzám. Nincs isten, de hagyja hogy megdögöljek.

Rájuk igaz, hogy Nietzsche mondása - amit tévesen, és torzítóan csak félig szoktak idézni (!):

Isten meghalt, mert MEGÖLTÉTEK MAGATOKBAN EMBEREK ! !

És bizony ezzel a gyilkossággal nehéz szembenézni, ezért vádaskodnak, aláznak, birkáznak boldogtalanul vergődve istent, embert, mindent.

2015. máj. 22. 08:05
 9/50 anonim ***** válasza:
83%
Bennem isten végelgyengülésben halt meg, nem kellett megölnöm. Csendesen és fájdalmak nélküli vég volt ez, béke poraira, ha van neki olyan.
2015. máj. 22. 09:26
 10/50 anonim ***** válasza:
Elfogadni csak a láthatót és hinni a nem láthatóban. Az egyenlőség nem áll fent.
2015. máj. 22. 09:38
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!