Ki az ateista? Mi az ateizmus?
Nekem úgy tűnik, hogy az ateizmus az Istentagadás, vagyis, hogy nince Isten, és a vallásoknak nincs alapja..
a kérdés annyi: miben hisz az ateista? Hiszen azt tudjuk miben nem, de ezmég önmagában nem elég semmire...
Pl a hobbimat sem úgy írom le, hogy nem szeretek bungeejumpingolni és babázni... logikusan a hittel sem lehet ezt csinálni
"Téged csak negatív meglepetés érhet ha van Isten, ezt a Biblia világosan leírja."
Ja, mert megírta a Biblia? Atyaég, ezzel nem számoltam...
Most már csak azt áruld el, mi a fenéért kellene elhinnem amit a Biblia ír?
Csak azért kedves HakapesziM, mert eggy igaz Isten van, a többi csak bálvány. Isten elkűldte a fiát Jézust, aki azt mondta, hogy Ő az út az igazság és az élet. Isten feltámasztotta a halálból miután az emberek megölték, ennek sok tanuja volt, akik életüket is adták ezért az igazságért. Jézus beszélt a menyországról amiről te írtál, azért írtam, hogy oda nem jut akárki.
Jézus parancsolta meg tanítványainak, hogy hírdessék ezt az igazságot minden embernek. Aki hisz és megkeresztelkedik üdvözűl, aki nem hisz elkárhozik.
Ezért kéne elhidd amit a Biblia ír.
Mi van ha nem igaz?
Ezt a kérdést csak olyan emberek tehetik föl akik nem ismernek hiteles keresztyéneket, vagy még nincs tapasztalatuk a Biblia igazságáról.
Oké gyerekek, tünés a kérdésem alól,a hitvitátokat folytassátok ott, ahol ennek van köze a kérdéshez
16%os, Téged már láttalak máshol is, agresszívabb vagy mint egy tökönrúgott T-rex, és bár becsülendő, hogy betéve tudod a Bibliát és mindenre tudsz idézni, azért megtanulhatnál írni, illetve, hogy a kérdésre kéne válaszolni, nem a válaszokra!
HakapesziM írta: "Nem hiszek Istenben"
Ez az ateizmus definíciója, vagyis HakapesziM ateista. Aki nem hisz istenben, az definíció szerint ateista. Az agnosztikus egy más kérdésre válaszol, konkrétan arra, hogy isten léte tudható-e. Az ateizmus viszont arra, hogy hiszel-e vagy sem. Ha nem hiszel, ateista vagy. Ezen belül van agnosztikus ateista meg gnosztikus, de mind a kettő teljes mértékben ateista.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!