Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Valláskritika » Hányan támogatnának egy...

Hányan támogatnának egy vallásellenes mozgalmat Magyarországon?

Figyelt kérdés

Nagy szükség lenne rá. Sajnos a több száz éve történt felvilágosodás ellenére még mindig sokan hisznek mesebeli, minden realitást nélkülöző dolgokban és ami még rosszabb, vannak esetek, amikor másra akarják kényszeríteni a saját hamis világképüket.

Itt is lehet olvasni olyanokról, amikor valakit már rendesen üldöznek a jehovisták, vagy a családjában valaki beállt a Hit Gyülekezetébe és annyira teleszemetelték a fejét, hogy rendesen meggyűlölte a családját és csapot-papot hátrahagyva eltűnt a nagy semmibe.

De gondoljunk csak a sok EZO TV-s baromságra, amikor agyatlanokat vernek át a műsoraikkal, a jósnőkre, akik milliókat csalnak ki az áldozataikból, vagy egyszerűen csak a nagymamákra, akik pokollá teszik a gyerekeik életét, amikor az unokájukat be akarják vonni a saját templombajáró mániájukba, mert annak a kisgyereknek meg kell keresztelkednie, templomba kell járnia minden vasárnap, elsőáldozónak kell lennie, bérmálkoznia kell, templomi esküvő kell, különben nem állok veletek többé szóba, stb.

Ezeknek mind nem szabadna létezni a 21. században!

2015. máj. 17. 21:05
1 2 3
 21/30 anonim ***** válasza:
65%

"És én szeretek sok gondot megszüntetni, hogy azzal is kevesebb legyen."

Egy gonddal máris kevesebb volna a világban, meggyőződésem szerint, ha inkább becsületesen keresnéd az igazságot, nem pedig itt hirdetnéd az ""igét"" a saját vak hited és sérültségeid alapján.

2015. máj. 18. 10:00
 22/30 anonim ***** válasza:
71%

Nem vallásellenes mozgalom kell,hanem valamiféle felvilágosító,de igazából az a helyzet,hogy most megint ott tart a vallás,hogy olyan területekre szorult,amit nehéz tudományosan cáfolni,mert nem közvetlen.

Tehát pl.: azt már senki se hiszi,hogy angyalok ülnek a felhőkön,mert ugyebár a repcsikről nem látni.

Másrészt aki olyan,annak hiába mondod,akkor sem érti meg.

Vannak akik még az evolúcióval sincsenek tisztában,hogy mi is az valójában,de támadják.

2015. máj. 18. 11:03
 23/30 anonim ***** válasza:
38%

én rengeteg emberrel beszéltem és beszélgetek, de eddig még senki sem v olt tisztában az evolúcóval :-D...esetleg azt hitte hogy tudja.

No de fontos az emberi tolerancia ugye? :)

2015. máj. 18. 11:25
 24/30 ceri ***** válasza:
84%

Szerintem is tiltsunk be mindent ami és aki nem én vagyok. Persze a pluralizmus és a demokrácia jegyében.

Sőt mondjuk meg, hogy ki mit gondolhat.

És úgy egyáltalán legyen már egy liberós, katonás rend a fejekben! Mindent szabad amit én megengedek !

Igen, rámkényszerítikavilágképüket. Odaláncolnak az ezo tv elé a nagymamák unokákat. A nagymamákat is tiltsuk be! Mondjuk a tiedet nem ártott volna. Mindenesetre kezdd magadon.

Akinek tele lehet szemetelni a fejét, annak előtte még nagyobb trutyi lehetett benne.

Tényleg ateistának kell lenni ekkora idiotizmushoz? Mert vallásost még nem hallottam arról értekezni -bármennyire is a saját vallását tartja egyedüli üdvözítőnek- hogy minden másféle gondolkodást be kellene tiltani. Ilyenekről csak Észak-Kóreában lehet hallani.

Ez aztán a 21. szd-i felvilágosult gondolkodás!

2015. máj. 18. 11:36
 25/30 openyoureye ***** válasza:
77%

"Annyian támogatják itt is őket, hogy az elképesztő."

- Szerintem az az elképesztő, hogy lehet ilyen sötét valaki mint te, kérdező.

Meg tudod mondani nekem mi hátráltat téged abben hogy kiteljesedj? Én igen, a korlátozott gondolkodásmódod. Szánalmas, hogy a felvilágosodást az emberek elnyomásával szeretnéd kiterjeszteni.

"vannak esetek, amikor másra akarják kényszeríteni a saját hamis világképüket."

- Mint mondjuk ebben az esetben pont TE??

"és annyira teleszemetelték a fejét, hogy rendesen meggyűlölte a családját és csapot-papot hátrahagyva eltűnt a nagy semmibe. "

- Előbb talán a saját házad táján sepregess. Komolyan, ha az emberek csak fele annyit foglalkoznának a saját dolgukkal, mint amennyit másokéval, már rég nem itt tartanánk. Szóval mutass példát és tedd szebbé a világot azzal, hogy nem ütöd bele mások dolgába az orrod ;)

2015. máj. 18. 19:05
 26/30 anonim ***** válasza:
100%
Ha már annyira dobálózol a felvilágosodással, akkor nem ártana kicsit utánanézni, hogy a XVIII. században pontosan miről szólt ez. Kíváncsi vagyok, hogy hány művet olvastál el a felvilágosult gondolkodóktól... Gondolom nullát. Pedig nem ártana, mert én buta és sötét keresztényként utánanéztem a gondolataiknak.
2015. máj. 18. 22:45
 27/30 Kései Sirató ***** válasza:
65%

Kérdező, menjél kapáni, nagyon sötét vagy!

Gondolat- és vallásszabadság van. Ha nem tetszik, költözz Észak-Koreába!

2015. máj. 19. 11:54
 28/30 anonim ***** válasza:
79%

A helyzet az, hogy a "felvilágosodás" óta a problémák is nagyobbak.

A "tudomány" lehetővé tette az emberek nagyobb számban való irtását, kihasználását, lehetővé tette az atomháborút és a nukleáris katasztrófát, a klímaváltozást és az elviselhetetlenné növekvő környezetszennyezést.

Amíg a bugyuta hívők kezelték a világot, voltak ugyan problémák, de kezelhető szinten.

Mióta az ember elég okosnak érzi magát, és belepiszkált a sejtmagba és az atommagba, meg egy csomó olyan dologba, amiből rövidtávú anyagi hasznot remél, gyakorlatilag a kihalás szélére sodorta a világot.

Szerintem ezt is bele kelene tenni a serpenyőbe, amikor a vallásos "sötétséget" fikázzuk a "felvilágosodás" oldaláról.

2015. máj. 20. 12:53
 29/30 anonim ***** válasza:
a felvilágosodáshoz még hozzátenném ,hogy azoknak a dolgoknak a nagyrésze amit a köztudat a középkor "bűneihez" sorol, illetve igyekez az egyházakra kenni bőven a felvilágosodás után voltak (boszorkányüldözés, inkvizició, nők elnyomása és még sorolhatnám)
2015. máj. 20. 16:22
 30/30 anonim ***** válasza:

Még ha nem is bántanám meg az ilyen kérdezőket, akik között sokan nagyon vagánynak gondolhatják az ateista hozzáállást, engem nem érdekel, ha valaki ateista, mert szerintem nehezen lehet "felnyítni" ezeket a szemeket, de nem lényeg.

Az a baj, hogy a világ nézeteiden, "elveiden" kívül is miféle módszeresség van a gondolkodásodban?(semmi) Pl. kapásból, ha megfogalmaztad, hogy annyira idegesítenek a konkrét EZO tv-k, vagy bizonyos jehovista mozgalmak, akkor miért nem azok ellen "lázadsz"? Egy ember nem kell túl okosnak gondolja magát, hogy most az őket érintő kisebb próblémákról globálisan gondolkodjon, az ilyesmi úgy néz ki szerintem, mintha zavarna egy pattanás a fejeden, és emiatt levágod az egész fejed. Hogyan képzelted el a vallás ellenes mozgalmat, miből állna, erre irányulna? Miért kellene puszta ellenszenvből bárkinek is támogatnia valamit, ami nincs kigondolva? Puszta felindulásokból semmilyen mozgalomnak nincs értelme. Attól nem leszel okosabb, vagy világmegváltó, mert felnagyítottad a téged érintő kisebb problémákat, amik vagy a hálószobádban idegesítenek, vagy távolról hallasz valamikről, ezek még nem problémák világhoz képest, de téged csak ezek érintenek.

2015. szept. 3. 12:26
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!