Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Valláskritika » Hányan támogatnának egy...

Hányan támogatnának egy vallásellenes mozgalmat Magyarországon?

Figyelt kérdés

Nagy szükség lenne rá. Sajnos a több száz éve történt felvilágosodás ellenére még mindig sokan hisznek mesebeli, minden realitást nélkülöző dolgokban és ami még rosszabb, vannak esetek, amikor másra akarják kényszeríteni a saját hamis világképüket.

Itt is lehet olvasni olyanokról, amikor valakit már rendesen üldöznek a jehovisták, vagy a családjában valaki beállt a Hit Gyülekezetébe és annyira teleszemetelték a fejét, hogy rendesen meggyűlölte a családját és csapot-papot hátrahagyva eltűnt a nagy semmibe.

De gondoljunk csak a sok EZO TV-s baromságra, amikor agyatlanokat vernek át a műsoraikkal, a jósnőkre, akik milliókat csalnak ki az áldozataikból, vagy egyszerűen csak a nagymamákra, akik pokollá teszik a gyerekeik életét, amikor az unokájukat be akarják vonni a saját templombajáró mániájukba, mert annak a kisgyereknek meg kell keresztelkednie, templomba kell járnia minden vasárnap, elsőáldozónak kell lennie, bérmálkoznia kell, templomi esküvő kell, különben nem állok veletek többé szóba, stb.

Ezeknek mind nem szabadna létezni a 21. században!

2015. máj. 17. 21:05
1 2 3
 11/30 anonim ***** válasza:
96%

Akkor kezdjük az emberkereskedőkkel, erőszakos gyilkosokkal.

Téged mi hátráltat abban, hogy szép életed legyen?

2015. máj. 17. 21:54
 12/30 anonim ***** válasza:
60%
nos, bármilyen furcsa, a Teremtő is ezen a nézeten van, mint te. Ő fogja az emberek szívébe adni azt, hogy pusztítsák el a hamis vallást, amitől minden gond, és háború származott és származik ma is a földön. ennek a jelei ma is láthatóak. szóval, ez benne van a bibliában. te még nem olvastad, ugye?
2015. máj. 17. 22:04
 13/30 anonim ***** válasza:
95%
És kik fognak maradni? Mert ti a lista elején vagytok...
2015. máj. 17. 22:06
 14/30 anonim ***** válasza:
100%

Én nem.

A felvilágosodásnak egyik alapeleme a babonás viselkedés, a fanatizmus elutasítása, nem a vallásé. Ezért - szerintem - hibás az erre való hivatkozásod, bár ez csak az én véleményem. Én is elítélem a szektákat, az ezotv-s hülyeségeket, de mindig lesznek emberek, akik megvezetik, megcsalják társaikat, ha nem ezzel (mert tegyük fel "elpusztítanánk"), hát mással, mert befolyásolható emberek is mindig lesznek. A megfogalmazásoddal pedig benned ellenszenvet ébresztettél, mert támadónak érzem, és így pont abba a hibába esel, mint akik ellen felhívod a figyelmet.

"Ha valaki ezt mondja akkor néktek: Ímé, itt a Krisztus, vagy amott; ne higyjétek. Mert hamis Krisztusok és hamis próféták támadnak, és nagy jeleket és csodákat tesznek, annyira, hogy elhitessék, ha lehet, a választottakat is." - Máté 24;23-24

2015. máj. 17. 22:11
 15/30 A kérdező kommentje:

Nem csodálkozom, hogy Magyarországon ekkora teret nyernek ezek a vallási csoportok.

Annyian támogatják itt is őket, hogy az elképesztő.

2015. máj. 17. 22:46
 16/30 anonim ***** válasza:
64%

komolyan mondom nevetséges vagy, látom előttem már kaptál lágyabb és érvelősebb válaszokat, de nem hatottak, voltak ilyen emberek mint te, hatalomra is jutottak, csak később felkötötték őket nünbergben

de oké akkor hajtsunk be mindenkit a te tévedhetetlen világnézeted zászlói alá, ebben a szép új világban majd megverhetjük a gyereket ha bibliát találunk bála, vagy ha keresztényekkel barátkozik akkor eltiltjuk tőlük, és hozzuk visszük az iskolába nehogy kereszténnyel találkozzon.

Mert pl az én unokatesómmal ezt csinálták a szülei, na akkor ezt most kivetítem az összes ateistára.

Nagypapámat bebörtönözték mert megengedte, hogy házában kereszteljenek meg egy gyereket (rákosi korszak) na akkor ezt is kivetítem oké?

Hányan támogatnának egy anti-gyökérateista szervezetet?

2015. máj. 18. 01:44
 17/30 anonim ***** válasza:

Szia

Talán hallottál már az EJEB-ről

(Emberi jogok Európai Bizottsága)

Nos az embereknek joga van a szólás és vallás szabad gyakorlására

Ha az emberi vezetők ezt terhesnek fogják tartani hidd el Tesznek is majd ellene, ahogy a Testvérem az elején megirta, Mivel Istennek is Szándéka véget vetni a vallások képmutatásának és kegyetlenségének

Nem vagyok Jehovista, és ne üldözök senkit. Mindössze azt a PARANCSOT teljesitem sokad magammal amit maga Isten kinevezett királya KIADOTT.

Ezt pedig embernem birálhatja felül, mivel mint az életforrása,Ő a legfelsőbb hatalom, majd Ő rendelkezik ez ügyben

Hitler is megpróbálta, Sőtegyik Beszédében nem csak a Zsidókat, De Jehova Tanúit is szándékába állt kiirtani a Föld szinéről és hidd el kegyetlenül tett is érte.

számban nem sok de "mindössze 200

2015. máj. 18. 06:55
 18/30 anonim ***** válasza:

Szia

Talán hallottál már az EJEB-ről

(Emberi jogok Európai Bizottsága)

Nos az embereknek joga van a szólás és vallás szabad gyakorlására

Ha az emberi vezetők ezt terhesnek fogják tartani hidd el Tesznek is majd ellene, ahogy a Testvérem az elején megirta, Mivel Istennek is Szándéka véget vetni a vallások képmutatásának és kegyetlenségének

Nem vagyok Jehovista, és ne üldözök senkit. Mindössze azt a PARANCSOT teljesitem sokad magammal amit maga Isten kinevezett királya KIADOTT.

Ezt pedig embernem birálhatja felül, mivel mint az életforrása,Ő a legfelsőbb hatalom, majd Ő rendelkezik ez ügyben

Hitler is megpróbálta, Sőt egyik Beszédében nem csak a Zsidókat, De Jehova Tanúit is szándékába állt kiirtani a Föld szinéről és hidd el kegyetlenül tett is érte.

számban nem sok de "mindössze" 2000 Testvérem lelte kegyetlen halálát a táborokban

S ma a 21 században vannak országok ahol Jehova Tanúit lemészárolják vagy kegyetlen körülmények között börtönökben tartják a hitükért

(Eritrea, korea, orosz tagállamok, stb)

Egyébként tehetsz ellene, de azok akik Isteni önátadásban élnek, azok Istennek engedelmeskednek mint legfelsőbb hatlom, igy nem fognak emberek parancsának az életük árán se engedelmeskedni

Az emberi hatalmak viszonylagosan vannak Isten engedélyével hatalmon

Az apostolok, és Jézus mint kinevezett király sem engedelmeskedett embereknek,

Javaslom hagyd ezt a Teremtőre,

(Cselekedetek 5:29) 29 Péter és a többi apostol így válaszoltak: „Mint uralkodónak, Istennek kell inkább engedelmeskednünk, semmint embereknek.

2015. máj. 18. 07:05
 19/30 anonim ***** válasza:
vajon az evolúcióban való hithez nem kell több hit? az ateizmus is vallás, ugyanolyan indulatokat gerjeszt, mint 2-3 vallás. én nem csatlakoznék egy olyan valláshoz, ami emberek gondolatait követi.
2015. máj. 18. 07:12
 20/30 anonim ***** válasza:
57%

és hogy képzeled kérdezö?

Puskával a kezedben mégy kigyilkolni a más világnézetü embereket, mert fárasztó megnyomni a távirányitón a gombot?

MIért muszály a tv elött ülnöd? Miért muszály olvasni neked valamit, ami téged untat?

Ha mindenki ateista, materialista lesz, akkor meg lesz váltva a világ?

Nem lesz rákos, asztmás beteg és szegény, munkanélküli?

Az emberek nagy szeretetben fognak egymás mellett élni? Mégcsak rágalmazni sen fognak senkit sem még TÉGED sem?

2015. máj. 18. 07:24
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!