Csak engem zavar?
3 evet jartam gyülekeztbe és elég sok olyan keresztény emberrel találkoztam, akik rettentően álszentek voltak. Sok embert elítéltek közben a Biblia azt írja, hogy az ítélkezést Istenre kell hagyni. Engem ez nagyon zavar, hogy ők tartják magukat a nagy igazságos embereknek közben ők a legkegyetlenebbek.
35/F
Azért ez 1 nagy hazugság, hogy ők a legkegyetlenebbek. Talán mindegyik rabló vagy tömeggyilkos szted?
Nem elítéltek, mert az azt jelenti, hogy megbüntették. Talán inkább véleményt nyilvánítottak, vagy megítéltek bizonyos cselekedeteket.
Ezek nem álszent dolgok, hanem a világ legtermészetesebb dolgai. Ha nem ítélnénk meg a dolgokat -tehát nem tennénk különbséget- akkor hogyan működne pl a tanulás.
Itt olvasva az őszinte válaszokat, nekem az jutott eszembe, hogy rajtam kívül mindenki hüle!
Na jó, azok kivétlek akik itt vannak, tehát mindenki hüle, de főleg a keresztények! :)
Szerintem nem mond a Biblia olyat, hogy a bűnök között ne lennének nagyságbeli eltérések.
Jézus is használja azt a szót, hogy "nagyobb a bűne annak, aki...". Vagy aki megront egy kicsinyt az jobban járna, ha kötelet kötne a nyakába..."
Vannak olyan bűnök, melyek halálosak. Az a közös bennük, hogy "a szívből származnak".
Szerintem nem az eljövetel lett volna a megoldás, hanem meg kellet volna kérdeni a pásztor, hogy akkor ez most hogy is függ össze, hogy bocsássunk meg, és közben pedig kitagad valakit a gyülekezetből.
Nem szabad ez ilyen kérdéseket az igazság alapján nézni, hanem csak is az irgalmasság alapján. És ez bizony kijár a pásztornak is, mert ő is csak esendő ember, mint mindenki más.
"Feltehettem volna úgyis a kérdést, hogy mindenki az egész világon vallástól, nemtől eltérően miért álszent. DE! Én most nem erre voltak kíváncsi, hanem, hogy néhány keresztény miért ennyire álszent."
Mert a keresztény is ember. Ez ilyen egyszerű. Ő is kerüli a konfliktusokat, szereti magát jó embernek feltüntetni -szval képviseli a saját rövid távú érdekeit. A különbség csak az, hogy a magát kereszténynek valló deklaráltan elfogad egy bizonyos erkölcsiséget, és ezt próbálja megvalósítani a saját életében. Tehát lényegében fogadalmat tesz, hogy ő úgy próbál élni, ami ennek az erkölcsiségnek és hitnek megfelel -azzal összhangban van.
Tehát kitűz egy célt, amit megpróbál elérni, de legalábbis közeledni felé. Aztán, hogy ez mennyire sikerül az más kérdés. A jószándék megvan, de ahogy a költő is írja " a jó szándék kevés, több kell .....".
Mindenesetre itt kezdődik a dolog, de persze nem születik mindenki Jézusnak.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!