Csak engem zavar?

Figyelt kérdés

3 evet jartam gyülekeztbe és elég sok olyan keresztény emberrel találkoztam, akik rettentően álszentek voltak. Sok embert elítéltek közben a Biblia azt írja, hogy az ítélkezést Istenre kell hagyni. Engem ez nagyon zavar, hogy ők tartják magukat a nagy igazságos embereknek közben ők a legkegyetlenebbek.

35/F

2015. máj. 7. 22:58
1 2
 11/18 ceri ***** válasza:

Azért ez 1 nagy hazugság, hogy ők a legkegyetlenebbek. Talán mindegyik rabló vagy tömeggyilkos szted?

Nem elítéltek, mert az azt jelenti, hogy megbüntették. Talán inkább véleményt nyilvánítottak, vagy megítéltek bizonyos cselekedeteket.

Ezek nem álszent dolgok, hanem a világ legtermészetesebb dolgai. Ha nem ítélnénk meg a dolgokat -tehát nem tennénk különbséget- akkor hogyan működne pl a tanulás.

2015. máj. 8. 12:13
 12/18 anonim ***** válasza:
És amit ti itt csináltok, az most mi? Ítélkezés, ráadásul általánosítva!Akkor ugyanolyanok vagytok!Kérdező! Azt mondod, hogy az ítélkezést Istenre kell bízni, mégis kiteszed ezt a kérdést és a véleményformálással, ítélkezésre "kényszeríted" a hozzászólókat. A gyülekezetedben sok álszent ember járt és ez nem tetszett? Akkor most te tartod magad nagy igazságosnak, hogy hangot adtál ennek? Ugyanolyan vagy.
2015. máj. 8. 12:35
 13/18 anonim ***** válasza:

Itt olvasva az őszinte válaszokat, nekem az jutott eszembe, hogy rajtam kívül mindenki hüle!

Na jó, azok kivétlek akik itt vannak, tehát mindenki hüle, de főleg a keresztények! :)

2015. máj. 8. 13:02
 14/18 A kérdező kommentje:
Kedves 9.-es kérdező nagyon túl kombinálod ezt az egyszerű kérdést. Feltehettem volna úgyis a kérdést, hogy mindenki az egész világon vallástól, nemtől eltérően miért álszent. DE! Én most nem erre voltak kíváncsi, hanem, hogy néhány keresztény miért ennyire álszent. Én pont az ilyen miatt jöttem el abból a gyülekezetből és azóta máshova járok, ahol eddig még hál Istennek nem találkoztam álszenttel. Az előző gyülekezetben pl az egyik lelkész elküldött egy meleg srácot, hogy ő nem járhat oda, mert nem tűri meg a melegeket a környezetében. A srác viszont szerettet volna jó útra térni és felhagyni a "bűnével". Na az ilyen eléggé álszent dolog, amikor a lelkész hirdeti, hogy mindenki szeressen mindenkit és az ítélkezés Istenre marad, de kitagad a gyülekezetből egy megtérni vágyó embert, csak azért, mert olyan bűnt folytatott, amit ő nagyobb bűnnek vél.
2015. máj. 9. 12:32
 15/18 A kérdező kommentje:
És tudtommal a Bibliában azt írják, hogy bűn és bűn között nincs különbség. Minden bűn ugyan akkora bűn.
2015. máj. 9. 12:44
 16/18 anonim ***** válasza:

Szerintem nem mond a Biblia olyat, hogy a bűnök között ne lennének nagyságbeli eltérések.

Jézus is használja azt a szót, hogy "nagyobb a bűne annak, aki...". Vagy aki megront egy kicsinyt az jobban járna, ha kötelet kötne a nyakába..."

Vannak olyan bűnök, melyek halálosak. Az a közös bennük, hogy "a szívből származnak".

Szerintem nem az eljövetel lett volna a megoldás, hanem meg kellet volna kérdeni a pásztor, hogy akkor ez most hogy is függ össze, hogy bocsássunk meg, és közben pedig kitagad valakit a gyülekezetből.

Nem szabad ez ilyen kérdéseket az igazság alapján nézni, hanem csak is az irgalmasság alapján. És ez bizony kijár a pásztornak is, mert ő is csak esendő ember, mint mindenki más.

2015. máj. 9. 20:43
 17/18 ceri ***** válasza:

"Feltehettem volna úgyis a kérdést, hogy mindenki az egész világon vallástól, nemtől eltérően miért álszent. DE! Én most nem erre voltak kíváncsi, hanem, hogy néhány keresztény miért ennyire álszent."

Mert a keresztény is ember. Ez ilyen egyszerű. Ő is kerüli a konfliktusokat, szereti magát jó embernek feltüntetni -szval képviseli a saját rövid távú érdekeit. A különbség csak az, hogy a magát kereszténynek valló deklaráltan elfogad egy bizonyos erkölcsiséget, és ezt próbálja megvalósítani a saját életében. Tehát lényegében fogadalmat tesz, hogy ő úgy próbál élni, ami ennek az erkölcsiségnek és hitnek megfelel -azzal összhangban van.

Tehát kitűz egy célt, amit megpróbál elérni, de legalábbis közeledni felé. Aztán, hogy ez mennyire sikerül az más kérdés. A jószándék megvan, de ahogy a költő is írja " a jó szándék kevés, több kell .....".

Mindenesetre itt kezdődik a dolog, de persze nem születik mindenki Jézusnak.

2015. máj. 10. 05:05
 18/18 anonim válasza:
Nem általánosítok, tapasztalatból beszélek: rengeteg kereszténnyel találkoztam, mind álszent volt és sokkal rosszabb emberek voltak, mint akármelyik ateista ismerősöm, belegondolni is rossz. Egyetlen egy kivétel volt közülük, egy kedves tanárnőm, de ő pedig azzal őrjített meg, hogy nem volt képes elfogadni, hogy mások a nézeteim.
2015. máj. 21. 12:23
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!