Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Valláskritika » Mit gondoltok, mi a szép és...

Mit gondoltok, mi a szép és jó Jehova Tanúi vallásában? Akin nem tartoznak a fent említett vallás tagjai közé, milyen pozitívumokat sorakoztatnának fel?

Figyelt kérdés

Nem foghatnak fegyvert, nem volt korábban kötelező sorkatonai szolgálat, illetve megtagadták azt, gyűlölik a háborúkat, van bennük egyfajta összetartó erő, kapocs.

Bár nem tartozik ide, de fontos kiemelni, hogy nem dohányozhatnak. A mormonokat is megemlíteném, mivel ők nem isznak alkoholt, amit szintén nagyon pozitív, és ők sem dohányozhatnak ha jók az információim. De nem szeretném Jehova Tanúit és a mormonokat egy lapon említeni, mivel különböző hitnézetek.

2015. máj. 6. 12:39
1 2 3
 21/28 anonim ***** válasza:

"Én nem vagyok orvos, te ostoba."

Köszönöm a személyeskedést, bár nem hiszem hogy ostoba volnék.

"De ha az esélyei megnőnek 5 % -ról 95 % -ra az már nem is olyan rossz nemde?"

Ahogy mondtam is, nincs garancia rá, hogy egyáltalán megnő az esély.

A többihez meg: nem érted a Biblia mondanivalóját. Ráadásul dobálózol itt olyanokkal, hogy özönvíz... Olvastad milyen emberek voltak akkor? Meg miket tettek azok a népek, amelyeket Isten kiírtott? Elégették a saját gyerekeiket! Komolyabb országokban ezért alap a halálbüntetés.

2015. máj. 6. 21:40
 22/28 anonim ***** válasza:
0%
Amúgy a vér nélküli sebészet jóval biztonságosabb és hatékonyabb, nézz utána.
2015. máj. 6. 21:41
 23/28 acelsziv ***** válasza:

"Olvastad milyen emberek voltak akkor"

Az ezzel kapcsolatos észrevételeimet leírtam korábban. Szelektív tán a látásod?

És az említett népek... Ki hagyta hogy odaáig fajuljanak a dolgok? Miféle isten az aki nem vállal felelősséget azért amit teremtett. Ma az embert elmarasztalják, ha nem törődik a gyerekével. ezt az "istent" ki marasztalja el, amiért magára hagyta azokat akike teremtett? Mózesnek is csak hőbörögni tudott. Ezerszer elmondja: Én vagyok az Úr! Én vagyok az Úr! Talán maga sem hitte el azért kellett mást is győzködnie? És miféle gané alak az, aki egész egyiptomot sanyargatja egy ember - a fáraó - miatt? Akinek ráadásul a biblia szerint ő "keményítette meg a szívét" Ez volna a szerető isten?

2015. máj. 6. 22:09
 24/28 anonim ***** válasza:

Acélszív, biztosan oka van annak, hogy ennyire elkeseredett szívü ember vagy. Talán találó is a neved.

Ha lenyugszol, és több információt fogsz szerezni, másképpen fogod látni a dolgokat. Énnyi haraggal, sokat ártasz magadnak és talán a legközelebbiednek is.

2015. máj. 7. 07:46
 25/28 anonim ***** válasza:
Ikab cafold katy....ne szanakozz hanem cafold...ja hogy nem tudod...hat...
2015. máj. 7. 10:07
 26/28 anonim ***** válasza:
2015. máj. 7. 14:51
 27/28 anonim ***** válasza:

Utolso szerinted Isten puszta akarataval nem tudna megtenni a szukseges valtoztatasokat...ismetlem puszta akartaval???

Akkor mire vatr? Egy angyallagyult angyal meggyozesere???

2015. máj. 7. 17:49
 28/28 A kérdező kommentje:
Már régóta hiszem, hogy nincsenek teljes igazságok, csak részigazságok. Krisztus maga is szűz volt azt írja az egyik válaszoló. Csakhogy mi nem vagyunk hozzá hasonlók, hiszen én mint egyetlen felekezethez sem tartozó gondolom, hogy nem érek fel ilyen magasságokba, hozzá képest kisszerű figurák vagyunk csak, hiszen bűnöket követünk el. Írta azt valahol a Biblia, hogy krisztusi életet éljünk? Azok maradjanak meg az apácáknak.
2015. máj. 7. 19:14
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!