Bibliából nem kellene egy 2. kiadás?
Minden változik. Például a nyelv is. Ezért is adják ki újra és újra a Magyar helyesírás szabályai-t. A világ is annyit változott már, hogy ma már elavultnak tekinthetjük a Bibliát. Ha nem is átírni, de mindenképpen újraszerkeszteni kellene, akár apokrif részeket rehabilitálni, és teljesen elavult és "buta" részeket egyszerűen kihúzni.
Hisz, ha fenn akar maradni, akkor újítani kell a keresztény vallásnak, haladni a korral...
szia
az lehet hogy szerinted elvult néhány dolog, embereknél, Istennél nem, Ő nem változtat azon, hogy ami tilos az tilos.
S ezeket Ő hivatott eldönteni, nem mi emberek.
A Törvényeket elvárásokat Teremtő hozz és z erkölcsi értékeken nem változtat sem most sem későbbiekben
ennél fogva h vlki ki d egy "lightositást" a Bibliából, az Isten rendelése ellen vét, minek következményei lesznek.
"Különben álszent műmájer vagy, kedves 8-as!"
Te pedig buta vagy nagyon.
szerintem nem kéne átírni, ha átírnánk simán mondhatnák ,hogy na ez már nem az eredeti, nem hitelesek a nézeteitek, mert nem az eredetiek a forrásaitok, az apokrif könyvek meg nem véletlen nem kerültek be, ha akarja bárki olvashatja őket, sokat akár magyar nyelven is, de mivel kilógnak "a nagy egész egységéből" illetve a keletkezési körülményeik alapján is hiteltelenek nem kerültek be, persze ettől még bárki elolvashatja és fontolóra veheti, én is elolvastam sokat.
Egyébként még így sem egységes a kánon, a katolikusok pl picit több ószövetségi részt hagynak bent mint a protestánsok
apokrifokat már csak azért sem tenném bele, mert azok a könyvek amik körül a legnagyobb a hisztéria kb olyan hitelesek mint ha most én írnék egyet, aztán 500 év múlva hiába magyarnáznák a történészek ,hogy "dehát ez 2000 évvel az események után keletkezett" attól még sokan örjöngenének, de ez a fajta örjöngés ilyen kérdésekben nem lehet szemont
Kérdezö
úgy vettem észre több dolgot nem értettél meg a Bibliából.
Például rabszolga kérdés.
Tudtad, hogy a Bibliában levö "rabszolga" kifejezés a Mózesi törvény egyenlö mi velünk, akik munkába járunk?
Ugyanolyan jogaik voltak, mit bárki másnak, tilos volt velük szemben gonoszul viselkedni...olvasd tovább, megtudod. :)
Szóval mint Te és én munkába járunk. Ennyi az egész. A Mózesi törvény szellemében mi is "rabszolgák" vagyunk. Van munkaadónk, és kötelességünk jól elvégezni munkánkat, különben kidobnak.
Nem egyeztethetö össze a pogány népek rabszolgatartásával. Sem a négerek rabszolgasorsban tartásával, vagy egyébb nemzetek effajta aljas gonosz tetteivel.
A hiba az, hogy sokan kitépnek egy verset az összefüggésböl, aztán már nem elemezik tovább.
Nem az oviban vagyunk.
Nyugodtan átírhatod a Bibliát a saját igényeidnek megfelelően, senki sem fog ebben megakadályozni.
Aztán meg elkezdheted számolni, hogy hányan fogják olvasni... :D
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!