Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Valláskritika » Miért hergelik az emberek a...

Miért hergelik az emberek a muszlimokat?

Figyelt kérdés

Érthetetlen számomra. Párizs, most meg Dallas. Mohamed karikatúra miatt lövöldözés.

Azt mondanám, "megérdemlik", mert tudják, hogy erre kigyullad a muszlimok feje, mégis gúnyolják, de nem azok haltak meg most sem, akik a rendezvényt létrehozták. A "megérdemlik"-et úgy értem, hogy tudják, miféle kockázatot vállalnak ezzel, de még azok is, akik elmennek ilyenre. Játszanak a tűzzel, az életükkel. Szinte logikus, hogy direkt sértésre támadás a válasz.

2015. máj. 4. 09:44
1 2 3 4 5 6
 11/56 anonim ***** válasza:
74%

"Miért nem érti meg az "elvileg" értelmes és tanult nem muszlim ember, hogy nekik ez sértő? "

Megertem, de nem erdekel. A sajat orszagomban nem kenyszerithetnek ram olyasmit, ami a sajat elveimmel es felfogasommal ellentetes.

"Nekik ez borzasztóan sértő, már gyermekkorukban beléjük nevelik, hogy mi a módi."

Az o problemajuk, nem a mienk.

"Megnézném, hogy fordított esetben mit szólna a szabadságkedvelő nyugat, hogyha a muszlimok állítanának ki olyan képeket művészet címszó alatt, ahol a pápát akasztják, Jézust k*rvákkal ábrázolják vagy akár a nagy Obamát kibelezik (direkt bicskanyitogatót írtam, amit mi, a szabad nyugatiak felháborítónak találunk). "

Semmi problemam nem lenne vele. El tudom fogadni az enyemtol eltero velemenyeket, es nem akarok kibelezni senkit amiatt, mert maskepp gondolkodik mint en.

"Éljen a nagy demokrácia, amellyel burkolózva bármit megtehetünk"

Szalmabab. Nem tehetunk meg barmit. Viszont mohamedrol karikaturat minden tovabbi nelkul csinalhatunk, mert azt nalunk nem tiltja semmi.

"Ugye ezzel már bizonyított bőven az USA is."

Szerintem te nem vagy tisztaban azzal mennyire komolyan veszik az USAban a szolasszabadsagot. Ott mindazt megteheted buntetlenul, amit fentebb leirtal.

2015. máj. 4. 11:09
 12/56 anonim ***** válasza:
100%
Lövöldözés karikatúrák miatt? Nos, ez számomra is érthetetlen.
2015. máj. 4. 11:16
 13/56 anonim ***** válasza:
100%

"a pápát akasztják, Jézust k*rvákkal ábrázolják vagy akár a nagy Obamát kibelezik"

Vicces, hogy azt hiszed, nincsenek ilyenek....:)

2015. máj. 4. 11:17
 14/56 anonim ***** válasza:
87%

Sajnálom, hogy sokan így gondolkodnak. Ha valakinek valami bántó, az nem szabad folytatni. Az óvodában tanították meg nekem :)

Sosem fogjuk megérteni, mit élnek át, annyira más kultúra. Ha te nyitottabbnak gondolod magad, ezt is el kéne fogadnod. Mennyire mondjak durva példát, hogy felfogd, miről beszélek? Nincs olyan téma, amitől kiver víz és elborzadsz?

Képzeld el akkor azt, hogy az általad legdurvábbnak tartott témát körbehurcibálják a világban, neked meg nyelned kell. Pl biztosan kiakadnál, ha (és ezt most ne vedd személyeskedésnek, szemléltetésnek szánom) egy közeli szerettedet ábrázolnák felismerhetően, amint épp a pokol kutyái orálisan kielégítik. Lehet az édesanyád is. Mit szólnál? Általában az embereknek az édesanyjuk szent és sérthetetlen, ha a szomszédod jót szórakozik rajta és élvezi, hogy hergelhet téged, akkor bocs, mert szólásszabadság van.

Egyébként azt is tudjuk, hogy szélsőségek robbantgatnak, lövöldöznek, nem egyszerű muszlimok. Nem érthető a viselkedésük, nyomorult gyilkosok, én a muszlimokról beszélek, nem a terroristákról! Tök jó, hogy ezt magyarázni kell :)

2015. máj. 4. 11:27
 15/56 anonim ***** válasza:
82%

"Megnézném, hogy fordított esetben mit szólna a szabadságkedvelő nyugat, hogyha a muszlimok állítanának ki olyan képeket művészet címszó alatt, ahol a pápát akasztják, Jézust k*rvákkal ábrázolják vagy akár a nagy Obamát kibelezik"

Menj el nyugat-európai nagyobb városokba a muszlin negyedekbe. Nézd meg milyen falfirkák, graffitik vannak. A 'Halál Európára' a leggyengébb felírat. Mert nekik szabad...

2015. máj. 4. 11:28
 16/56 anonim ***** válasza:
18%
Milyen feliratokat láttál még az utcákon életed során? Mesélj.
2015. máj. 4. 11:31
 17/56 anonim ***** válasza:
85%
Magyarázd el nekem miért baj ha egy francia bántja a muszlimokat? Próbáld ki milyen, ha a saját városodba, ahol felnőttél, egész negyedek vannak ahova ha fehér ember beteszi a lábát minimum megpofozzák, ha nő vagy rosszabbul is járhatsz. Aztán csodálkoznak a muszlimok ha támadják őket. Lehet sajnálni őket, de a muszlimok iránti tiszteletlenség nem alaptalanul fejlődött ki.
2015. máj. 4. 11:34
 18/56 anonim ***** válasza:
21%
Ezzel abszolút egyetértek. A bevándorlás meg az, hogy nem hajlandóak alkalmazkodni, más kérdés, nem kevésbé súlyos. A hergelés tehát megoldás lehet? Csak rosszabb lesz.
2015. máj. 4. 11:37
 19/56 anonim ***** válasza:
84%

Milyeneket láttam?

pl. Minden fehéret betörünk., Az istentelen Európa elpusztul, Allah uralkodik., A francia disznók, kutyává válnak...stb Szerinted a franciák hogyan reagálnak erre?

2015. máj. 4. 11:37
 20/56 anonim ***** válasza:
18%

Nem gondoltam, hogy tényleg elkezded felsorolni. Szeretném leszögezni, hogy nem pártolom őket, nem mernék bemenni egy ilyen negyedbe. De gyűlölködő feliratokat mindenhol találsz az összes vallásra, rasszra vonatkozóan.

Ezek a kiállítások meg hivatalosan sértők. Azt hiszed, hogyha a kereszténységből csinálnának viccet a muszlimok, nem lenne agresszív fellépés szélsőségesektől? Dehogynem. Az ember ilyen, egy valláson/nézeten belül is többféle ember van. Nem örülnék, ha rám húznák, hogy náci vagyok, mert egy külföldi olvasott valami firkát az egyik pesti utcán.

2015. máj. 4. 11:42
1 2 3 4 5 6

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!