Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Valláskritika » Miért kellene kiemelni a...

Miért kellene kiemelni a keresztény Istenet a többi istenség közül?

Figyelt kérdés

Miben más az ó és új szövetségi Isten mint a többi istenség, mint mondjuk Zeusz, Odin, Allah, Ahura Mazdá, Shíva stb.?

Miért kellene azt feltételezni, tehát, hogy ő létezik és a többi istenség pedig nem?

Nem provokálás a kérdés, csak kíváncsi vagyok, hogy (főleg) a hívük mit gondolnak ezzel kapcsolatban.

Ez a videó volt egyébként ami a kérdésemet ihlette:

[link]

Köszi

2015. ápr. 25. 23:30
1 2 3 4
 11/32 anonim ***** válasza:
27%

"...én zsidó/keresztény nézőpontból kérdeztem."

Nincs ilyen nézőpont.

Van tény és van tudatlanság. Aki nem fogadja el Allahot a judaizmus/kereszténység Istenének, az lehet bármennyire hívőnek tartania magát, tudatlan.

2015. ápr. 26. 15:40
 12/32 anonim ***** válasza:
100%

Szerintem meg teljesen más a mohamedán, a zsidó, meg a keresztény hit, az, hogy csak egy a főnök, még komoly eltérésekkel járhat együtt.

A világi életben sem mindegy, ki a nagyfőnök, Hitler is lehet, vagy Sztálin, de akár jó szándékú demokrata, talán nem kell különösebben ecsetelni.

Én nem is szoktam kiemelni egyik vallást sem, nekem egy kaptafára mennek, de természetesen ha muszlimmal beszélek akkor Allah a fontos, ha meg kereszténnyel, akkor az ő hite szerinti isten, mert neki az számít.

Egyébként jogos a kérdés, én is feszegettem már, olyan módon, hogy ha van ezer vallás, akkor ebből 999 biztosan tévedés, mert ezek kizárják egymást. Az ezredik sem lesz ettől semmivel sem bizonyosabb és az érdekes, hogy mind az ezer hitnek a híve esküszik arra, hogy az övé és csakis az övé az igazság, pedig láthatóan a hit nagyon gyenge valami, ha az ezer valláshoz nézzük, akkor egy ezrelék lehet a sansza, több vallás esetén meg még kevesebb, hogy az ő hite az igaz, de ez még mindig csak egy esetleges lehetőség és nem bizonyosság.

2015. ápr. 27. 01:02
 13/32 A kérdező kommentje:
#12: Végre valaki érti felfogja a kérdést, és arra válaszol.
2015. ápr. 27. 12:22
 14/32 anonim ***** válasza:
0%
13?? inkább végre olyan írt, akit megértesz valamennyire.
2015. ápr. 27. 12:24
 15/32 A kérdező kommentje:
#14 Nem, nem ti nem értitek vagy nem akarjátok érteni (inkább az utóbbi) a kérdést. Ezért nem adtok konkrét választ rá. A sok száz vallás istenei közül, miért a keresztény Istent kell kiemelni? Ennyi a kérdés.
2015. ápr. 27. 12:33
 16/32 A kérdező kommentje:
#14 Ezen nem megsértődni kell, hanem normálisan válaszolni. Csak ugye ez meg nem megy, akkor támadjuk le a kérdezőt, hogy mennyire hülye. Utolsó balkáni, sötét bunkó, paraszt szokás, ezért tart ott Magyarország ahol, ezért veszítettük el azt a csomó háborút, mert a magyar-magyarnak ellensége; állítom a romákban több összetartás van, gratulálok. :)
2015. ápr. 27. 12:46
 17/32 anonim ***** válasza:
17%
ökörke, nem bánt senki. De NEM kell kiemelni. Illetve az áskálódók kiemelik. Mert igaz, hogy ide született a nyomorult, és Szent István és Szent László, a hős lovagkirály felajánlotta az országot Istenszülőnek - de azért mennyire izgalmasabb már egzotikus hiteket majmolni. Igazatok van, tapossatok le minden keresztényt -és írjatok utána zokogást -ájáj, hogy bántja a magyar a magyart! :D:D:D
2015. ápr. 27. 13:37
 18/32 A kérdező kommentje:

"Hiába magyarázod neki, fel sem fogja."

"inkább végre olyan írt, akit megértesz valamennyire."

"ökörke,"

Szóval tényleg nem?! :D

"Igazatok van, tapossatok le minden keresztényt"

Ki beszélt itt neked az eltaposásról?

Nem bírod felfogni, hogy választ szeretnék a kérdésre?

Amire még nem logikus választ.

Viszont a Biblia azt írja, hogy csak az ő vallása és az Istene az egyedüli Isten. Én csak megkérdeztem, hogy miért? Miért más mint a többi?

2015. ápr. 27. 14:30
 19/32 anonim ***** válasza:
29%

"Miért más mint a többi?" Nem más. Isten a lét. Mindenhol, 30ezer évvel ezelőtt is - mindig fel tudták fogni az emberek, hogy van Egy - a legnagyobb. Hogy más a neve? nem baj. Principiálisan ugyanarról van szó.

1.képzeld úgy el, hogy a legnagyobb, akit el tudsz képzelni. Tudsz nagyobbat? akkor Az. Istent nem korlátozza semmi, mert az nagyobb lenne nála.

Nagyjából az öt világvallás ezt állítja. Erre ugyanis ésszel is le lehet jutni, és ne gondold, hogy a régiek nem voltak okosok.

2. Tegyük hozzá a szív oldalát. Sok édesanya van a világon, de a tiéd közelebb áll hozzád. Pedig sok végtelen szerető édesanya van. De ide születtél (Magyarországra) ide ebbe a családba (édesanyádhoz) ezért ez hozzád közelebb áll, mint pl ha Indiába születtél volna, akkor a hindu vallás lenne a tradíció, és egy ottani édesanya ölelne szívére. Hány éves vagy? mert nem a legegyszerűbb tanulmány, de ajánlanák egy könyvet, a vallások transzcendens egységéről - egy pontból ered mind.

2015. ápr. 27. 18:37
 20/32 anonim ***** válasza:

Ugyan, ugyan, disztingváljunk, egy csomó vallás van, aminek borzalmas az istene.

A föniciaiak Baal tiszteletére gyerekeket dobáltak az izzó istenszoborba, a maják Kukulkánja élő szíveket követelt, amit kitéptek az áldozatból. Ahura Mazda már csak jóságosnak lett kitalálva, éppen csak az árnyéka a gonosz, amely lényegében előképe a keresztény babonáknak.

Számtalan istent kreáltak az emberek a természet ismeretlen erőinek a megmagyarázására és amikor ezekről kiderül, hogy butaság, akkor jössz az ilyen fellengős dumával.

Közben meg az emberi butaság, a tudatlanság a sok istenség oka.

".képzeld úgy el, hogy a legnagyobb, akit el tudsz képzelni. Tudsz nagyobbat?"

Ne haragudj, te most miket beszélsz? Ha egyszer elképzelte a legnagyobbat, akkor hogyan lehetne annál elképzelni nagyobbat?

Mondjuk képzeld el a nagy semmit... A legnagyobbat...

"Tegyük hozzá a szív oldalát"

Ja, a sok fanatikus teljes szívéből gyűlöli egymást. Kíváncsi lennék, ha te most Iszlám országban lennél és rád kényszerítenék fejvesztés terhe mellett a rituáléikat, megtapostatnák veled a keresztet és bombát kötnének a nyakadba Allah dicsőségére, mit szólnál?

Indiába mi? Na és ha pária lennél?

" Sok édesanya van a világon, de a tiéd közelebb áll hozzád"

Az állatoknak is van anyja, persze, hogy ragaszkodik minden élőlény az utódaihoz, felmenőihez, ez állati ösztön.

" mert nem a legegyszerűbb tanulmány, de ajánlanák egy könyvet, a vallások transzcendens egységéről - egy pontból ered mind."

Egyből bizony, a butításból.

2015. ápr. 27. 19:03
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!