Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Valláskritika » Keresztények, a ti logikátok...

Keresztények, a ti logikátok szerint miért nem élünk tökéletes világban, ha Isten egy pöccintéssel legyőzte a gonosz Lucifert, pokolra vetette őt a társaival együtt és most minden happy?

Figyelt kérdés
2015. ápr. 23. 20:13
1 2 3
 21/24 fairi1 ***** válasza:

grkaty

"Felnötté kell ahhoz vállni, hogy az ember megértse /de még akkor sem muszály/ hogy a tetteiért vállalni kell a felelösséget. "

ha van mindentudás, akkor minden cselekedetem determinálva van, vagyis így nézve nekem nincs felelősségem, mivel csak egy jóslatot követek, és bármit tezsek akkor is követni fogom

"Mivel már a szabad akarattal született meg, ö akarja a kanalat fogni, természetesen, hogy az aztán van még a hajában is... de mit mond egy normális kisgyermek? Én...én...magam... "

csak illuziójával születtél, mivel valaki tudja mikor mit fogsz tenni, és másképp nem tehetsz, mert azzal sértenéd a mindenhatás abszolútumát.

"Istentöl kapott feladatunk az hogy neveljük, de NE robotot csináljunk belöle,"

bármit teszel robot maradsz, egyszerűen az abszolút hatalom megakadályozza hogy valódi döntéseket hoz.

valami szinten kereszténység elég bugyuta vallás, a valódi szabad akarat és a mindentudás nem egyeztethető össze.

Szabad akarat csak akkor van, ha mindentudás és mindenhatás nem létezik, vagy annak abszolút korlátai vannak.

Létezik-e szabad akarat vagy csak annak illúziója létezik, igazából nehezen megkülönböztethető.

materialista filozófiában több helyen is inkább autodeterminizmusról beszélnek, ami kb szabad akarat illúziója. Ez az illúzió abból ered, hogy egy élőlény, egyén képtelen tökéletesen előrejelezni saját viselkedését egy későbbi időpontban, másképp fogalmazva egyetlen organizmus idegrendszere sem képes lemodellezni önmaga 100%-ig tökéletes mását.

2015. ápr. 25. 17:06
 22/24 anonim ***** válasza:
0%
Ezért nem szeretem a filozófiát. Véget nem érö szöveg a semmiröl.....
2015. ápr. 25. 17:24
 23/24 Ozmium42 ***** válasza:
grkaty és a kognitív disszonancia. :)
2015. ápr. 25. 18:56
 24/24 fairi1 ***** válasza:
60%

grkaty

maga a vallás és a hit nem erről szól???

Duma a semmiről.Valaki irt valamit és nulla bizonyítéka van rá. te meg elhiszed minden szavát. Ez még a filozófiánál is rosszabb, mert az nem állítja hogy ez az Igazság.

2015. ápr. 25. 23:14
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!