Hogy lehet hinni az Ábrahámi vallásokban?
De komolyan manapság a tudomány, már szinte kőbevésett igazságokat képes megállapítani. Nézd meg mekkora az Univerzum, hány milliárd csillag és galaxis van benne. Szerintetek tényleg az egész csak a mienk? Egyedül nekünk lett ez megteremtve? Tényleg számít annak aki ezt megteremtette, hogy mi történt 2000 évvel ezelőtt egy kis porfészekben? Tényleg örökké fogja egy tűzbe kínozni az aki ezt "megcsinálta" (pontosítva ősrobbanás által létre jött) azokat akik azonos neműekkel élnek nemi életet, vagy felvesznek egy nő ruhát? Vagy azért mert házasságon kívül él nemi életet azzal akit szeret? Ez nevetséges. Meg az első ember pár evett egy varázsfáról, amire rávette őket egy beszélő kígyó és ezért elkelte küldeni Istenből egy darabkát az ő szeretett fiát, hogy meghaljon a földön, hogy kiengesztelje önmagát. Ugye mekkora baromság így tényleg, józan ésszel őszintén bele gondolva?
Teljesen mind 1, hogy az evolúció már tény, mert úgy is megkapom, hogy a termodinamika második főtörvénye cáfolja az egészet, meg az ehhez hasonlókat (ne is foglakoz vele, hogy az a törvény izolált rendszerekre igaz, nem pedig nyílt rendszerekre, ami energiával tud kapcsolatba kerülni, mint az pl mondjuk az élő sejtek...). Lehet, hogy létezik "valami" még a világban amit az ember nem ért vagy még nem ért. De biztos, hogy nem az ami ezekben a könyvekben van. Nem akarok sértegetni senkit, de nekem őszintén ez a véleményem.
Én hamarabb elhiszem, hogy a földönkívüliekkel tartsa az árnyékkormány és a háttérből gonosz kis szürkék irányítják a világot. Pedig az sem tartom valami valószínűnek.
#10 Valóban csak, hogy inkább anyagi termék mint paranormális nem tudom micsoda. Gondoljunk csak arra ha valakinek agykárosodása lesz. Akkor megváltozik a tudata.
Vagy pl a kábítószerekre az is megváltoztatja.
Ez a semmit nem ért a tudomány róla pedig
"DE Jelenleg ez az egyetlen olyan bolygó amit megteremtett"
Akkor a többi bolygót, ami a naprendszerünkben található, a Sátán celluxozta fel az égre, hogy szopasson minket? Jó tudni. Ma is tanultam valamit :D
"Az viszony Tény, hogy a lázadás az égben kezdődött"
Ha tény lenne, lehetne bizonyítani, és nem hitnek neveznénk, hanem tudásnak.
Nincs is hihetőbb dolog annál, hogy Isten mindent tökéletesre teremt:
- az angyalokat, akik a közvetlen közelében vannak, és fürdenek az ő dicsőségében, végtelen tudásában, bölcsességében, szeretetében, mentesek az anyagi világ romlandóságától és tökéletlenségétől -> az 1/3-uk fellázad.
- az embert, akit tökéletesnek teremt a szolgálatra és az engedelmességre -> azonnal elbukik az első pitiáner próbán.
Mindezt így egyszerre, egymást nem kizárva: tökéletes és alkalmatlan a feladatára.
"Gondoljunk csak arra ha valakinek agykárosodása lesz. Akkor megváltozik a tudata. "
Persze, mert egy eszköz. Ahogy a számítógép is eszköz - a rajta/vele dolgozó tudatos embernek. Ha ráöntöd a kakaódat, megsérül, megváltozik a működése.
Rossz analógia...
Az agy a számítógép
A lélek az informatikus.
Az agyat módosítod -> a tudatot ("lelket") módosítod.
A számítógépet módosítod -> az informatikusnak nem lesz semmi baja.
Megjegyzés: lélek nem létezik, ezért az agyat és a tudatot sem kell viszonyba helyezni vele.
kedves 12-es.
5-ös vagyok
sajnos kiragadtál egy részt a válaszomból
Nem azt irtam, hogy eg bolygot teremtett, hanem azt, hogy egyenlőre ez az egyetlen amire élőlényeket teremtett.
A többi jelenleg más funkciókat tölt be, Sátám pedig nem tud teremteni, semmit.
15 "Az agyat módosítod -> a tudatot módosítod. A számítógépet módosítod -> az informatikusnak nem lesz semmi baja."
Téves. Így:
Az eszköz módosul, sérül: módosul - megváltozik a tudat MŰKÖDÉSE az eszközön keresztül.
a szgép sérül: a változatlan tudatú ember nem tud úgy dolgozni - működtetni, mint eszközt.
A tudatot mint működést tudod csak megfigyelni, mert nem egy tárgy, amit letéve szemlélhetsz, mikroszkóp alá tehetsz, hanem lényege: a működés.
Ehhez az éntudat fizikai - testi eszközöket használ. Én gondolkodom, nem az agyam. Én látok, nem a szemem.
" Valóban csak, hogy inkább anyagi termék mint paranormális nem tudom micsoda."
Vizsgáljuk meg az emberi agyat, és bármely más állat agyát. Van-e magyarázat a kettő közötti különbségben arra, hogy nekünk saját létezésünkről, elmúlásunkról fogalmunk, az élet értelmét kereső énképünk van? Hogy, mikor és miért alakul ez ki?
"Van-e magyarázat a kettő közötti különbségben arra, hogy nekünk saját létezésünkről, elmúlásunkról fogalmunk, az élet értelmét kereső énképünk van?"
Persze hogy van. Az evolúciós fejlődési folyamat. Az ember kicsit másképpen fejlődött mint a többi állatnak az agya. Ez, hogy mindennek keresi az ember az okát, nem csak az életre igaz, ez is teljesen jól magyarázható evolúció segítésegével. Az ok-okozat összefüggés felismerése segítette a túlélésben az elődeinket. pl. látta az egyik majomember, hogy megmart egy másik majom embert egy kobra és az meghalt akkor megértette, hogy ahhoz a lyukhoz amiből ilyen állat ki jön nem fogok menni (okozat) mert meghalok (ok).
Egyébként nem mindenki keresi az élet értelmét, mert van aki megértette, hogy nem mindennek van értelme abban az értelemben ahogy egyesek gondolják. Magyarán elfogadta azt, hogy tényleg csak véletlen a létezése. Nincs különösebb oka azt leszámítva, hogy egykoron egy hímivar sejt megtermékenyített egy petesejtet.
"Hogy, mikor és miért alakul ez ki?"
A fentiekre simán visszatudod vezetni az életértelmének a keresését, mert az emberi agy mindennek keresi az okát.
"az élet értelmét kereső énképünk van? Hogy, mikor és miért alakul ez ki?"
Nem magyarázható faj- és létfenntartó evolúciós okokkal, mert nem szükséges hozzá. Ez az embernél "fölöslegben " van a faj-és létfenntartás szükségszerűségéhez képest.
Mégis milyen jó, hogy ebből a fölöslegből ilyenek születnek:))!
https://www.youtube.com/watch?v=OFupXzJEYkw
vagy ilyenek:
"Még nyílnak a völgyben a kerti virágok,
Még zöldel a nyárfa az ablak előtt,
De látod amottan a téli világot?
Már hó takará el a bérci tetőt.
Még ifju szivemben a lángsugarú nyár
S még benne virít az egész kikelet,
De íme sötét hajam őszbe vegyűl már,
A tél dere már megüté fejemet."
- tehát fölöslegben van, de nem fölösleges. Sőt! nekem már létszükséglet. De hát nem vagyunk egyformák. Van akinek elég, hogy kőbe vési az egyébként igazi, morálisan őszinte tudomány szerint " a tudomány mai állása szerinti " kijelentéssel tett dolgokat. És akkor nem kell sem művészet, sem filozófia, sem létszemlélet.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!