Miért kell megköszönnünk Istennek a teremtett világot és mindent? Nem mi kéredzkedtünk bele.
szia
Nem
Ő szerette volna.
Egy szemléltetés:
Az életünket miért köszönjük meg a szüleinknek?
mert mi kértük?
De jó hogy vagyunk, nem?
ha nem lennénk akkor sem lenne baj, de hogy vagyunk és élünk az egy kedvesség a Teremtő részéről.
S hogyan kéredzkedtél volna amikor nem létezel?
Miért pont Istennek köszöngessek?
Mondjak példákat?
Drága Ősrobbanás, Köszönöm, hogy vagyok...
Kedves Evolúció! Milyen jó, hogy létrehoztál...
Édes kis Rózsaszín Egyszarvú! Köszönöm...
Szeretett szüleim! Hálás vagyok nektek, hogy kamatyoltatok, és mondjátok, jó volt?
gyönyör Bach zenét hallottam, szép verseket olvastam találkoztam azokkal, akikaet nagyon szeretek - felfedeztem egy bontakozó rügyet - olyan szép a világ , köszönöm,hogy lehetek
„A lég, a fellegek, az erdő,
Mikéntha minden zengene…
A föld, a csillagok, a tenger,
Minden szívemmel van tele.
És mintha mind lobogna, égne;
Rajongna, élne szikla, rög…
Állat, virág, fa, sőt az ember
Érezne tégedet, Örök!…
[…]
És mintha mind belém ömölne,
Az óceán s a csillagok,
Szín és sugár, dal, illat, éter:
Úgy érzem, én minden vagyok."
Komjáthy Jenő: Az örök dal (részlet)
Zsoltárok 36:9 ezt írja Istenről „nálad van az élet forrása” . Az élet ajándék Istentől.Amiert mindannyian hálásak lehetünk neki.
Emellett fenn is tartja az életünket (Cselekedetek 17:28). Ő gondoskodik élelemről és vízről, a levegőről, amelyet belélegezhetünk, és a földről, amelyen élhetünk (Cselekedetek 14:15–17). Jehova mindezzel kellemessé teszi az életet.
Bár most még valóban sok nehézséggel nézhetünk szembe, de ezekért a bajokért nem Isten a felelős,hanem Ő ezt ígéri a számunkra:
Jelenések 21:4-ben" És letöröl minden könnyet a szemükről, és nem lesz többé halál, sem kesergés, sem kiáltás, sem fájdalom nem lesz többé. A korábbi dolgok elmúltak.”
#3 Igazából némelyik nem is hangzik rosszul...
Azért azzal pontosítanám, hogy az ősrobbanás még nem teljesen tisztázott, csak egy tézis. Persze CERN-ben kutatják a kérdésekre a választ, de minden nem tiszta még. Tehát semmiképpen sem egy fizikai és/vagy kémiai változásnak köszönném meg.
"Kedves Evolúció! Milyen jó, hogy létrehoztál... "
Igazából nem az evolúció hozott létre, tehát ez sem állja így meg a helyét. Az evolúciónak mindössze az emberiség fejlődését köszönheted, tehát örülj, hogy most nem a víz alatt élsz.
"Édes kis Rózsaszín Egyszarvú! Köszönöm..."
Szintén vitatott a létezése, bár állítólag Koreában bizonyítékot találtak ami azt igazolja, hogy időszámításunk előtt létezhetett, de ebben csak akkor lehetünk biztosak, ha ezt több forrásból is megerősítik. Az viszont alapból hibás feltevés, hogy keletkezésünket a lószerű (egyelőre mitológiai) lénynek köszönjük.
"Szeretett szüleim! Hálás vagyok nektek, hogy kamatyoltatok, és mondjátok, jó volt?"
Igen, most jó helyen tapogatózol, tehát ha túl vagy a "gólya hozta.." történeten, akkor valóban nekik kell megköszönni. Ellenben azt javaslom, hogy az együttlét minőségét ne firtasd, mert ez akár vitát is kiválthat közöttük és jobb a békesség.
Megköszönni soha sem kell semmit. Ez a hála jelzése a másik félnek, akitől valamit kaptunk és annak örülünk. Jelezni pedig nem kötelező, csak jó érzés annak is aki adja és annak is aki kapja. Ha te ere nem vagy kíváncsi, akkor ne tedd!
Amit meg később írtál, hogy mindent csak KELL. Közlöm veled, hogy nem kell. Bármikor abbahagyhatod! Mindenesetre az élet egy lehetőség. Lehetőség a jóra és a rosszra is. Te választasz ebben is, hogy mit hozol ki a lehetőségekből. De ne aggódj -a lehetőségeknek egyszer biztos vége lesz.
Egyáltalán nem KELL.
Aki ezt kényszerből teszi, az inkább ne tegye, mert csak bohócot csinál magából.
Akik hálát adnak az Úrnak, azért teszik, mert valóban hálát éreznek. De ez legyen az ő dolguk.
Ilyen egyszerű az egész, nem kell ezen rugózni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!