Miért teremtett Isten egy ekkor földet?
Minek kell ekkora hatalmas Föld, ha úgy tervezte, hogy az emberek a paradicsimban élnek? Ez kb. olyan, mint ha én vennék egy halat, kialakítanék neki egy tökéletes, zárt akváriumot, beleteszem a halat és feltöltöm vízzel az egész házamat. Ez valljuk be, értelmetlen lenne.
Vagy pedig eleve úgy tervezte, hogy az emberiség elbukik? Ez pedig olyan, mint ha a gyerekeknek születésükkor külön börtöncellát építenének, mert úgyis bűnöző lesz.
Hívők, és nem hívők válaszait is várom, de na az ''Isten útjai kifürkészhetetlenek'' és az ''Isten nem létezik'' típusúakat. (A troll válaszokat is értékelem, ha tényleg viccesek és nem csak egy odaköpött mondat.)
Köszöm!
Meg vakarta az öreg a fejét, hogy így azért nem fenékig tejfel az élet.
1#
Akkor miért teremtette az édenkertet? Miért nem csinálta az egész földet édenkerté. Miért kellett kijelölnie egy területet, ami jobb a körülötte lévőnél? Miért volt bűntetés, hogy kizavarta az ebereket a paradicsomból, ha amúgy is kirajzottak volna?
Na ezen én is elgondolkodtam.
Szerintem az éden nem a földön van, mert sehol nincs a védett fa sem Kerubokkal.
De akkor jogos a kérdés, hogy az édent tartott megteremteni 6 nap alatt?
És ahol vagyunk az most mi?
Meg mit csináltak ott a Kerubok édenben?
Régen az egész Föld olyan volt, mint az édenkert.
És amikor újrateremti majd a Földet, akkor az is olyan lesz.
5#
A biblia azt írja, hogy kiűzte az embereket. Nem azt, hogy felperzselte, elpusztította az édent. Megváltoztatta az egész bolygó élővilágát, klímáját és a biblia említést sem tesz róla?
Azért kedves Kérdező, mert ezzel munkát is adott az első embernek
Ha az egész földet paradicsomként adta volna át az embernek, akkor az ember mit csinált volna?
A teremtő ezért kielégitő munkával, élelemmel élettel vette körül az embert,
K.N.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!