Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Valláskritika » Jehova Tanúi miért ilyen...

Jehova Tanúi miért ilyen erőszakosak, miért nem értik meg, ha valaki nem ért velük egyet, miért mondják tovább a szöveget?

Figyelt kérdés

Beszéltem már a Jehova Tanúiról dolgokról, én elmondtam, hogy mit hogy értek, és hogy megértem azt, hogy ő nem ért velem egyet. Erre nem az volt a válasz, hogy oké, hanem tovább mondta a szöveget, és ki akart oktatni, hogy olvassam el XY dolgot... Figyelitek ezt a stílust?

Miért ilyen erőszakosak? Mit nem lehet azon megérteni, hogy én nem az hiszem, mint ő? A vitát teljesen feleslegesnek tartom a Tanúkkal, mert meggyőzni őket az ellenkezőjéről nem lehet, csak felesleges időpazarlás, én jobban szeretem a békességet. Nagyon rámenősek, szinte mindent bevetnek, hogy meggyőzzék a másikat a tanításaikról.

De én akkor sem értek velük egyet, elutasítom azt, amiket tanítanak.

De miért ilyen erőszakosak? Így nevelik őket az Őrtoronyban direkt, vagy mi?

2015. márc. 1. 17:07
1 2
 11/15 Tantételbeli ***** válasza:
15%

Kedves kérdező!

A kérdéseidre a válasz a Cselekedetek 17:2,3-ban van:

"Pál pedig, amint szokása vala, beméne hozzájuk, és három szombaton át vetekedék velük az írásokból, Megmagyarázva és kimutatva, hogy a Krisztusnak szükség volt szenvedni és feltámadni a halálból; és hogy ez a Jézus a Krisztus, akit én hirdetek nektek."

Vajon Pál mi a manóért küszködött a zsidókkal "három szombaton át",ahelyett hogy inkább rájuk hagyta volna a hitetlenségüket?

Jehova Tanúiban ugyanaz az evangélizációs lelkület van,mint amely Jézus Krisztus szellem által felkenetett apostolában.

Írod:"Erre nem az volt a válasz, hogy oké, hanem tovább mondta a szöveget, és ki akart oktatni" - Miért,Pál mit csinált? "Megmagyarázva és kimutatva, hogy ..."

"hogy olvassam el XY dolgot" - Pál is: "az írásokból"

"Mit nem lehet azon megérteni, hogy én nem az hiszem, mint ő?" - Pál se értette:"három szombaton át..."

"A vitát teljesen feleslegesnek tartom a Tanúkkal" - a vitát ők is,csak nem abban az értelemben,ahogy Pál,hiszen ő is "vetekedék velük..." Ráadásul ez Pálnak "szokása vala". A Tanúknak is szokása.(De ez itt egy jó értelemben vett szokás)

"meggyőzni őket az ellenkezőjéről nem lehet" - Pál se nagyon hagyta magát...(Fura is lenne,ha meg tudnád őket győzni,mert ez azt jelentené,hogy nincs teljes meggyőződésük a hitükről.Jehova Tanúi azonban hiszik,hogy náluk "az igazság"(János 8:32)

"én jobban szeretem a békességet" - A Tanúk is,és nyilván Pál is szerette és mégis "három szombaton át..."

"mindent bevetnek, hogy meggyőzzék a másikat a tanításaikról." - Hát nagyon úgy tűnik,hogy Pál is bevetett mindent:"vetekedék velük...megmagyarázva és kimutatva,hogy" ők tévednek és neki van igaza.

:) Az azonban biztos,hogy az Őrtorony "direkt" nem tanítja a Tanúkat arra,hogy erőszakosak legyenek.Tényleg,Pál vajon erőszakos volt?

2015. márc. 2. 21:32
 12/15 anonim ***** válasza:
0%
mert keresztények.
2015. márc. 3. 22:57
 13/15 anonim válasza:
81%
...mert a fuldokló mindig rántja magával a körölöttük lévőket.
2015. márc. 4. 21:59
 14/15 anonim ***** válasza:
0%

Üdv. Én egy tanú vagyok, és szeretnék objektiv kritikát adni a dologról. A tanúk közül nagyon sokan a betanult sablon szerint működnek, holott nem erre kapnak tanácsot. Nélkülözik a kreativitást és a saját gondolatokat a kevésbé intelligens tagok, és sajnos ezek alapján vagyunk megitélve. A betanult szöveget végig kell nyomniuk mint az autistának a tikkjét. Mikor én megyek "házról házra" hirdetni, engem is idegesit az ilyen emberek hozzáállása, de hidd el hogy találsz rendkivül intelligens és kreativ embereket közöttünk akik képesek lesznek megfelelően kommunikálni. :)

Ha bármi kérdésed van, nagyon szivesen válaszolok. Üdv!

2015. márc. 5. 00:14
 15/15 anonim ***** válasza:
46%

4es, igenis, erőszakosak.

mai példa: én Angliában lakom, eddig kb. négyszer kopogtak be Jehova tanúk hozzám. az elmúlt egy év alatt. háromszor lengyelül kezdtek el beszélni, ma arra jöttem haza, hogy egy lengyel nyelvű papír van az ajtómon, Jehova tanús. (ennyit kihámoztam belőle).

mi ez, ha nem erőszakosság? háromszor elmondtam már nekik, hogy nem értek lengyelül, ez egy. mikor átváltottak angolra, meg mikor eleve angolul jöttek, akkor is elmondtam, hogy nem, nem akarok okítást, nem akarok megtérni, nem érdekel. ennek ellenére mégis folyton jönnek.

ez bizony erőszakosság.

2015. márc. 11. 20:25
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!