Miért hagyott magamra Isten, talán még élvezi is hogy szenvedek?
Nem válaszol,nem segit,kilépett az életemből.Azok után hogy mindennapi vezetésem volt,minden kérdésemre válasz érkezett,és betegek gyógyultak a kezem alatt,hogy szinte mondhatom jácott velem,pozitiv értendő!Ennek már sok éve.
Haragszom rá,szenvedek,és nemis akarok hinni benne,de minden út Rómába vezet,igy csak filozofálgatok sértegetem,hogy a figyelmet felhivjam magamra...minden hiába..Már azon is gondolkodtam,hogy talán nemis élek már,csak valami olyan történik velem mint a horror filmekben,hogy azt hiszem hogy élek,de csak itt maradtam közel a földhöz...depis vagyok,pánikrohamaim vannak...
Senki megne próbálja azt válaszolni,hogy valamit elkövettél,mert én hiszek Jézus váltságáldozatába,és nem hiszek abban,hogy tudok olyat tenni,amiért ez jár!.
Akit Szent Szellem vezet,bűnt nem cselekedhetik,mert nemis teheti,mert benne marad annak lelke...
Ez az utolsó komment itt ugyan igaz,de nem hasznos!
Szerinted mihez kezdjek vele?
Vagy nemis nekem irtad,hanem csak a bölcsességedet szeretnéd csillogtatni? Háát,ha neked ez elég!
Egy kapcsolat, akár ember-ember között, akár ember - Isten között jön létre, mindig összetett dolog. Nem elég csak az egyik fél, mindkettő kell hozzá.
Hiszem, hogy a JóIsten akkor is velünk van, mikor éppen azt érezzük, hogy minden ellenünk esküdött össze. Az Isten nem véletlenül rak ránk terheket, keresztet, keresztecskéket. Hol kisebbet, hol nagyobbat, de arról akar meggyőződni, hogy elég szilárdan rá merünk-e hagyatkozni.
Nemcsak a jót kell megköszönni, de a rosszat is, s nemcsak a rossz körülmények idején kell felvenni vele a kapcsolatot, hanem a jó történésekor is.
Tudnod kell, hogy a JóIsten görbe vonalon is tud egyenesen írni. Te úgy gondolhatod, hogy minden veszve van, de ő kicsit jobban látja a helyzetet. Ha szilád hited van ( s persze ebben sosem lehetünk biztosak), akkor nem adod fel. Bármi rossz is történik veled, kéred a segítségét. Nem feltétlenül azt kell kérni, hogy oldja meg a problémákat, sokkal inkább azt, hogy segítsen elviselni a rosszat, ugyanúgy, mint amikor megajándékozott a jóval, az örömmel, boldogsággal.
Az ember nem mindig veszi észre a boldogságot. Azzal, hogy sértegeted, nem biztos, hogy felhívod magadra a figyelmet!
Sokszor gondoljuk, hogy az Isten elhagyott, nem segít, "kilépett az életünkből", holott csak az történt, hogy mi távolodtunk el tőle. Azt gondoltuk, hogy olyan ő, mint egy csoki - automata, bedobok két miatyánkot és egy üdvözlégyet, s ő megadja amit szeretnénk.
Tudj kérni, tudd elfogadni az ő döntését, akár jó az neked, akár nem. Ő jobban tudja, mi a jó neked!
És tudj hálát adni!
"s ne az én akaratom teljesüljön, hanem a tiéd" - én ezt szoktam minden kérésem végére tenni. Mert tudom, hogy amit ő ad, az minden a hasznomra válik. Még ha a földre kerülök is ezzel, akkor is. Mert akkor kell a hit, hogy elég erősek legyünk onnan felállni.
Kitartás, kegyelmet és találd meg a helyes utat, mert amin most jársz, nem biztos, hogy az.
A többieknek szeretném megköszönni,hogy foglalkoztak az esetemmel,természetesen nem értek egyet mindennel,de ha én lennék abban a pozicióban,mikoris jól érzem magam,megvan a kapcsolatom Istennel,akkor ez a hosszú,legyen 10-év igencsak elgondolkodtatna,hogy mitis csinált rosszul ez a személy!
De mivelhogy én vagyik az,aki mindezeket elszenvedi,tudom hogy kegyelem alatt vagyok,és nem teszek semmit a meggyőződésem,hitem ellenére,
"Mert semmi nem bűn önmagában,minden bűn annak aki azt bűnnek tartja!Kiki a maga hite felől legyen meggyőződve."
Van egy másik eset is a Bibliában,dehát van egy csomó!
Akit érdekel könnyűszerrel összeirom igehelyekkel együtt.
Talán külön megemliteném az illetőt,aki nem az Istennel,hanem egy társal javasolja hogy kapcsolódjak össze,aki megért,vagy legalábbis jókat lehet vele dumcsizni!
Jónak találom az ötletet,hidd el,kerestem sok ideje,de lehet hogy nincs nekemvaló,lehet hogy én vagyok alkalmatlan az együttélésre,mindenesetre Isten és ember nélkül vagyok! Nagydolog! Különbem nagyon szeretek egyedül lenni,a nap 3/4-ed részében,lehet remete vagyok? hihihi. Mégegyszer nagyon köszike mindenkinek.
Még csak annyit, hogy próbáld meg lezárni a múltat, s ne okold magad az akkori hibáidért. Fogd fel úgy, hogy tanultál belőle, s kezdj tiszta lappal.
Próbáld lekötni magad, jobbá tenni magad és mások életét. Még nem késő. Sohasem késő változtatni!
12:43
Hogy mi bűn és mi nem bűn azt nem te, és nem én mondjuk meg, hanem Isten.
A Jézusba vetett hit reményt ad.
Kedves Kérdező!
Majdnem 2 évtizede tértem meg az Úr Jézushoz,de olyat hogy valakit elhagy Isten akit elhívott nem tudok elképzelni.
Ezt biztosan te is tudod mert nem ezt ígérte hanem pont az ellenkezőjét.
Nem akarok a bibliából bemásolgatni feltételezem ismered azokat az igéket amelyekre utaltam,és ilyet nem hallottam még kereszténytől hogy azt gondolja Isten élvezi szenvedését ez nem jó gondolat menet.
Isten JÓ ! és nem feltételezem ezt róla.
Valahol biztos eltértél az igazságtól ilyet én is tettem már és tévelyegtem is de Isten kegyelméből kifolyólag mindig visszahelyezett a helyes útra.
Évekkel ezelőtt volt,hogy hónapokig nem kerestem vele a közösséget és a bibliám a kezembe sem vettem.
Ez volt az az állapot amely horrorfilmbe illő,a gonosz tüstént akcióba lépett,rémálmok gyötörtek,halálfélelmem volt,éjszakánként felriadtam kivert a víz és a sötét szobában árnyakát láttam.
Szóval úgy gondolom Isten tanító és nevelő célzattal megenged ilyeneket az életünk szakaszaiban.
Ne haragudj Istenre mert biztos vagyok benne,hogy gyermekeinek a legjobbat akarja.
Talán vissza kellene térned bizonyos alapokhoz és megnézni mi nincs rendben mert ezekkel a tünetekkel amit leírtál biztos hogy elszúrtad valahol.
-Tékozló fiú
-Isten kegyelme
-Az imameghallgatás feltételei
-A boldogság,bűnbocsánat feltételei.
-Helyes viszonyulás a -szülőkhöz
-keresztényekhez
-zsidósághoz
-felebarátaidhoz
Segíteni szeretnék és Isten szabadítását kívánom az életedre.
Azonkívül miért erőlteted,hogy neked szolgálnod kellene betegek felé ugyanúgy mint régebben ez is lehet a problémád oka,mert lehet Isten más vezetést ad az életedben.
Az hogy a gonosz helyet kapott az életedbe nem véletlen én megtanultam,hogy akármi történik velünk(keresztényekkel)az nem véletlen.
Leselkedik ránk(gonosz)tanulmányoznak bennünket és ha van egy gyenge pillanat bejöhet az életünkbe ha Isten megengedi,össze lehet szedni ilyen tünetekkel démonokat a személyiségünkbe,gondolatok,beszéd és a cselekedetek által ha azok negatívak.
Remélem tudtam segíteni.
Igen tudtál segiteni!
Vigasztaló hogy nem csak velem történnek ilyen dolgok.
Egyébként az utóbbi héten,valami változás van folyamatban bennem,képes vagyok meghallani a tanácsot,csak nemjön olyan folyamatosan,egyszerűen,mint valamikor.
A szelidségen keresztül sikerül még a felhőtlen bizalom állapotába is kerülnöm.
Tudod hogyan zajlik,elvette a kedvemet mindentől,amivel eddig lefoglaltam magamat,pld,nincs már kedvem még a gépem előtt sem ülni,amiről tudni kell,hogy napi 6 órákat töltöttem el,stb,és mikor igy egyedül vagyok, a szelidség állapotába kerülök,ahol érzem a jelenlétét,és csodálatos béke fog el.
Köszönöm a választ. Salem
Egy hozzászólást találtam a témában ezen a blog-on: http:/szellemieroszak.wordpress.com/ " Mérhetetlenül nagy szomorúság szokott rámtörni,mióta kiútáltak a gyülekezetből, mert volt egyéni véleményem. És az nem egyezett a pásztoréval.
Ráadásul utána a Derek Prince-i átoklista a halál és a súlyos baleset kivételével átment rajtam... vajon véletlen? Jóbarátok árultak el és lettek ellenségeimmé. Hogy is történhet ilyen?
Mikor már eléggé szétcincáltam magam és az interneten körbenéztem,rádöbbentem,hogy a keresztény gyülekezeti közösségeket elhagyók közül mindenkin átment az úthenger. A sztorik soxor hasonlóak,olykor eltérőek,de EGY a "hatás". És a föld minden részén UGYANAZ a helyzet!
Még örülhet az,akinek marad egyátalán keresztény hite.
Ha az Isten csinálná ezt az őt keresőkkel az nem kicsit lenne kínos. :-((
Egy barátom mondta,aki szintén oda járT ahová én: "Ha ők az igazi keresztények,és elragadtatnak,akkor én inkább maradok."
:-D
"... Mindazáltal az embernek Fia mikor eljő, avagy talál-é hitet e földön? "
Egyesek szerint a látható egyház nem is az igazi. Szerintem az,de MÁR nem az igazi...
A fő vonalat mindenesetre azok képviselik akik tömegesen "gyártják" az agnosztikus,parázna,hitetlen,sőt okkulttá lett embereket, Isten országának jelenlegi képviselete nagyban hozzájárul a hitehagyáshoz,a kiábránduláshoz,sőt: a lázadáshoz.
Így utólag azt mondom: jobb annak aki ha megtért is nem merült bele az egyházba, és megtartotta a távolságot a RENDSZER és önmaga között. Az ő hitük és a saját hite között. Titokban reménykedem: vannak ilyenek...
Minden jót! Hitet,reménységet és szeretet!!"
mondj el, Kérdező, 50 Miatyánkot, és 30 üdvözlégyet, és akkor majd elmegy a kedved az önsajnálattól! :D
ha még nem süllyedtél el benne! :P
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!