Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Valláskritika » Elolvastam a bibliát, de nem...

Elolvastam a bibliát, de nem győzött meg. Hogyan tovább?

Figyelt kérdés
Miben másabb ez mint a többi fantasy irodalom? Mi a bizonyíték ezekre? Miért nem tud egy vallásos ember se kézzelfogható dolgokat mondani? Hogy várja el egy vallásos ember, hogy ezt bárki elhiggye, ha ő maga sem tud érvelni mellette?

2015. febr. 18. 17:12
1 2
 11/19 János114 ***** válasza:
Olvasd el a Koránt is.
2015. febr. 18. 19:42
 12/19 A kérdező kommentje:

# 5 "Viszont a biblia olvasása után van egy tuti aduászod a hittérítők lerázására, mert feltudsz tenni egy olyan kérdést, amit nem tudnak megmagyarázni, és így kínos helyzetbe tudod őket hozni."

Például, hogy isten miért hazudott az almáról Ádámnak és Évának és miért büntette meg a kígyót mikor igazat mondott?

Vagy hogy miért kínozta isten Jóbot hogy rajta keresztül bizonyítsa az igazát?

Vagy miért mondta a kísértő Jézusnak, hogy neki adja a földi birodalmat? A Földet az isten nem a kísértőnek teremtette?

Vagy miért van a szabad akarat ha pokolra jutsz a szabad döntéseidért?

2015. febr. 18. 19:49
 13/19 anonim ***** válasza:
0%

"Vagy miért van a szabad akarat ha pokolra jutsz a szabad döntéseidért?"

Nem a szabad döntéseidért jutsz pokolra, hanem a bűnökért.

"Mindent szabad, de nem minden használ" - ezt mondogatta nekem a barátnőm rengeteget és sokáig nem igazán értettem, nem tettem magamévá...

Szabadon eldöntheted, hogy pl. tolvaj leszel vagy becsületes. ha tolvaj leszel, akkor ne csodálkozz, ha zaklatottság, üldözés, börtön, verekedés vesz körül. Magadat okolhatod, ha lefelé megy az életed, TE VÁLASZTOTTAD!

Ha becsületes leszel, akkor lehet, hogy kevesebb pénzed lesz, de jó eséllyel béke, nyugalom vesz körül...

2015. febr. 18. 20:07
 14/19 anonim ***** válasza:

"Vagy miért mondta a kísértő Jézusnak, hogy neki adja a földi birodalmat? A Földet az isten nem a kísértőnek teremtette? "

De igen, a kísértőnek teremtette... Pont azért adhatta volna Jézusnak. Ha nem az Ő birtokában lett volna, akkor nem ajánlhatta volna fel.

2015. febr. 18. 20:12
 15/19 anonim ***** válasza:
0%
Olvass el más szentírást is, elleszel velük egy ideig. És többször is érdemes átolvasni őket erős hittel(nem hiszékenységgel) és megfelelő értelemmel.
2015. febr. 18. 21:05
 16/19 anonim ***** válasza:
37%

Két dolog futott át az agyamon:

a hitet Isten dolgozza ki, a belső állapot, az őszinte Isten keresés hatással van erre, ha neked ez nincs, akkor ne is csodálkozz, ha nem megy megérteni mondjuk Pál leveleit.

Elég lenne beütni a google-ba, hogy Biblia és régészet, máris ott lenne nagyon sok kézzel fogható bizonyíték is, de nem csodálkozom, hogy nem.tettes meg és maradtál a tagadásban.

Én sem téritgetlek, mert a provokáló kérdésed után nem hiszem el, hogy őszinte volt az érdeklődésed. De azt azért megmondhatod, hogy melyik részben olvashatunk azokról, akik megismerték Istent, de nem tartották méltónak meg is tartani magukban? Tudnod kell, hisz olvastad.

2015. febr. 19. 06:51
 17/19 openyoureye ***** válasza:
Elolvasni és megérteni két külön dolog. Próbálkozz a másodikkal ;)
2015. febr. 21. 14:06
 18/19 anonim ***** válasza:

Akkor próbálkozz más úton a világ megértéséhez.

[link]

2015. febr. 21. 16:41
 19/19 anonim ***** válasza:
100%

„Elolvastam a bibliát, de nem győzött meg.”

Nem maga az olvasás fog meggyőzni, hanem ha az abban foglaltakat, különösen az összefüggéseket megérted, de a kutakodásod nem ezt célozza, hanem a Biblia csupasz hiteltelenítése, amiben a hozzád hasonlókban társra találhatsz, és még sokan kiélhetitek sivár lelkiségetek rezdüléseit. Ez a fórum erre tökéletesen megfelel, és lehet szórakozni és szórakoztatni azokat, akik vevők erre.

2015. febr. 24. 22:06
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!