Előfordult már veled, hogy hazudott neked a Sátán?

Nem vagyok bolond.
A hangok is azt mondják a fejemben.

Jó lenne azt hinni, ha valakiben felmerül a gondolat, hogy nincs sem sátán, sem Isten, akkor felszáll a köd és minden kitisztul.
Csakhogy az emberi agy nehezen szabadul meg a beléje ivódott gondolatoktól.
Egyszer olvastam egy scifi novellát, hogy egy intelligens komputerrendszer gondoskodott az idegen bolygón a kolóniáról, tönkretehetetlennek gondolták és valahogy úgy működött, hogy mindig annyi erőforrást áldozott a probléma megoldására, amennyi kellett. Így könnyű volt megőrjíteni egy egyszerű paradoxonnal, amiből nem tudott kimászni, ellenkezőleg, egyre jobban belebonyolódott.
Ha a komputer megbolondul, akkor újraformázzák a vinyót és újratelepítik az op.rendszert, de az emberrel ez nem ilyen könnyű.
Kíváncsi lennék, mitől őrült meg Széchenyi. Lehet, hogy ő is Istenről gondolkodott.
Nem vagyok benne biztos, mennyire veszélyes ez a terület, mert láttam vallásost, aki teljesen belebonyolódott már a hitbe, szerintem az ilyen ember már nem tud normálisan kiszállni. Nem könnyű kitörölni a már meghonosodott elképzeléseket és újra kezdeni az egészet.
Talán azoknak, akik még tudnak kételkedni, azoknak hasznos a józan gondolatok felvetése, mert nem száll el teljesen, de aki már nagyon benne van, az már menthetetlen. Talán nem így van, lehet, hogy fordítva, mert az a szerencséje is, hogy éppen ő lett védett, mert már annyira benne van, hogy lehetetlenség kimozdítani bármerre is, nem tud megzavarodni a gondolatvilága, már be van betonozva, de akinek még képlékeny, az kuszaságot is megélhet a fejében.
Tönkre tudja e tenni a szoftver a hardvert?
Az embernél úgy tűnik igen és ez figyelemre méltó, óvatosságra int.
Pedig milyen egyszerű lenne, nincs semmiféle ördög, az élet szép, mi magunk befolyásoljuk és csak meg kell találni a helyet a világban, a lehetőségek szerint a legjobbat és racionálisan tekintve a problémákra, a megoldásokat is könnyen megtalálhatjuk.
Szállj fel köd...

"ez olyan mint ha valaki elmondaná, akiben bizok, hogy ne fogjam meg a forró lábast mert megégetem a kezemet és az fáj...
De olyan "okos" vagyok, hogy a rossz terén muszály tapasztalatot szerezni, és azért is megfogom hogy fájjon..."
Találkoztál már forró lábassal a barátod előtt? Láttad, érezted, szagoltad, tapintottad? Na ugye.
Sátánnal viszont soha eddigi életet során nem kerültél interakcióba, max. közvetetten, ha egyáltalán létezik.
A csavar az az, hogy a legjobb barátoddal sem találkoztál soha, ő vele sem kerültél interakcióba, csakis közvetetten.
Az igazság az, hogy nem láttad Isten jótetteit, ahogyan Sátán erkölcstelenségeit sem. Amit láttál az egy könyv, tele betűkkel és szavakkal. A könyv ihletője meg a legfelső, jóságos Istennek hívatja magát.
Én, ezekből az adatokból kiindulva csak annyit tudok mondani, hogy nincs elég információm ahhoz, hogy állást foglaljak.

Nem szoktam esküdözni, de olyan jól hangzik és most komolyan az életemre esküszöm, hogy 10 perccel ezelőtt gondoltam arra, hogy kiírjak-e egy kérdés, hogy a sörpocak nevű felhasználó még az oldaon van-e :D
Tudom, hogy nem fogjátok elhinni, de akkor is igaz :P
Amúgy szia, örültök, hogy írtál:)
És ez nem poén volt.
Nem nyalásnak szánom, de tényleg erre gondoltam...

Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!