Jézus hazudott?
Jézus valószínűleg egy zsidó prédikátor volt, aki Augustus római császár uralkodásának idején született. Júdeában térített, és nem egy új vallást alapított meg, hanem a judaizmust szerette volna megreformálni. Akkori ember révén az akkori kornak megfelelően szó szerint értelmezte Mózes könyvét, ezért utalhatott Ádámra és Évára, mint valós személyekre.
De ez a kérdés roppant összetett, pont az egyszerűsége miatt. Ezernyiféleképpen lehet rá válaszolni. A keresztény felekezetek nagy része Isten fiának, illetve földi megtestesülésének tekinti őt, holott még a létezése sem bizonyított. Csodáiról egyetlen korabelinek mondható író sem értekezett, sőt történetének elemei megtalálhatók más kultúrák, vallások történeteiben is (Mithrász, Ozirisz). Egy rendkívül misztikus személy, akinek isteni mi voltáról a nikaiai zsinatokon döntöttek egyházi személyek. Az ő szavait lejegyző evangelistákról is nagyon keveset tudunk (furcsamód Lukács például nem is ismerhette Jézus). Nem tudjuk, hogy valóban ezeket a szavakat használta-e Jézus, vagy csak később adták-e a "szájába".
"Mert ha hinnétek Mózesnek, hinnétek nekem: mert énrólam írt ő."
János 5:46
Tudniillik itt Jézus a teremtésről beszélt:
"Mindent általa és érte teremtetett."
Kol. 1:16
És Mózes könyvére csaknem 25x hivatkozik az egész Szent Írásban. Az egy dolog, hogy te nem hiszed el Jézus szavait és Mózes első könyvének első sorait. De vannak akik elhiszik, úgy hogy ne általánosítsd a te mondhatni, "világnézetedet" miszerint Jézus hazudott volna mert nem mindenki ebben hisz.
Hozzátenném ,hogy nem csak Jézus , hanem az apostolok is.
Csak a mai hivők egy bizonyos része veszik allegóriának.
kedves Előttem szóló.
ez nem igaz.
az apostolok nem voltak írástudatlan emberek, Pál olyan iskolát végzett, mint a mai egyetem, vagy főiskola szintjén van.
A többieknek csak Rabbinikus iskolájuk nem volt.
Jehova a népétől mindig megkövetelte hogy jól tanultak legyenek.
Jézus is és Ádám is Valós személyek voltak.
Katy Weaver
Katy!
Pál nem ismerte Jézust személyesen. Ezt az iskoláztatást meg nem tudom honnan vetted, mert például tudtommal Péter egy egyszerű halász volt.
Az Ádám-sztorit meg nem kell komolyan venni, különben el kellene fogadni, hogy mi mind vérfertőzöttek vagyunk.
Péter valóban műveletlen volt (Apcs. 4:13), de Pál simán ismerhette Jézust személyesen (2Kor. 5:16 és Apcs. 22:3, 26:4-5 alapján).
Jézus, mivel Őáltala lett minden teremtve, ezért mindent tudott az ember teremtéséről, és nagyon úgy tűnik, hogy semmi baja nem volt a Mózesnél leírt teremtéstörténettel.
Ádám és Éva : egy nagy elrejtett titok.
Nézik őket, de nem értik.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!