Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Valláskritika » Előfordult már veled, hogy...

Ozmium42 kérdése:

Előfordult már veled, hogy hazudott neked a Sátán?

Figyelt kérdés
Ha igen, leírnád a pontos esetet?
2015. febr. 3. 17:39
1 2 3
 11/30 anonim ***** válasza:

például:

Egy amerikában élő férfi amikor becsengetett hozzá egy Tanú igehirdetés miatt, lelőtte és a testvér meghalt

A férfi börtönbe került, és ott valamiért megakarta ismerni, mit tanitanak a Jehova Tanúi.

S tudod, hogy ki járt be hozzá a börtönbe?

annak a férfinek az apukája akit lelőtt,

Te megtudtad volna tenni, hogy a gyermeked gyilkosát a Bibliából Tanitod? hogy örök életet nyerjen?

2015. febr. 3. 18:38
 12/30 anonim ***** válasza:
Nem vagyok szenilis.
2015. febr. 3. 18:49
 13/30 anonim ***** válasza:
A Sátán mindig hazudik. Ezért voltam depressziós. Konkrétabban nem írom le.
2015. febr. 3. 19:46
 14/30 anonim ***** válasza:
Engem még arra se méltat,hogy beszéljen hozzám.
2015. febr. 3. 19:55
 15/30 A kérdező kommentje:

"egyébként ha körbe nézel..."

Egyébként ha egy két soros kérdést meg bírnál érteni! Nem nézek körbe! Személyes élményekre kérdeztem rá. Olyan emberek írjanak, akiknek a Sátán hazudott. Az nem érdekel, hogy kinek hazudik rajtuk kívül. Egyetlen válaszoló vállalta fel eddig, ő meg nem fejtette ki, tehát ezzel sem jutottunk előrébb.

Ugyan, erőltessétek meg magatokat! Sátán mindenkinek hazudik, hát csak akad valaki, aki be is tud számolni erről a saját esetén keresztül!

2015. febr. 3. 20:42
 16/30 anonim ***** válasza:

kedves kérdező

Én azért nem irok konkrét dolgot, mivel ismerve a taktikáit nem figyelek a hazugságaira ezért nem tudok mesélni erről, nem tud becsapni mert más érték alapján vagyok vezetve

2015. febr. 3. 20:56
 17/30 A kérdező kommentje:
De nem is a becsapást írtam, hanem a hazugságot.
2015. febr. 3. 21:29
 18/30 anonim ***** válasza:

Lucifer kérdésére

("És mit csinál az, akiben agapé van? Miben jelentkezik, mutatkozik meg pontosan?")

álljon itt két válasz:

Szent Pál:

"A szeretet türelmes, a szeretet jóságos, nem féltékeny, nem kérkedik, nem fuvalkodik fel, nem tapintatlan, nem keresi a magáét, nem gerjed haragra, nem feltételezi a rosszat, nem örül a gonoszságnak, de együtt örül az igazsággal; mindent eltűr, mindent elhisz, mindent remél, mindent elvisel. A szeretet soha meg nem szűnik."

Weöres Sándor:

"A változatlan létezés a változó életet nem óhajtja, nem is utálja, hanem magába foglalja, mint a fészek a benne tátogó madárfiókákat,érzés nélkül és mégis végtelen szeretettel.

Éppígy, aki gyökerét az életből a létbe helyezte: a fejlődőn nem ujjong, az elveszőt nem siratja; senkin sem kiván segíteni; mindent egyformán, érzés nélkül és végtelenül szeret.

Rajongás nélkül dicsér és undor nélkül kifogásol, mert az életnek bármely dolga végső fokon se-jó se-rossz; semmi sem különb semminél, csak az útnak más-más szakaszai vannak."

2015. febr. 4. 00:13
 19/30 A kérdező kommentje:
Még a végén kiderül, hogy a mindenki valójában senki. Úgy sejtettem, hogy Sátáni befolyással csak másokat vádolnak, magukat soha, ez eddig beigazolódni látszik. Az a véleményem, hogy amiképpen ti nem halljátok Sátán hazugságait a fejetekben, ugyanúgy másokról sem kellene feltételezni, hogy ők igen, és ezért vallanak más nézeteket, vagy élnek másfajta életvitelt.
2015. febr. 4. 01:53
 20/30 Salx Narval ***** válasza:
100%
Nekem azt hazudta, hogy Isten megsegít ha őszintén kérem, ezután meg azt, hogy megérdemlem amit kaptam. Mostanában azzal áltat, hogy sebaj, nincs is akkora gond, pedig de. Biztos, hogy a Sátán vezet mert azt mondják "Isten a szívekben lakik" az enyémben viszont már nem nagyon maradt lakható rész, úgy tűnik nemsokára ki lesz lakoltatva végleg. Ez van, én kételkedek, Isten hallgat, a Sátán pedig össze vissza hadovál minden baromságot.
2015. febr. 4. 05:33
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!