Valaki lehet hívő úgy, hogy nem tudja biztosra megmondani, hogy létezik-e Isten?
",, A hit pedig a remélt dolgokban való bizalom, és a nem látható dolgok létéről való meggyőződés.,, ( Zsid 11:1)"
Ez a mondat mégis mit jelent?
"Ja, egyébként a szeretet (meg a bizalom, ahogy valaki írta) sem kézzelfogható, mégis van. Be tudjuk bizonyítani? ..."
Igen, be tudjuk bizonyítani.
Én azért hiszek Isten létében mert logikus.
Istentelen világban nincs értelme az életnek.
Tudom a kérdés: miért kell értelme legyen!?
Pont azért amiért az embernek értelme van márha érted hogy értem ;-)
"",, A hit pedig a remélt dolgokban való bizalom, és a nem látható dolgok létéről való meggyőződés.,, ( Zsid 11:1)"
Ez a mondat mégis mit jelent? "
Sok ember azt mondja, hiszem, ha látom! Nos, ha az ember LÁTJA, tapintja, akkor már nem kell hinni, mert akkor már nem hitről van szó, hanem ÉRZÉKELÉSRŐL. Hinni abban lehet, amit nem látunk, nem érzékelünk, de meggyőződésünk, hogy valamilyen módon mégis létezik. pl. hogy van valaki, aki gondoskodik rólunk, vigyáz ránk, békességet ad, ha az Ő útján megyünk (ez az út a Biblia). persze megpróbáltatások is vannak, de az is csak addig, amíg elbírjuk, s azzal is csak erősödünk :-)
A remélt dolgokban való bizalom... Megpróbálom kézzel foghatóan elmagyarázni: talán ahhoz hasonlít legjobban, mint amikor házasságot köt valaki...tele vagy reménységgel, várakozással, nagyon bízol abban , hogy a házastársaddal boldogságban, szeretetben fogtok élni. DE biztosra nem tudod! Hiszen, ha biztosra tudnánk, akkor nem lenne annyi válás... :-(
És ahogy egyre több "csoda" ( kisebb dolgokra gondolok) történik Veled, úgy erősödik a hit...
A házasságban pedig ahogy csiszolódnak egymáshoz az emberek, élnek át együtt eseményeket, úgy nő a kapocs erőssége köztük (jó esetben)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!