Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Valláskritika » Mit tanít valójában a Biblia?...

Mit tanít valójában a Biblia? (W. T. B. S)

Figyelt kérdés

Rengeteg kérdésem lenne a Jehova Tanúihoz de most csak egyet választottam ki és ha erre megkapom a kielégítő választ akkor talán tovább lépek és felteszem a többit is.

-A kezembe akadt ma a "Mit tanít valójában a Biblia?" című Őrtorony által kiadott(2005-ös kiadás) sárga könyvecske.

Kíváncsian nyitottam fel és kezdtem el olvasni de ahogy egyre jobban belemélyültem az olvasásba annál inkább szomorodtam el és legszívesebben letettem volna,csakhogy a kíváncsiság végig olvastatta velem az ez egészet.

Nem szeretném a könyv mind a 19 fejezetét kritizálni(mert lenne mit) ép ezért egyetlen fejezetet választottam ki.

12.fej.

(Istennek tetsző élet)

Nem szeretném ízekre szedni ezt témát,úgyhogy csak két dolgot szeretnék megemlíteni.

1) Ezt olvasom:

"Milyen embernek a barátságát keresnéd? Bizonyára olyan valakinek a társaságára vágynál,aki hasonlóan gondolkodik,mint te,és akinek a tiédhez hasonló az érdeklődési köre, és az értékrendje. Akkor éreznéd rokonszenvesnek,ha jó tulajdonságaik lennének, mint például őszinteség,és a kedvesség."

Én ezzel mint ember,egyet is értenék!

Csakhogy van egy kis probléma-nem Bibliai tanítás!

"Hallottátok, hogy megmondatott: Szeresd felebarátodat és gyűlöld ellenségedet.

Én pedig azt mondom néktek: Szeressétek ellenségeiteket, áldjátok azokat, a kik titeket átkoznak, jót tegyetek azokkal, a kik titeket gyűlölnek, és imádkozzatok azokért, a kik háborgatnak és kergetnek titeket.

Hogy legyetek a ti mennyei Atyátoknak fiai, a ki felhozza az ő napját mind a gonoszokra, mind a jókra, és esőt ád mind az igazaknak, mind a hamisaknak.

Mert ha azokat szeretitek, a kik titeket szeretnek, micsoda jutalmát veszitek? Avagy a vámszedők is nem ugyanazt cselekeszik-é?

És ha csak a ti atyátokfiait köszöntitek, mit cselekesztek másoknál többet? Nemde a vámszedők is nem azonképen cselekesznek-é?

Legyetek azért ti tökéletesek, miként a ti mennyei Atyátok tökéletes."(Mt.5:43-49)

És ezek Jézus szavai!

És itt egy másik:

"Mert ha csak azokat szeretitek, a kik titeket szeretnek, mi jutalmatok van? Hiszen a bűnösök is szeretik azokat, a kik őket szeretik.

És ha csak azokkal tesztek jól, a kik veletek jól tesznek, mi jutalmatok van? Hiszen a bűnösök is ugyanazt cselekszik.

És ha csak azoknak adtok kölcsönt, a kiktől reménylitek, hogy visszakapjátok, mi jutalmatok van? Hiszen a bűnösök is adnak kölcsönt a bűnösöknek, hogy ugyanannyit kapjanak vissza.

Hanem szeressétek ellenségeiteket, és jól tegyetek, és adjatok kölcsönt, semmit érte nem várván; és a ti jutalmatok sok lesz, és ama magasságos Istennek fiai lesztek: mert ő jóltévő a háládatlanokkal és gonoszokkal.

Legyetek azért irgalmasok, mint a ti Atyátok is irgalmas.

Ne ítéljetek és nem ítéltettek; ne kárhoztassatok és nem kárhoztattok; megbocsássatok, néktek is megbocsáttatik;"(Luk.6:31-37)

Tehát a könyv arra buzdít,hogy (id.)/akkor éreznéd rokonszenvesnek../ítélkezzél,vagyis-hogy el ítéld azokat akik nem felelnek meg a te "standard" modellednek.

Viszont Jézus pont az ellenkezőjét tanítja.

2)Ezt olvasom:

"Ha Jehova kedvében szeretnénk járni akkor gyűlölnünk kell,amit ő gyűlöl,és szeretnünk kell,amit ő szeret(Róm.12:9)"

Az egyedüli dolog amit nem értek,hogy hogyan került oda a Róma 12,9!?

"A szeretet képmutatás nélkül való legyen. Iszonyodjatok a gonosztól, ragaszkodjatok a jóhoz."(Róm.12:9)

És ha folytatom az igét akkor pontosan a könyvetek ellen fog tanúskodni!

Íme;

"Atyafiúi szeretettel egymás iránt gyöngédek; a tiszteletadásban egymást megelőzők legyetek.

Az igyekezetben ne legyetek restek; lélekben buzgók legyetek; az Úrnak szolgáljatok.

A reménységben örvendezők; a háborúságban tűrők; a könyörgésben állhatatosak;

A szentek szükségeire adakozók legyetek; a vendégszeretetet gyakoroljátok.

Áldjátok azokat, a kik titeket kergetnek; áldjátok és ne átkozzátok.

Örüljetek az örülőkkel, és sírjatok a sírókkal.

Egymás iránt ugyanazon indulattal legyetek; ne kevélykedjetek, hanem az alázatosakhoz szabjátok magatokat. Ne legyetek bölcsek timagatokban.

Senkinek gonoszért gonoszszal ne fizessetek. A tisztességre gondotok legyen minden ember előtt.

Ha lehetséges, a mennyire rajtatok áll, minden emberrel békességesen éljetek.

Magatokért bosszút ne álljatok szerelmeseim, hanem adjatok helyet ama haragnak; mert meg van írva: Enyém a bosszúállás, én megfizetek, ezt mondja az Úr.

Azért, ha éhezik a te ellenséged, adj ennie; ha szomjuhozik, adj innia; mert ha ezt míveled, eleven szenet gyűjtesz az ő fejére.

Ne győzettessél meg a gonosztól, hanem a gonoszt jóval győzd meg."(Róm.12:10-21)

Mint ahogy említettem már,nem szeretném ízekre szedni a könyvet de érdemes,meg ideje lenne elgondolkodni,hogy mit is tanít valójában a Biblia.

Nem kekeckedésből,se nem rosszindulatból kérdem de kíváncsi lennék,hogy hány öregotthont,gyerekotthont vagy menhelyet támogat a Társulat.

Elnézem ezeket a könyveket,hogy milyen minőségüek,és mindig megfordul a fejembe az a kérdés,hogy /vajon hány millió dollárt költenek ezekre a könyvekre,lapokra,stb/?-hát biztos,hogy nem keveset,de ha egy kicsit is visszafogottabban tennék,akkor biztos vagyok benne,hogy lenne pénz a rászorulókra is...csak gondolom ez a "biznis"nem erről szól,igaz?

Na mindegy az alábbiakban csak "hangosan gondolkodtam",viszont a fentebbiek azok érdekelnek.

Miért kell eltorzítani a Biblia valódi üzenetét?

Köszönöm!

2015. jan. 20. 15:09
1 2 3
 11/25 A kérdező kommentje:

#10 Szia!

Kicsit kések a válasszal mert én is a két kezem munkájából élek meg ötödmagammal,és persze Isten áldásával. :)

Amikor azt írom,hogy "nem akarok vitatkozni" azt szeretném kihangsúlyozni,hogy nem kívánok beszélgetni arról a témáról mert nem tartózik a kérdéshez,mint ahogy az sem amit írni fogok.

Azt írod,hogy:

" a pénz szeretete a baj nem az hogy van."

Nem az,hogy van!

Tudod első sorban mi-történik ha "VAN" pénzed?

Aggódni kezdesz,hogy nehogy elvesszen,nehogy ellopják,nehogy értékét veszítse és stb.stb.

Na itt kezdődik a pénz szeretete.

Tegyük fel,hogy keresztény vagy de vállalkozó is,mit teszel,hogy mindenkinek jó legyen?

Tegyük fel,hogy a munkásodnak megadod a minimál bért ami (csak egy számot mondok) 80.000 forint viszont ezen kívül fizetned kell utána az adót ami tegyük fel,hogy 30.000 forint,itt ha össze adjuk a kettőt az már 110.000 ft.de mint jó keresztény tudod,hogy 80.000 ft-bol egy család nem igazán élhet meg és ezért mint jó lelkű keresztény a 80 ezres mellé adsz még egy havi harmincast,viszont ezzel becsapod az államot,tehát itt már egy pontban tévedtél és a Biblia szava ellen cselekedtél.

Ha viszont nem minimál bérre jelented be emberedet...akkor ha nem csalsz éhen fogsz halni.

Ezzel csak azt szeretném kifejteni,hogy a "pénz ördöge"rá fog vezetni arra,hogy csalj,és te nem fogsz tudni ennek ellen állni,és tudod miért?-mert ez a világ az övé és ő hozza a tőrvényeket,és ő irányítja a rendszert.

Bármit tehetsz,bármit!-a pénzel meg-fog fogni,és csak az első lépés lesz a nehéz és azután már csak "séma"keresztény leszel.

Hidd el nekem,a legjobb az ha nincs pénzed annál több mint amennyire szükséged van a minden-napokhoz.

Ezért nem szerettem volna erről a témáról beszélni mert a mai világ embere ezt nem tudja felfogni,megérteni,és elfogadni.

Tudod mit mond a Biblia?

"Ti se kérdezzétek, mit egyetek vagy mit igyatok; és ne kételkedjetek.

Mert mind ezeket a világi pogányok kérdezik; a ti Atyátok pedig tudja, hogy néktek szükségetek van ezekre.

Csak keressétek az Isten országát, és ezek mind megadatnak néktek.

Ne félj te kicsiny nyáj; mert tetszett a ti Atyátoknak, hogy néktek adja az országot.

Adjátok el a mitek van, és adjatok alamizsnát; szerezzetek magatoknak oly erszényeket, melyek meg nem avúlnak, elfogyhatatlan kincset a mennyországban, a hol a tolvaj hozzá nem fér, sem a moly meg nem emészti.

Mert a hol van a ti kincsetek, ott van a ti szívetek is."(Lk.12:29-34)

Hol van ma az a hit ma a legtöbb keresztényben,hogy elfogadja a fentieket?

Tudod mit tettek az első keresztények?

" A hívők sokaságának pedig szíve-lelke egy vala; és senki semmi marháját nem mondá magáénak, hanem nékik mindenök köz vala.

És az apostolok nagy erővel tesznek vala bizonyságot az Úr Jézus feltámadásáról; és nagy kegyelem vala mindnyájukon.

Mert szűkölködő sem vala ő közöttük senki; mert valakik földek vagy házak birtokosai voltak, eladván, elhozák az eladottak árát,

És letevék az apostolok lábainál: aztán elosztatott az egyesek közt, a mint kinek-kinek szüksége vala."(Csel.4:31-34)

Ezt a mai világban nagyon nehéz megtenni.

Hidd el megértem és nem vitatom,hogy Ti a testvérek között segítitek egymást,és azt is elhiszem,hogy te mint Isten félő ember eleget teszel a felebaráti szeretetnek,az igazi felebaráti szeretetnek,de vajon a Társulat is ugyan ezt teszi?

Én nem tudom,de ha te sem tudod akkor el kellene gondolkodni ezen.

Gondolkodj el egy kicsit azon,hogy mi pénz van a Társulat "számláján",és gondolkodj el azon amit a fentiekben írtam mert ha csak egynegyed része is igaz annak amit írtam,akkor már sajnos nagy gondok vannak.

Hirdesd az igét!-Ezt tanítja a Biblia....viszont sehol nem írja azt,hogy "ARANY BETŰKKEL" tedd ezt.

Nagyon remélem,hogy a sorok közt is fogsz tudni olvasni.

2015. jan. 21. 19:28
 12/25 sandor76 ***** válasza:

Szia koszonom a boseges valaszod.

Ahogy latom elfogunk beszelni egymas mellett.

Igazad van a versekkel kapcsolatban,es az ismereteiddel osszhangban jol latod.

Ugyanakkor en meg mindig ugy latom,es a Biblia is alatamasztja amit mar fejtegettem neked;nem mindenki cselekedte azt amit Jezus elvart toluk,marmint az akkori emberektol.

Valoban azt mondta amiket irtal,de ez nem jelenti ,hogy ok automatikusan meg is menekulnek.

Tehat ha azok az emberek akik akkor vele voltak es tettek amit kell,de kesobb elfordultak tole ,ki miert az mindeggy,visszatertek a hatrahagyott dolgokhoz,szerinted megfognak menekulni azon a napon?

Azt is mondta Jezus aki mindvegig kitart az reszesul megmentesben.

A regi idoket figyelembe veve,akik mar meghaltak ,roluk nem mondhato el hogy ez a kijelentese Jezusnak az O napjara vonatkozik.Vagyis ami a jovoben fog bekovetkezni.

Akik mar meghaltak rajuk csak ugy lehet igaz ez a kijelentes ha az eletuk egeszere vonatkozik hogy valoban kovettek Jezust.

Ok tenyleg meg lesznek mentve,de akik csak immel-ammal tettek amit kellett[ahogy irtam],de a vegere teljesen elfordultak Istentol,sot a tettukkel meg meg is tagadjak Ot,rajuk nem vonatkozik a megmentes.

Azert mert ok nem Isten hanem e vilag istene[satan]akaratat teszik.

"A jo fa jo gyumolcsot terem,a korhadt fa ertektelen gyumolcsot.A korhadt fat kivagjak es elegetik,a jo fat viszont meghagyjak gyumolcseikkel eggyutt.

Jezus amikor ezeket mondta nem jelentette azt hogy mindenki megmentesben fog reszesulni[marmint amit irtal],hanem csak azok akik cselekszik az Isten akaratat amit Jezus bemutatott.

Mert ha ugy lenne ahogy mondod,hogy mindenki megmentesben fog reszesulni tettektol fuggetlenul,akkor mi ertelme lenne hirdetni a jo hirt,amit Jezus parancsba adott a tanitvanyainak?

Minden vallas helyes lenne,mindeggy mit tesznek valojaban[gondolok it a haborukra es minden dologra ami Isten akarataval ellentetes].

Tehat ez igy nem jo.

Ezert kell elkezdeni az alapoktol megerteni,mi a fontos Isten szemszogebol es mit igazolnak Jezus szavai.

2015. jan. 21. 20:07
 13/25 sandor76 ***** válasza:

folyt.

Jezus mindenkinek segitett,lehetove tette a valtsaga altal,hogy a buneik meglegyenek bocsatva.

De ehhez az kellett,hogy egyenenkent minden ember elfogadja ezt az aldozatot,a sajat megmentese erdekeben.

A lator aki mellette volt ,o kinyilvanitotta a hitet,amit Jezus latott is,ezert mondta neki amit mondott.

De azok akik a ruhajara sorsot vetettek ,igaz nem tudtak mit cselekszenek[ahogy irtad],de el sem fogadtak Jezust mint megvaltot.

Ezek az emberek Isten szemeben,ket labbal tapostak a fia Jezus valtsagat,vajon milyen itelet var rajuk?

Igy van ez napjainkban is, Jezussal takaroznak de a tetteikkel meghazudtoljak sajat magukat.

" A hit halott cselekedetek nelkul"

Ha en hiszem Jezus valtsagat es ertem mi a lenyege nem teszek olyat amivel semmibe veszem,megbantva ezzel Istent aki ezt lehetove tette.

2015. jan. 21. 20:18
 14/25 anonim ***** válasza:

Vidiripi

Kérdező!

"#2Köszönöm,viszont nem a kérdésre válaszoltál."

Azon ne lepődj meg hogy nem a kérdésre válaszolnak. Előbb lesz néhány kör mire eljutnak a válaszokig. Eleinte azt gondoltam hogy ez azért lehet hogy az embert idegesítsék. De aszem inkább azért van hogy húzzák az időt.

"Viszont ha megértettél volna,hogy mit írok akkor nem támadtad volna személyemet,mert én sem téged vagy a magán embereket kérdőjeleztem meg,hanem a jw.org-ot vagyis a Társulatot."

Bocs hogy bele szólok. De saját tapasztalatomból merítve azt kell hogy mondjam hogy ha a Társulatot is "támadod" az akkor is olyan mintha egy tanút "támadnál meg".

A tanúk fejében ez egy és ugyan az és nem választható ketté.

"Érdekes,hogy mindig beszúrtok egy igét de nem mondjátok végig,vagy az elejét sem említitek,-de lássuk akkor azt az 1Timoteust egy kicsit bővebben,hogy mit is mond,hogy mások is megértsék,hogy miről is van szó."

Ó majd jön az is hogy bizony a szövegkörnyezetet is figyelembe kell venni. A tanúk erre sokszor hivatkoznak persze ha ők érvelnek. :)))

Kivétel van ,de az ritka. Kérem ezt vegye mindenki figyelembe!!!!!

"Elnézem ezeket a könyveket,hogy milyen minőségüek,és mindig megfordul a fejembe az a kérdés,hogy /vajon hány millió dollárt költenek ezekre a könyvekre,lapokra,stb/?-hát biztos,hogy nem keveset,de ha egy kicsit is visszafogottabban tennék,akkor biztos vagyok benne,hogy lenne pénz a rászorulókra is...csak gondolom ez a "biznis"nem erről szól,igaz?"

S megint csak saját tapasztalat! Sokszor látok ilyen kiadványokat árokban szemetesben vagy útszélen. De láttam már olyat is hogy vagy 15db le volt téve egy buszmegálló padjára.

Le kellett volna fényképeznem de ha megint lesz ilyen le is fényképezem.

Meg olyan történetet is hallottam már nem is egyszer hogy gyújtósnak használták a kiadványokat. S igen mind ez az adományokból van fedezve.

Megjegyzem történtek lépések a takarékosságra. Lapszám csökkentés ,kiadvány megszüntetése ,megfontoltabban hadjanak kiadványt pl. biztos laknak abban a házban?

Illetve ne vegyenek fel több kiadványt mint amennyit valóban eltudnak terjeszteni hogy ne kelljen újat rendelni aztán meg még is csak marad mert aki többet vitt csak nem tudta elterjeszteni és vissza hozta. (nem vagyok tanú de sok ismerősöm van köztük)

2015. jan. 22. 00:12
 15/25 anonim ***** válasza:

Millió ellentmondással fogsz találkozni.

"Ingyen épitjük saját kezüleg a királyságtermeinket" WTF???

2015. jan. 22. 01:33
 16/25 A kérdező kommentje:

Tisztelt Sándor! :)

Először is szeretném ha tudnád,hogy én nem akarok meggyőzni senkit az én igazammal csak próbálom tartani a lépést a Bibliával.

Ezt kérlek tartsd szem előtt.

Azt kell mondanom,hogy igazad van amikor azt írod,hogy elbeszélünk egymás mellett,és ennek csak egyetlen egy oka lehet,-kettőnk közül valakit félre vezettek. Nem azt mondom,hogy téged,de azt sem mondhatom,hogy engem mert még itt vagyok és még meg vagyok győződve,hogy a "helyes" úton járok,persze ugyan-ezt te is elmondhatod magadról,nem? :)

De a válasz ettől függetlenül itt van csak valamelyikünk még nem látja.

A régmúlt időkben ha figyelembe vesszük a Bibliát azt láthatjuk,hogy Isten mennyire kemény kézzel,tanította,irányította és büntette az embereket.

Mit mondott Isten akkor?

" Eltörlöm az embert, a kit teremtettem, a földnek színéről; az embert, a barmot, a csúszó-mászó állatokat, és az ég madarait; mert bánom, hogy azokat teremtettem."(1Móz.6:7)

Viszont mégis meggondolta magát mert;

"..Noé kegyelmet talála az Úr előtt."(1Móz.6:8)

Tehát volt valaki akiben Isten "látott" jövőt az emberiség számára,és ettől a pillanattól kezdve elkezdődik egy folyamat amit a megváltás tervének nevezünk.

"A melyek pedig bemenének, hím és nőstény méne be minden testből, a mint parancsolta vala Isten őnéki: és az Úr BEZÁRA utána az ajtót."(1Móz.7:16)

Isten ott volt akkor Noéval.

"Monda az Úr Noénak: Menj be te, és egész házadnépe a bárkába: mert téged láttalak igaznak előttem ebben a nemzedékben."(1Móz.7:1)

Tehát senki más nem volt akkor Isten "listáján",senki másnak nem volt megadva a kegyelem csak Noénak és a családjának,még ha akart is volna valaki más bemenni a bárkába,nem tehette volna meg.

Ha oda figyelünk,hogy mit ír a Biblia akkor megértjük Isten tervét.

És innentől kezdve következik az a folyamat ami még napjainkban is tart.

Színre lép ugye Ábrahám,akivel szövetséget köt az Úr.

Jön Izsák akivel Isten megerősíti a szövetséget,Jákob,József stb.

Jön Mózes az egyedüli ember aki "szemtől-szembe" beszélt Istennel,aki által Isten felszabadítja népét és elindítja őket az emberré válás útján.

Józsué aki által Isten beengedi népét az ígéret földjére.

Dávid aki;

"Emlékezzél meg, hogy Jézus Krisztus feltámadott a halálból, ki a Dávid magvából való az én evangyéliomom szerint:"(2Tim.2:8)

És úgy tovább amíg aztán megszületik Jézus.

Születésével elérkezik az emberiség történelmében az a pillanat amikor Isten azt mondja,hogy "Megváltom a világot",tehát itt már nem azt mondja,hogy "Megváltok egy embert,vagy megváltom a népemet" hanem azt,hogy "MEGVÁLTOM A VILÁGOT".

"Mert úgy szerette Isten e világot, hogy az ő egyszülött Fiát adta, hogy valaki hiszen ő benne, el ne vesszen, hanem örök élete legyen."(Ján.3:15)

A következőket írod Sándor;

"Mert ha ugy lenne ahogy mondod,hogy mindenki megmentesben fog reszesulni tettektol fuggetlenul,akkor mi ertelme lenne hirdetni a jo hirt,amit Jezus parancsba adott a tanitvanyainak?"

Nem tudom hol mondtam én ilyesmit,de ha netalán mégis mondtam akkor valami nagyon nagy baj van velem.

Én ezt írtam;

"/és sok egyebeket/tehát nem válogat,mindenkit válogatás nélkül meggyógyít,ha izraelita ha nem,ha bűnös ha nem."

Tehát MEGGYÓGYÍT és nem MEGMENT. :)

Mindenkit meggyógyított aki akkor hozzáfordult,legfeljebb annyit mondott,hogy;

"Monda pedig az Úr: Simon! Simon! ímé a Sátán kikért titeket, hogy megrostáljon, mint a búzát;

De én imádkoztam érted, hogy el ne fogyatkozzék a te hited: te azért idővel megtérvén, a te atyádfiait erősítsed."(Lk.22:31-32)

:) és itt arról az emberről van szó akit mi Péternek nevezünk.

Imádkoztam ÉRTED!

És most emlékezzünk vissza arra a pillanatra amikor a kereszten/oszlopon(én a keresztet fogadom el,de most nem ez a beszélgetés lényege úgyhogy ezt mellőzzük ha megkérhetlek)ezt mondta;

"Jézus pedig monda: Atyám! bocsásd meg nékik; mert nem tudják mit cselekesznek..."(Lk.23:34)

Mit tett itt?

Imádkozott azokért akik megfeszítették,mint ahogy ma is imádkozik minden egyes emberért anélkül,hogy az ember ezt tudná,vagy kérné.

Te tudod,mert tanulmányozod a Bibliát,de hányan vannak akik ezt nem tudják,hányan vannak akik azt hiszik,hogy ha imádkozzunk Istenhez akkor Jézus is imádkozik értünk?

Ezzel nem azt akarom mondani,hogy nem kell imádkozni!!

Sőt,Pál apostol így figyelmeztet;

"Mindenkor örüljetek.

Szüntelen imádkozzatok.

Mindenben hálákat adjatok; mert ez az Isten akarata a Krisztus Jézus által ti hozzátok."(1Tesz.5:16-18)

Mi ha imádkozunk ha nem, Jézus mindig imádkozik értünk,és akkor mi aszt mondjuk,hogy "Nem, Jézus nem segít mindenkin,csak azokon akik..."!

Tényleg így lenne,tényleg szükség van arra,hogy Őt vonjuk felelősségre amiért ugye "nem segít rajtunk"?

Nem nem!

Mi vagyunk azok akik nem fogadjuk el a megmentő kezet,sokszor még akkor sem amikor már már összecsapnak a hullámok a fejünk fölött.

Tehát Jézus mindenkin segített amikor a földön járt,de ez nem jelenti azt,hogy nem lépett fel határozottan a farizeusok ellen,a kevélyek ellen,és mindazok ellen akik megszegték Isten parancsát.

És most vissza térnék egy pillanatra Noé-hoz.

Isten azt mondta Noénak,hogy;

" Menj be te, és egész házadnépe a bárkába: mert téged láttalak igaznak előttem ebben a nemzedékben."(1Móz.7:1)

Az angol fordítás ezt az igét így adja vissza;

"1 And the LORD said unto Noah , COME thou and all thy house into the ark ; for thee have I seen righteous before me in this generation."(1Móz.7:1)

"COME" vagyis "Gyere-be" te és egész házadnépe a bárkába mert téged láttalak igaznak Noé.

Jézus mit mond?

"Jőjjetek én hozzám mindnyájan, a kik megfáradtatok és megterheltettetek, és én megnyugosztlak titeket."(Mt.11:28)

Gyertek be a bárkámba mindannyian. :)

Bármit is mondanak nekünk,bármit is hiszünk,Jézus ugyan úgy segíteni akar mindenkin,minden emberen mint ezelőtt 2000 évvel,és személyválogatás nélkül teszi ezt meg.

Néhányunk saját lábainkon megyünk hozzá,viszont néhányunkat hozzá kell vinni mint 2000 éve a sántákat,a vakokat,leprásokat stb. és Ő nem fog visszautasítani senkit,a "bárka" tehát még nincs megtelve de a félhők már gyülekeznek.

Még egy annyit szeretnék ehhez hozzáfűzni,hogy a Biblia figyelmeztet;

"És miként a Noé napjaiban lett, úgy lesz az ember Fiának napjaiban is.

Ettek, ittak, házasodtak, férjhezmentek mindama napig, a melyen Noé a bárkába beméne, és eljöve az özönvíz, és mindeneket elveszte."(Lk.17:26-27)

Az emberek nem hittek Noénak mikor mondogatta,hogy jön az eső,hisz azelőtt soha nem volt eső,azt sem tudták,hogy mit jelent,mint ahogy mi sem tudjuk,hogy mit jelent ha tűz potyog az égből,csak egy elképzelésünk van de valójában halvány gőzünk sincs,hogy mit jelent.

"Hasonlóképen mint a Lót napjaiban is lett; ettek, ittak, vettek, adtak, ültettek, építettek;

De a mely napon kiment Lót Sodomából, tűz és kénkő esett az égből, és mindenkit elvesztett:

Ezenképen lesz azon a napon, melyen az embernek Fia megjelenik."(Lk.17:28-29)

Mit mondott Ábrahámnak az Úr?

"És monda az Úr: Ha találok Sodomában a városon belől ötven igazat, mind az egész helynek megkegyelmezek azokért.

És felele Ábrahám, és monda: Immár merészkedtem szólani az én Uramnak, noha én por és hamu vagyok.

Ha az ötven igaznak talán öt híja lesz, elveszted-é az öt miatt az egész várost? És monda: Nem vesztem el, ha találok ott negyvenötöt.

És ismét szóla hozzá és monda: Hátha találtatnak ott negyvenen? És monda Ő: Nem teszem meg a negyvenért.

Mégis monda: Kérlek, ne haragudjék meg az én Uram ha szólok: Hátha találtatnak ott harminczan? És Ő felele: Nem teszem meg, ha találok ott harminczat.

És ő monda: Immár merészkedtem szólani az én Uramnak: Hátha találtatnak ott húszan? Felele: Nem vesztem el a húszért.

És monda: Ne haragudjék kérlek az én Uram ha szólok még ez egyszer: Hátha találtatnak ott tízen? És Ő monda: Nem vesztem el a tízért."(1Móz.18:26-32)

Az Úr kegyelme határtalan mindenkivel szemben,képes lett volna meg-kegyelmezni egy egész bűnös városnak ha talál 10 igazat köztük...de nem talált.

Akkor nekünk milyen jogunk van a személyválogatáshoz?

Milyen jogon merem azt mondani,hogy az az "hajléktalan,fekete,drogos,alkoholista,dohányos"bűnösebb mint én?

Nem a mi dolgunk eldönteni,hogy Isten kit fogad be a "bárkába",a mi dolgunk az,hogy oda vezessük azokat az embereket a "bárkáig",onnantól kezdve már az Úr dolga,hogy be emeli őket a "bárkába" vagy sem.

És még egy fontos dolog.

Ha folyamatosan nyomkodjuk az emberek orruk alá a különböző,folyóiratokat,könyveket,brosúrákat,de nem teszünk semmit,amivel megmutathatnák,hogy mit is jelent valójában a felebaráti szeretet, akkor egy idő után azokból a könyvekből,folyóiratokból, legjobb esetben tűzgyújtó lesz.

Az embereket meg is kell tanítani az igét követni!

Nem elég csak megmutatni az igét,hanem mutasd is meg,hogy te hogyan követed az igét és meglátod,hogy akkor a könyvekből nem tűzgyújtó lesz hanem egy értékes szellemi "kincs".

A Biblia kétszer említi,hogy Jézus adott élelmet az embereknek,de ez nem jelenti azt,hogy ez a két alkalmon kívül többször ne tette volna meg.

Ha Jézus tettei mind papírra kerültek volna akkor azt hiszem,hogy nem lett volna elég egy 276 oldalas Biblia. :)

A Biblia megmutatja,hogy Ő mit tett,és mi ha követni akarjuk Őt tetteinkkel akkor ugyan azt kell tennünk amit Ő is tett.

Ő mindenkinek adott személyválogatás nélkül,nem csak a tanítványainak,hanem minden egyes embernek aki ott volt.

"Felele néki Filep: Kétszáz dénár árú kenyér nem elég ezeknek, hogy mindenikök kapjon valami keveset.

Monda néki egy az ő tanítványai közül, András, a Simon Péter testvére:

Van itt egy gyermek, a kinek van öt árpa kenyere és két hala; de mi az ennyinek?

Jézus pedig monda: Ültessétek le az embereket. Nagy fű vala pedig azon a helyen. Leülének azért a férfiak, számszerint mintegy ötezeren.

Jézus pedig vevé a kenyereket, és hálát adván, adta a tanítványoknak, a tanítványok pedig a leülteknek; hasonlóképen a halakból is, a mennyit akarnak vala.

A mint pedig betelének, monda az ő tanítványainak: Szedjétek össze a megmaradt darabokat, hogy semmi el ne veszszen.

Összeszedék azért, és megtöltének tizenkét kosarat az öt árpa kenyérből való darabokkal, a melyek megmaradtak vala az evők után."(jn.6:7-13)

Ötezer embert etetett meg,és nem nézte,hogy ki fia-borja,hanem egyszerűen adott.

Valaki(már nem emlékszem biztosan,hogy ki)itt azt írta,hogy a Társulat nem szalad rögtön a médiához amikor ad.

De tudjátok mi a helyzet?-Isten ezt is megoldotta.

Nem az szalad a médiához aki jót tett,hanem a média fut oda ahol reklámozhatja magát,és persze hírekkel is szolgálhat este a híradóban.

Jézus idejében volt ez másképp,ők sem szaladtak soha a farizeusokhoz elmondani jótetteiket,és érdekes módon a farizeusok lépésről lépésre tudták követni minden tettét,és még az apostolok tetteit is Jézus halála,és feltámadása után.

Ha a világban bárhol lennének a Társulatnak olyan alapítványai mint például,öregotthon,gyerekotthon,stb minden bizonnyal mindenki tudna róluk,és nem azért mert Ti mondanátok el,hanem azért mert Isten úgy akarná,hogy tudjon róla a világ.:)

Az egyik előző válaszomban azt írtam,hogy;

"Nem tudom,hogy hány éves vagy de nincs-kizárva,hogy annyi éves lehetsz ahány éve én "tanulmányozom" a Bibliát,persze az sincs kizárva,hogy ez pont fordítva van. :)"

Na ez nem sikerült valami jól és ezért most elnézést szeretnék kérni.

Utólag amikor visszaolvastam úgy tűnt mintha nem is az én szavaimat olvasnám,felfuvalkodott írás az egész.

Viszont azt tudnod kell,hogy nem így értettem,csak rosszul fogalmaztam.

Csak azt szerettem volna kihangsúlyozni,hogy már van pár év a hátam mögött amióta igyekszem megérteni a Bibliát.

Persze néha talán nem is az évek számítanak,de azért ez se lényegtelen.

Mindegy,csak arra szeretnélek megkérni,hogy azt a kijelentésemet nézd el nekem.

Köszönöm!

Elég hosszúra sikeredett ez a válaszom és remélem lesz türelmed végig olvasni.

Üdv!

2015. jan. 22. 15:12
 17/25 A kérdező kommentje:

Tisztelt Vidiripi!

Köszönöm a figyelmeztetést :) gondolom annak szántad.

És azt hiszem meg is értettem a lényeget.

"Bocs hogy bele szólok. De saját tapasztalatomból merítve azt kell hogy mondjam hogy ha a Társulatot is "támadod" az akkor is olyan mintha egy tanút "támadnál meg".

A tanúk fejében ez egy és ugyan az és nem választható ketté.

"Érdekes,hogy mindig beszúrtok egy igét de nem mondjátok végig,vagy az elejét sem említitek,-de lássuk akkor azt az 1Timoteust egy kicsit bővebben,hogy mit is mond,hogy mások is megértsék,hogy miről is van szó."

Ó majd jön az is hogy bizony a szövegkörnyezetet is figyelembe kell venni. A tanúk erre sokszor hivatkoznak persze ha ők érvelnek. :)))

Kivétel van ,de az ritka. Kérem ezt vegye mindenki figyelembe!!!!!"

Nekem nincs még annyi tapasztalatom mint neked,talán akkor fogalmaznék helyesebben,ha azt mondanám,hogy semmilyen közeli tapasztalatom nincs,azon kívül amit olvasok és amit látok.

Tehát egyelőre nem igazából tudom levonni a következtetéseket és kijelenteni véleményemet a Társulatról,Szervezetről,vallásról,bárhogy is nevezzük mert még egyelőre úgymond,csak "figyelek és tanulok". :)

Ja és semmi gond,hogy beleszóltál mert lehet,hogy én is ezt tettem volna a helyedben.

"S megint csak saját tapasztalat! Sokszor látok ilyen kiadványokat árokban szemetesben vagy útszélen. De láttam már olyat is hogy vagy 15db le volt téve egy buszmegálló padjára."

Na pontosan erről beszéltem az előző válaszomban,hogy egy idő után ha az emberek nem tapasztalják azok részéről a felebaráti szeretetet akik osztogatják ezeket a könyveket akkor sajnos azok a kiadványok csak értéktelen papírokká válnak amit egyébként ha meg kellene fizetni lehet,hogy meghaladná egy kenyér árát.

Én csak azt nem tudom megérteni,hogy Ők ezt nem látják,nem látják,hogy a pénzük hova megy?

Én ezt próbálom valahogy "kilogikázni",de sajnos még az okot,hogy "miért nem látják meg" még nem találtam meg.

Még egyszer köszönöm,hogy írtál!

Üdv!

2015. jan. 22. 16:37
 18/25 A kérdező kommentje:

#15 Köszönöm! :)

Hát néha sajnos én sem vagyok kivétel.. :)

Mit jelent a WTF?

Minek a rövidítése mert valahogy nem tudom hova tenni.

Üdv!

2015. jan. 22. 17:13
 19/25 anonim ***** válasza:
WTF : What the fuck?
2015. jan. 22. 17:57
 20/25 gabornagy2222 válasza:
Minden Isten maga és nincs rajta kívül semmi más!
2015. jan. 22. 18:17
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!