Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Valláskritika » Ki az aki el-akarja távolítani...

Crussader kérdése:

Ki az aki el-akarja távolítani Jézust az embertől?

Figyelt kérdés

Megkérem,hogy csak azok válaszoljanak akik komolyan veszik ezt a kérdést!

Melyek azok a jól bevetett "technikák" amelyek által Jézus Krisztust az emberek megtagadják?

És itt most nem az ateistákra gondolok hanem azokra akik "keresztényeknek" vallják magukat.

2015. jan. 14. 21:39
1 2
 11/14 anonim ***** válasza:
64%

Kedves kérdezö,

Bevett technikák, mellyel Krisztust az emberek megtagadják? Ha nem fogadnak szót Jézus Krisztus Urunknak.

Figyeld csak kérlek milyen komoly: A Máté 18 rész

Ha kezünk, lábunk, szemünk rosszat akar tenni, akkor azt mondja Jézus távolítsuk el! Természetesen nem öncsonkításról van szó, hanem semmiképpen se tegyük a rosszat.

Példa: a szemével látja az ember a legújabb okos telefont s a lába viszi oda, a keze nyúl érte, hogy ellopja.

Tudod azt is mondta, hogy ne itélkezzünk mások felett. Ha ezt teszük, máris eltávolodunk Krisztustól, mert kisajátítjuk magunknak azt a jogot, amit Ö kapott az Atyától, és ez is már nagy bün.

2015. jan. 15. 13:28
 12/14 anonim ***** válasza:
A dolog ott hibázik, hogy nem Jézus szavait olvasod a Bibliában, hanem Pál, Máté, Lukács és a többiek véleményét és a Biblia már csak azért sem lehet 'ihletett', mert meg lehetett változtatni, kivettek belőle részeket, amelyek korábban benne voltak és nagyon is lehetséges, hogy toldottak is hozzá.
2015. jan. 15. 14:54
 13/14 anonim ***** válasza:

Kedves --Gömb--!

Azt írod, hogy "Van egy Biblia, ami azt mondja magáról, hogy Istentől ihletett". Megkérdezhetem, hogy melyik Biblára gondolsz? A protestáns 66 könyvből álló változatra, vagy esetleg a katolikusokéra, amelyik több részből áll, vagy esetleg az etióp kopt keresztények Bibliájára? Miért gondolod, hogy bármelyik kanonizáció helyes volt? Te elfogadod a katolikusok Bibliáját, mint Istentől ihletett művet? Hallottál már a kanonizáció körüli vitákról? Nem volt ugyanis mindenki ugyanazon az állásponton, hogy mit fogad el hitelesnek.

Mondok egy példát az Újszövetség legvitatottabb könyvéről, Péter 2. leveléről. Origenész, aki a 3. század végén élt, azt írta, hogy Péter egy elfogadott levelet hagyott hátra, és „talán egy másodikat is, de az még vita tárgyát képezi”. Sokan meg tényként kezelik, hogy Péter írta. És fogalmuk sincs a több tucatnyi, Péter nevében írt műről, amelyek abban a korban elterjedtek voltak.

Tudod, én hiszek abban, hogy Isten szava tökéletes. A Bibliáról pedig be tudom neked bizonyítani, hogy nem tökéletes. Vannak benne ugyanis hibák. Isten pedig nem hibázik.

Pállal kapcsolatban felmerült bennem pár kérdés. Miért kell hozzá ragaszkodnod ennyire? Ha ugyanazt tanította, mint Jézus, akkor miért zavar az, ha azt mondom, hogy ne Pál, hanem Jézus szavaira építsük az életünket? Jézus szavaiból ugyanazt alá kellene tudnod támasztani, amit Pál tanított. Csakhogy ez nem fog menni. Amit itt írtam az 5. hozzászólásomban (többnyire Jézus szavaiból):

http://www.gyakorikerdesek.hu/kultura-es-kozosseg__vallas__6..

nem tudod cáfolni, csak úgy, ha előveszed Pál leveleit.

"a teljes írás Istentől ihletett" - ez a sátán nagyon aljas és ravasz üzenete, hogy elfogadd a Bibliát egy tökéletes könyvnek, és ezzel az igazság mellé tett hazugságát is.

Ha nem hiszed, nyisd ki a Bibliádat, és olvasd el benne például, hogy mit tanított Pál a bálványoknak áldozott ételek fogyasztásáról, és vesd össze ezt Jézus szavaival. Vagy olvasd el mit tanított Jakab apostol a cselekedetek nélküli hitből való megigazulásról, és vesd össze Pál szavaival. Vagy olvasd el Pál tanítását a Róma 3-ban arról, hogy miért nincs egyetlen igaz ember, és nézd meg az ószövetségi idézeteinek szövegkörnyezetét, hogy tényleg úgy van-e megírva, mint ahogyan ő azt magyarázta. Vagy nézd meg Pál írásaiban azokat a részeket, ahol szabadkozik és esküdözik, hogy ő nem hazudik. Vagy olvasd el, hogy Pál mivel támasztotta alá azt, hogy ő is apostol, és vesd össze azzal, hogy Jézus a hamis prófétákról mondott hasonlókat. Pál lenézte Jézus 12 igazi apostolát, felsőbbrendűnek gondolta magát - ez teljesen világos az írásaiból.

Azt írtad, hogy ha "Pálnak hamis a szolgálata, akkor viszont kénytelen lennék Istent gonosznak nevezni, ugyanis ez azt jelentené, hogy olyan alapokat nem biztosít, amik egzisztenciálisak ahhoz, hogy igazságos ítéletet lehessen hozni az ember felett."

Jézus elmondta, hogy mi az alap. Aki hallja az Ő beszédeit, és megcselekszi azokat, az olyan, minta bölcs ember, aki kősziklára építette a házát... Arra is figyelmeztetett, hogy hamis próféták fognak támadni, és nagy jeleket és csodákat tesznek, hogy elhitessék, ha lehet, a választottakat is. Azt is mondta, hogy ne higgyünk annak, aki azt mondja, hogy "Én vagyok a Krisztus". Emlékszel, hogy Pálnak a damaszkuszi úton mit mondott az a szellemi lény, aki megjelent neki? Ha Jézus figyelmeztetett, hogy ne higgyünk az ilyeneknek és ne kövessük őket, akkor miért tesszük az ellenkezőjét? Csak mert az első Biblia-órán elénk tették azt a verset, hogy a teljes írás Istentől ihletett?

Pál szava egyenértékű lenne a Mindenható Isten szavával, mint ahogyan ő ezt tanította? Elég merész kijelentés. És Pál SAJÁT írásain kívül erre SEMMI bizonyíték nincs!

"Én az én Atyám nevében jöttem, és nem fogadtatok be engem; ha más jőne a maga nevében, azt befogadnátok."

2015. jan. 15. 23:37
 14/14 anonim ***** válasza:

--Gömb--

-A protestáns Bibliáról beszélek.

Csapjunk a közepébe: Te megkérdőjelezed a kanonizáció hitelességét.

Akkor én megkérdőjelezem az evangéliumok hitelességét.

Mivel biztosabb források azok, mint a többi? Semmivel.

-Nem csak Péter 2. levele bizonyítja Pál hitelességét, hanem az Apcsel is, ha csak ezt az oldalát is nézzük a dolognak.

Egyébként ha Origenész ezt is írta (nem tudom), az sem bizonyítja még azt se, hogy ne lenne eredeti Péter 2. levele.

-Nem tudod bebizonyítani a bibliáról, hogy nem tökéletes. Legfeljebb a magad számára, mert valamilyen rejtélyes okból ragaszkodsz ahhoz a gonosz szellemhez, amelyik azt mondta neked, hogy ő Jézus Krisztus, és hogy csak a 4 evangéliumot olvasd, és Pál levelei nem tőle vannak.

-A kérdéseid elég felemásak. Mint mondtam, a kulcs abban van, hogy milyen szellem uralma alatt vagyunk. Ez előrébb való a cselekedeteknél. Nincs hit Szent Szellem nélkül. Ő alakítja ki a hitet az ember szívében.

Jézus szavaiból, mint mondtam, sok mindent ki lehet hozni. Ő maga mondta, hogy a Szent Szellem fog minket elvezetni minden igazságra. Szellem nélkül a szavai működésképtelenek. Nem azt mondta, hogy csak a négy evangéliumot kell olvasni.

Újra ott vagyunk tehát, hogy ki alakítja ki a hitet. Ha valaki elfogadja a tőled származó tanítást, annak a hitét a téged is irányító (szerintem gonosz) szellem fogja meghatározni.

Ha tehát a Szellem bennem bizonyságot tesz, hogy Pálban ő működött, akkor miért fogadnám el Jézus szavainak másfajta, más szellemtől származó interpretációját? Aki szembeállítja Pált és Jézust?

Ha viszont neked van igazad, és az embert ilyen szinten be lehet csapni, akkor nincs alap az ítélethez. Ezért írtam, hogy gonosz lenne Isten, ha így itélné meg az embert.

"nem tudod cáfolni, csak úgy, ha előveszed Pál leveleit. "

Mit jelent ezt cáfolni?

Kinek is kell engedelmeskedni? Újra ott vagyunk, hogy milyen szellem vezeti az embert. Már megint. Milyen érdekes.

A téged irányító hamis krisztusnak?

"a teljes írás Istentől ihletett" - ez a sátán nagyon aljas és ravasz üzenete, hogy elfogadd a Bibliát egy tökéletes könyvnek, és ezzel az igazság mellé tett hazugságát is."

Ez a te hamis tanításod, sokkal inkább ez származik a sátántól.

Mit jelent egyébként számodra az engedelmesség? Hogyan jelenik ez meg a hétköznapjaidban?

"Ha nem hiszed, nyisd ki a Bibliádat, és olvasd el benne például, hogy mit tanított Pál a bálványoknak áldozott ételek fogyasztásáról, és vesd össze ezt Jézus szavaival. Vagy olvasd el mit tanított Jakab apostol a cselekedetek nélküli hitből való megigazulásról, és vesd össze Pál szavaival. Vagy olvasd el Pál tanítását a Róma 3-ban arról, hogy miért nincs egyetlen igaz ember, és nézd meg az ószövetségi idézeteinek szövegkörnyezetét, hogy tényleg úgy van-e megírva, mint ahogyan ő azt magyarázta. Vagy nézd meg Pál írásaiban azokat a részeket, ahol szabadkozik és esküdözik, hogy ő nem hazudik. Vagy olvasd el, hogy Pál mivel támasztotta alá azt, hogy ő is apostol, és vesd össze azzal, hogy Jézus a hamis prófétákról mondott hasonlókat. Pál lenézte Jézus 12 igazi apostolát, felsőbbrendűnek gondolta magát - ez teljesen világos az írásaiból. "

Ezek a te értelmezési problémáid, mivel hamis szellem vezet téged.

"Jézus elmondta, hogy mi az alap. Aki hallja az Ő beszédeit, és megcselekszi azokat, az olyan, minta bölcs ember, aki kősziklára építette a házát... Arra is figyelmeztetett, hogy hamis próféták fognak támadni, és nagy jeleket és csodákat tesznek, hogy elhitessék, ha lehet, a választottakat is. Azt is mondta, hogy ne higgyünk annak, aki azt mondja, hogy "Én vagyok a Krisztus". Emlékszel, hogy Pálnak a damaszkuszi úton mit mondott az a szellemi lény, aki megjelent neki? Ha Jézus figyelmeztetett, hogy ne higgyünk az ilyeneknek és ne kövessük őket, akkor miért tesszük az ellenkezőjét? Csak mert az első Biblia-órán elénk tették azt a verset, hogy a teljes írás Istentől ihletett? "

Jézus nem mondta el, mi az alap, úgy ahogy azt te gondolod. Szavaival a szelleme nélkül semmit nem tudsz kezdeni. Lehet hogy te úgy gondolod, engedelmes vagy neki, és a szavaira építetted az életedet, de a helyzet valójában az, hogy te a téged vezető hamis szellemnek vagy engedelmes, tőle származik a pozitív visszacsatolásod.

Elmélkedj ezen egy sort, és rájössz, miért annyira kardinális kérdés, hogy Pál Istentől van-e vagy nem.

Jézus sok embernek megjelent már a történelem folyamán. Vannak természetesen hamis élmények is dögivel, de sokan vannak, akiknek a gyümölcsei valószínűvé teszik, hogy tényleg ő jelent meg nekik. Pál is ilyen, de még a mai korban is vannak ilyenek. Ha ezek is hamisak lennének, akkor nincs miről beszélni, ahogy már említettem.

Jánosnak is megjelent Jézus, talán ő is hamis látomást kapott?

Kíváncsi lennék, honnan származik a hited, hogy tértél meg, és hogyan kerültél kapcsolatba ezzel a gonosz szellemmel, aki azt mondja neked, hogy ő Jézus.

2015. jan. 16. 10:21
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!