Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Valláskritika » Miért mondják agymosásnak a...

Miért mondják agymosásnak a vallást?

Figyelt kérdés
2015. jan. 14. 15:25
1 2
 11/20 anonim ***** válasza:
100%

"Ha már itt tartunk, éppenséggel ellene sincs bizonyíték, nem csak mellette."

Mi a bizonyítékod arra, hogy nem egy rózsaszín, tűzokádó velociraptor az Isten és azért halunk meg, mert ő tüzet lehel ránk és kiégeti a lelkünket?

Amúgy láthatatlan, de most is itt van mellettem, sőt mindenki mellett ott áll, mert mindenható és ezt is meg tudja tenni.

Na, hogy bizonyítod be nekem, hogy nem létezik ilyen?

2015. jan. 15. 08:38
 12/20 anonim ***** válasza:
37%

Azért mondják agymosásnak, mert a társadalmunkon még mindig rajta ül a 40 évnyi materialista szellem árnyéka.

Se Isten létét, se nem létét nem kell bizonyítani, mert a hit definíciója éppen az, hogy „a nem látott dolgokról való meggyőződés”. Az egyén meggyőződéséhez pedig elég, ha vallásos életmódjának szellemi és anyagi értelemben is hasznát látja.

2015. jan. 15. 11:09
 13/20 anonim ***** válasza:
100%

"Se Isten létét, se nem létét nem kell bizonyítani"

Csakis akkor, ha azt mondod, hogy létezik

(a nemlétezést általában nem lehet bizonyítani, néhány kivétellel).

2015. jan. 15. 11:23
 14/20 anonim ***** válasza:
100%

A legtöbb hívő ember hiszi hogy létezik. Van aki azt állítja tudja, de ez inkább erős hitet jelent, mert ateisták által elfogadható bizonyítékot nem tud mutatni.

A bizonyságokra általában rámondják hogy véletlen, de hogy ki mekkora véletlent tud elképzelni az szubjektív, megint hit kérdése. :-)

2015. jan. 15. 12:11
 15/20 anonim ***** válasza:
91%

"Mi a bizonyítékod arra, hogy nem egy rózsaszín, tűzokádó velociraptor az Isten és azért halunk meg, mert ő tüzet lehel ránk és kiégeti a lelkünket? "

Semmi. Épp ezért mondtam, hogy se ellene, sem mellette nincs bizonyíték.

"Amúgy láthatatlan, de most is itt van mellettem, sőt mindenki mellett ott áll, mert mindenható és ezt is meg tudja tenni. "

Ez még mindig nem objektív, csak szubjektív bizonyítékod a dologra ;)

"Na, hogy bizonyítod be nekem, hogy nem létezik ilyen?"

Sehogy. De te sem tudod bebizonyítani hogy létezik ilyen.

Épp ezért írtam, hogy se mellette, se ellene nincs objektív bizonyíték...

2015. jan. 15. 12:40
 16/20 anonim ***** válasza:
63%
Speciel Isten ellen van objektív bizonyíték, de ez már többször szerepelt itt.
2015. jan. 15. 13:16
 17/20 anonim ***** válasza:
88%

Isten ellen elég objektív bizonyíték az, ahogyan működik a világunk.

Egy mindenható, mindentudó és végtelen szeretettel rendelkező lény nem ilyet teremtett volna, hanem ennél nagyságrendekkel tökéletesebbet.

Ennyi.

2015. jan. 15. 14:32
 18/20 anonim ***** válasza:
Azt nagyjából minden vallásos hasonlóan gondolja, hogy a többi vallásban hívők agymosottak, csak ő nem, az ateista csak eggyel több vallásra érti.
2015. jan. 15. 14:36
 19/20 anonim ***** válasza:
100%

"ennél nagyságrendekkel tökéletesebbet."

Nagyon tévedsz.

TELJESEN tökéleteset teremtett volna. Olyat, amelyik soha nem romlik el.

2015. jan. 15. 14:50
 20/20 anonim válasza:
Mert az. Ostoba fanatikus agymosott emberek egy 5 éves gyerek értelmi színvonalát nem ütik meg, csak szajkózzák a saját hülyeségeiket és komplett ész érvekkel nem meggyőzhetőek, olyan mintha a falnat beszélné, mintha lenne benne egy gát amelyet sose tudsz áttörni vagy csak nagyon nehezen és kemény munka árán.
2015. jan. 20. 00:30
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!