Miért mondják agymosásnak a vallást?
Mert tudományosan bizonyított tények helyett hazugságokat tanítanak az embereknek, fenyegetéssel, bűntudatébresztéssel, hamis ígéretekkel.
Nem gyermekbántalmazás az, amikor a gyereket azzal fenyegeted, hogy "ne csináld ezt különben Isten mérges lesz", miközben a valóságban Isten helyett csak a rendőrnek kell engedelmeskedni, Sátán helyett a NAV-tól, Pokol helyett pedig a börtöntől kell félni?
Miért neveljünk az emberekbe kitalált lényektől, helyektől és büntetésektől való rettegést, amikor alapból elég stresszes az élet. Miért jó nemcsak a Rendőrségnek, de még Istennek is megfelelni? Miért jobb a börtön mellett még a Pokoltól is rettegni? Miért jobb rossz életkörülmények között várni a csudajó Mennyországot, mint tenni ezzel az egy életeddel valami pozitívat és a Földön kialakítani a saját Mennyországodat?
Mert nekik ezt kell mondaniuk érvek híján. Ez tulajdonképpen a karaktergyilkosság előszobája.
-Ne hallgass rá, mert ő agymosott! Hallgass engem, én felvilágosult és hiteles vagyok, itt a papírom róla.
Szóval magadra vetted :) Pedig szerintem egyértelműen fogalmaztam, hogy kikre vonatkozik. De hát te tudod :)
[#2 voltam]
Mért általában az.
De lássuk az ellenbizonyítást: kérek néhány érvet bármelyik isten létezése mellett!
(ugye nem kell magyarázni az "érv" szó jelentését?)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!