Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Valláskritika » Miért mondják agymosásnak a...

Miért mondják agymosásnak a vallást?

Figyelt kérdés
2015. jan. 14. 15:25
1 2
 1/20 anonim ***** válasza:
100%
Talán mert sokaknak hipotézis az egész, és ha hirdetik és sulykolják a hipotézist, akkor az agymosásként látják, főleg olyan erőszakos hit oktatók, mint a jehovások.
2015. jan. 14. 15:54
 2/20 anonim ***** válasza:
27%
Akik agymosásnak fogják fel a vallást, nekik az agymosásról lehet személyes tapasztalatuk, de a vallásról biztosan nem :)
2015. jan. 14. 16:19
 3/20 anonim ***** válasza:
90%
#2: Ez pont úgy hangzott, mintha egy agymosott vallásos írta volna :)
2015. jan. 14. 16:25
 4/20 anonim ***** válasza:
71%

Mert tudományosan bizonyított tények helyett hazugságokat tanítanak az embereknek, fenyegetéssel, bűntudatébresztéssel, hamis ígéretekkel.

Nem gyermekbántalmazás az, amikor a gyereket azzal fenyegeted, hogy "ne csináld ezt különben Isten mérges lesz", miközben a valóságban Isten helyett csak a rendőrnek kell engedelmeskedni, Sátán helyett a NAV-tól, Pokol helyett pedig a börtöntől kell félni?

Miért neveljünk az emberekbe kitalált lényektől, helyektől és büntetésektől való rettegést, amikor alapból elég stresszes az élet. Miért jó nemcsak a Rendőrségnek, de még Istennek is megfelelni? Miért jobb a börtön mellett még a Pokoltól is rettegni? Miért jobb rossz életkörülmények között várni a csudajó Mennyországot, mint tenni ezzel az egy életeddel valami pozitívat és a Földön kialakítani a saját Mennyországodat?

2015. jan. 14. 16:31
 5/20 anonim ***** válasza:
65%

Mert nekik ezt kell mondaniuk érvek híján. Ez tulajdonképpen a karaktergyilkosság előszobája.

-Ne hallgass rá, mert ő agymosott! Hallgass engem, én felvilágosult és hiteles vagyok, itt a papírom róla.

2015. jan. 14. 17:01
 6/20 anonim ***** válasza:

Szóval magadra vetted :) Pedig szerintem egyértelműen fogalmaztam, hogy kikre vonatkozik. De hát te tudod :)

[#2 voltam]

2015. jan. 14. 18:37
 7/20 anonim ***** válasza:
Csak viccesen kontráztam a viccesnek tűnő válaszodra ;)
2015. jan. 14. 19:12
 8/20 anonim ***** válasza:

Mért általában az.

De lássuk az ellenbizonyítást: kérek néhány érvet bármelyik isten létezése mellett!

(ugye nem kell magyarázni az "érv" szó jelentését?)

2015. jan. 14. 19:23
 9/20 anonim ***** válasza:
24%
Ha már itt tartunk, éppenséggel ellene sincs bizonyíték, nem csak mellette.
2015. jan. 14. 19:28
 10/20 anonim ***** válasza:
Mert nem bizonyítható, bizalmon alapuló "ismereteket" fogadnak el. Sajnos még akkor is, ha ez ellentmond annak, amit tudunk.
2015. jan. 14. 19:42
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!