Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Van köztetek olyan, aki bár a...

Van köztetek olyan, aki bár a világban szükségszerűnek tartja a vallást, mégis úgy kezeli "Istent", mint egy emberek által létrehozott fogalmat?

Figyelt kérdés

Valószínűleg elég nyakatekert kérdés lesz, de mi a véleményed azokról, akik bár vallásosak, mégis nem értik meg azokat akik vallással kapcsolatos kérdéseken vitatkoznak, vagy probálják bizonygatni Isten nem-létezését, és egyetértesz, közben tudod, hogy az emberek hozták létre a vallást szükségképpen.

És szerintetek mi az oka annak, hogy sokan, az emberek nagyrésze Istent egy olyan csodának fogja föl, akinek megkellene/és megtudja menteni az ő életét, vagyis úgy képzeli el, mint valami látható, tőle különélő lényt, aki az égben él, majd ateistának vallja magát?

Vagy egyáltalán, szerinted aki agnoszticizmusban él, annak milyen érzés?

2014. nov. 18. 23:06
 1/3 Ling-ce ***** válasza:
Vallásosnak lenni könnyű dolog, kiállni a megtámadott vallásunk mellett már nehezebb. Sokan hisznek, de nem merik mások előtt megvallani a hitüket. Ha valaki a saját vallása ellen érvel, az vagy inog a hitében, vagy képmutató. A vallás összeköti a természetfeletti világot a természetessel. Én egy olyan hídnak látom, amit kétoldalról kezdtek el építeni, és inkább Isten volt a kezdeményező, nem az emberek. Van, hogy a hídrészek nem érnek össze, mert az ember más istenséget keres, mint amilyen van. Mondjuk egy olyat, mint Aladin lámpásának dzsinnje, egy kívánságteljesítő, minden gondomat helyettem megoldó lényt. De talán ő maga is érzi, hogy ilyen nincs, és ahelyett, hogy az igazi felé fordulna, inkább ateistának vallja magát. Az utolsó kérdésedre nem tudok válaszolni.
2014. nov. 19. 16:59
 2/3 anonim ***** válasza:

A vallásosokat lenézem. Szó szerint.

De ettől még a vallás jó dolog. A valláson keresztül kiválóan lehet dróton rángatni a tömegeket, egységesíteni népcsoportokat, közös alapot, konzum gondolkodást adni nekik, hitet bármihez.

Én ha az ország vezetője lennék ész nélkül tolnám a zsetont a vallásba, (ahogy teszi is minden ország) remek társadalom kovácsoló, és irányító eszköz.

A legtöbb ember droiddá tehető, és ezt minden értelmes vezető kihasználja.

Nevetek rajtuk, de eszemben sem lenne elpusztítani a vallást. Az jó dolog, mi több brutálisan hasznos eszköz.

2014. nov. 20. 09:47
 3/3 A kérdező kommentje:

#Dowd

a te valaszodat jobban ertem, mint az elsot(furcsa, de nem tudok kulombseget tenni vallason beluli fajtaknak, alapjabaveve az egy Istenben hiszek), de szamomra isten egy fogalom, aminek- ahogyan te is irtad- megvan a tarsadalom osszekovacsolo ereje, ami szerintem fontos, de nem egy vezeto szemszogevel, vagy egy vezeto szamara, hanem maguknak az embereknek egymaskozt. Mas kerdes, hogy valaki erre manipulalaskepp tekint, en nem nezem le a "vallasosokat".:))

2014. nov. 22. 20:15

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!