Rosszul használod a kifejezést. A kikeresztelkedés régen annyit jelentett, hogy valaki más felekezetben megkeresztelkedett és onnantól annak a tagja volt. Ezt szeretnéd?
Ha nem akkor csak annyi amit írtak, hogy nem gyakorlod a vallást és kész.
szia
elmész személyesen, vagy levélben megirod annak a felekezetnek ahova kereszteltek, hogy nem szeretnél azon valláshoz tartozni.
Ha nem hiszel abban, amit a keresztelés jelent, miért akarnál kikeresztelkedni? Csak meglocsolták a fejedet egy kis vízzel, nem lett tőle semmi bajod.
Ha mégis zavar, hogy meg vagy keresztelve, akkor számodra többet jelent egy lubickolásnál. Akkor meg miért akarod levetni magadról?
Másképpen is megfogalmazom, hogy értsd, mennyire ellentmondásos a kérdés...
Világi, ateista szempontból: teljesen mindegy, hogy megkereszteltek-e, vagy sem. Senkit nem érdekel.
Egyházi szempontból: a keresztség nem egy állapot, hanem csak egy lehetőség. Ha nem akarod, hogy meg legyél keresztelve, nem is leszel megkeresztelve. Csak mondd azt Istennek: "nem akarom, hogy meg legyek keresztelve" - és onnantól kezdve nem is leszel megkeresztelve. Nincs Isten? Akkor keresztség sincs, és nem is vagy megkeresztelve, csak valamikor babakorodban összevizezték a fejedet.
Szerintem világos, mert ha mondjuk le akarnál keresztelkedni, akkor először fel kellene, ha pedig ki, akkor meg előtte nyilván be.
Azt most hirtelen nem tudom, hogy mi a helyzet az átkeresztelkedéssel, vagy a félrével, de az bizonyos, ha szét akarod, akkor az csak akkor lehetséges, ha már össze vagy.
Elvileg persze ez meg is valósulhat, ha mondjuk visszaköpöd a szenteltvizet a tartóba, de vigyázz, mert ha meglátják, akkor nekem azt súgja valami, hogy tényleg össze leszel.
Verve.
:)
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!