Logikátlan, vagy épp hogy érthető?
Logikátlan.
Miért az a nevük az igaz hívőknek, hogy istenfélők? Miért kell egy hívőnek félnie Istentől? És miért van az, hogy ha valaki nem hisz Istenben, azt nem meri szóvá tenni? Attól fél, hogy megbélyegezik, vagy hogy szörnyű halált hal? És Isten miért nem megbocsájtó? Pont ő az, akinek bele kéne látnia az ember lelkébe, és a gonosz tettek mögött is meglátnia a jót, nem? Tudom, félreérthető, ezért egy példa: ha valaki egész életében (vagy nagy részében) zsarnokoskodott valakin, vagy csak szimplán önző, irigy, hazug stb. volt, de a gondolatai, az érzései nagyrészt helyesek voltak, és szerette a családtagjait (mondjuk azokkal nem viselkedett hülyén), akkor miért ítéli őt a Pokolra? Vagy csak az én felfogásom sötét? Vélemények, minden mennyiségben.
Ráadásul Istennek tudnia kellett, hogy Éva ad majd az almából Ádámnak, merthogy előzőleg a Teremtés során a Kertben nyugalom és harmónia uralkodott, ez utóbbi pedig nincsen egyensúlyban a rossz nélkül!
Most azok válasza is érdekelne, akik nem a Bibliával a hónuk alatt nőttek fel.
Sziasztok! ;)
Na lássuk a medvét! :D
"Miért az a nevük az igaz hívőknek, hogy istenfélők? Miért kell egy hívőnek félnie istentől?"
Már előttem rávilágítottak arra a tényre hogy az "istenfélő" szó nem azt jelenti, hogy félnek istentől, hanem azt, hogy "követik istent."
"És miért van az, hogy ha valaki nem hisz istenben, azt nem meri szóvá tenni? Attól fél hogy megbélyegzik, vagy hogy szörnyű halált hal?"
Ne általánosíts! Minden ember különbözik. Nincs két egyforma ember. Egyébként is...Az a természetesebb ha valaki azt mondja hogy ő nem hisz istenben. A hitetlenek majdnem 100%a fel vállalja azt a tényt, hogy ők nem hisznek istenben, és sok hívő is azt mondja, hogy nem hisz istenben, csupán azért, mert manapság egyre több a hitetlen, köztük jómagam, és egyre kevesebben vannak a hívők. Röviden:A hitetlenek csaknem 100%a büszke arra, hogy nem hisz istenben, ezzel szemben a hívők kb.50%a büszke arra, hogy hisz istenben, csak azért, mert sok a hitetlen, és kevés a hívő. Attól fél a hitetlen, hogy megbélyegzik és szörnyű halált hal? Nem fél ilyen dolgoktól a hitetlen, mivel nem hisz istenben, ebből adódóan nem fél a "sors kezétől" sem. (Legalábbis én ezt tapasztaltam, és hitetlenként jómagam is így állok az efféle dolgokhoz.) =)
"És isten miért nem megbocsájtó? Pont ő az, akinek bele kéne látnia az ember lelkébe, és a gonosz tettek mögött is látni a jót, nem? Példa:Ha valaki egész életében (vagy nagy részében) zsarnokoskodott valakin, vagy csak szimplán önző, irigy, hazug stb. volt, de a gondolatai, az érzései nagyrészt helyesek voltak, és szerette a családtagjait (mondjuk azokkal nem viselkedett hülyén), akkor miért ítéli őt a Pokolra? Vagy csak az én felfogásom sötét?"
Eltaláltad. Ha lenne isten, neki nem az lenne a dolga hogy a gonosz cselekedetekben felismerje a jót. Aki zsarnokoskodott az emberek felett, önző, irigy, hazug, az miért ne kerülne a pokolra?(Már ha van ilyen hely. Hitetlenként én úgy vélekedek a pokolról is, mint istenről...Véleményem szerint nem létezik.) Hozok fel egy példát:Tegyük fel, létezik isten. Anyudat megölné egy bűnöző, mert mondjuk a családod pénzes, ezért megszabadult anyudtól. Mondjuk kapcsolatba tudsz lépni istennel, és ő azt mondja neked, dönts! Éljen, vagy haljon ? Akkor te azt mondanád istennek, hogy:"Hagyd élni, hisz a családjának viszi a pénzt, ezért ölte meg. Jó szándékkal ölte meg anyumat, ezért ha meghal anyum gyilkosa, remélem a mennybe kerül, mivel a családjáért ilyen önfeláldozó dolgokat tett." Nyilván nem ezt mondanád. Nem az járna a fejedben hogy ilyen és olyan jó szándékkal tette. Elég valószínűtlen példa volt, de gondolom a tanulságot levontad belőle. =)
Én ennyivel szerettem volna kiegészíteni a kérdésedre adott válaszokat. Szerencsére isten ilyen segítőkész embernek teremtett, és örülök hogy segíthettem neked. :)
Isten legyen véled! Ámen! ;-)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!