Szerintetek létező dolog a lélek?
DE most komolyan, engem ez érdekel.
Van olyan, hogy emberi lélek vagy csak ki van találva ?
Mármint ha én pl bántok valakit nem azért teszem mert nincs lelkem hanem mert úgy akarom, vagy mérges vagyok rá, vagy bántani akarom.
A pszichopata aki megöl valaki se lélek hiánya miatt teszi hanem mert agyilag nincs minde rendben nála, és erre rátett a családi és a szociális rossz helyzet.
Szerintem a lélek az maga a lény, az öntudata, személyisége. Test nélkül is létezik, megmarad.
Szellem 👻 nélkül viszont nincs lélek, bár én a magam szempontjából csak üzemanyagként vagy feltételként tekintek a szellemvilagra.
A szellemi lényeknek is van lelkük ilyen módon, hiszen van öntudatuk, személyiségük, akaratuk, érzelmeik.
Az állatoknak is van lelke szerintem, bár egy meztelen csigabiga vagy egy földtúró kukac nem túl kifinomult lelkivilaggal rendelkezik, az biztos.
Engem is érdekel és már sokat töprengtem rajta. Én arra a belátásra jutottam, hogy igen, a lélek létezik. A fogalom egy kicsit félrevezető, mintha az ember egy összetett gépezetre hasonló élőlény lenne, melynek önálló életre képes része a lélek. Egy bizonyos tekintetben ez úgy is van, ha azt értjük alatta amit az ember személytelen öntudatának nevezhetnénk.
Lehet ez ellentmondásnak tűnik, de ha a személyiséget közelebbről szemügyre vesszük, láthatjuk hogy a személyiség valójában nagyon különböző dolgok tarka gyűjteménye. Ide tartozik a test, az ember fizikai megjelenése, származása, társadalmi státusza, hírneve, vagyona, diplomája, ismerete, ismeretsége, képzettsége, képessége, stb. és ide tartozik az ego – egy árnyék egyéniség, melynek feladata az egyén védelmezése, előnybe helyezése. Egy felületes élet esetén ez az ego valójában a személytelen öntudat vagy lélek helyét bitorolja.
Vallásos kifejezésekkel azt mondanám, hogy van az embernek az isteni kiléte vagy lelke – a személytelen öntudata, és van a teste, és van a személyisége amit főleg az ego, egy árnyék-egyéniség vezérel.
A lélek az ember isteni kiléte, a nem anyagi kezdeményező Ihlet (a számára elrendelt tökéletes isteni ötlet). Az Ihlet ideiglenes segítő társa az ego, további fejleménye vagy kivetítése az anyagi világban a test és a személyiség (az isteni ötlet kivitelezése).
Érdemes ezt az írást elolvasni a bibliai vonatkozásról: [link]
A lényeg szerintem az, hogy az ember áll egy fizikai, látható testből, és egy Istentől kapott lélekből/szellemből. Az értelem szerintem valahol a kettő kapcsolódása lehet, hiszen az agyunkban sok folyamat zajlik le, mégsem hiszem, hogy egy csupán fizikai lény fel tudna vetni olyan kérdéseket például, mint ez a "lélek-téma"...
Az embernek tehát van egy halandó teste, és egy halhatatlan lelke is. Halhatatlan, mivel Isten a saját lelkéből adott nekünk, és Isten Örökkévaló. Az evilági testünk tehát megsemmisül (porrá lesz), de a Biblia szerint a feltámadáskor új testet kapunk!
Az egyéniségünk és a jellemünk is megmarad, így ugyan azok az emberek leszünk csak egy új, halhatatlan, tökéletes testben. Ezt konkrétan azokra értem, akik elfogadták Jézus megváltását, kegyelmét, és a Mennybe jutnak. Aki nem, az is fel fog támadni, és örökké fog élni, de Isten (a Szeretet) nélkül!
Az, hogy bántasz valakit, az nem azért van, mert nincs lelked, hanem azért, mert engedsz a Sátán csábításának, és neki engedelmeskedsz.
A pszichopata lehet, hogy sokszor tényleg nem tehet arról, amit tesz, de szerintem még az ő életében is vannak olyan döntéshelyzetek, ahol tudja választani a jót, és eldöntheti, hogy kire hallgat.
Természetesen én sem tudok mindent; amit leírtam, azt a személyes meggyőződésem és az alapján írtam, amit eddig megismertem Istenből.
Azt javaslom, hogy olvass bele a Bibliába, mert csak az tud hiteles információval szolgálni az emberről, aki megalkotta. És az Isten.
Valami miatt, amikor a kórteremben meghal valaki, akkor az orvosok, illetve a személyzet (akik igazán jól ismerik az embert) körülparavánozzák az illetőt, letakarják, és néhány órát békén hagyják. Nem viszik el azonnal a hűtőkamrába, vagy boncolásra. Nem zavarják...
Sok ateista orvos nem hisz ebben.
De még ők is hagyják békésen eltávozni a lelket a testből...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!