Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Valláskritika » Jehova Tanúi. Amikor ellent...

Jehova Tanúi. Amikor ellent mondotok a Bibliának, akkor ezt ti szándékosan csináljátok, vagy nem is vagytok tudatában?

Figyelt kérdés
2014. dec. 16. 15:48
1 2
 11/20 anonim ***** válasza:
ezek szerint te kedves kerdezo csak azert olvasol hogy kifogasokat talalj.egyebkent egyaltalan nem latom ertelmet a vadaskodasodnak
2014. dec. 17. 20:56
 12/20 A kérdező kommentje:
Kifogásokat mire? Ami feltűnő az,feltűnő.És láthatod,hogy nem egyedül én vettem észre ezeket a dolgokat,nem csak kitaláltam.De,hogy igazold,hogy vádaskodom,nyugodtan megcáfolhatod amiket a linkekben írtatok.
2014. dec. 18. 09:51
 13/20 anonim ***** válasza:
0%

Nincs mit megcáfolni, rajtad függ hogy Te mit keresel.

Érdekel-e Téged a Biblia üzenete? Ha érdekel, akkor megtalálod az értelmét, ha arra fogol összpontosítani.

Most képzeld el magadat az elsö századba. Jézus búcsúzik a tanítványaival. A tanítványok a néhány éves tanítás után sem értik pontosan, mi is lesz.

Tudod mit kérdeztek Jézustól? "Uram, nem ez idöben állítod-e helyre az országot Izraelnek"? Cselekedetek 1:6

Képzeld még mindig nem értették meg, hogy a földi Izraelt mint kiváltságos nemzetet Isten már elvetette.

Tudod mit mondott nekik Jézus? a 8 vers folytatja: "Nem a ti dolgotok tudni az idöket....és itt a parancs a királyság hirdetésére.....

Amikor megkapták a Szent Szellemet, majd azután nyílt fel a szemük és fokozatosan megértettek sok mindent.

De tudod azt, hogy nem egyszerre?

Hallottál róla ugye, hogy a zsidók törvénye szerint kötelezö volt a férfiaknak a körülmetélkedés.

Hogy érezted volna TE magadat, ha pogányból lettél volna keresztény, és az egyik azt mondta volna, hogy muszály körülmetélkedned, a másik azt hogy nem. Cselekedetek 15 részében van az egész történet leírva.

Jézus ezt mondta: Megismeritek az igazságot, és az igazság szabadokká tesz titeket.

Nekünk nem újdonság az, hogy a múlt század elején még a Tanúk is ünnepelték a karácsonyt, míg felismerték az eredetét.

Nem újdonság nekünk az sem, hogy valamikor a Tanúk is dohányoztak, míg fel nem ismertük, hogy ez helytelen.

Ezt mind elolvashatod az irodalmainkban. No és? Mi a helyes, abbahagyni, vagy csak azért hogy nené mit mond valaki, hát akkor csinálom tovább, még ha helytelen is...Hosszúra sikerült :)

2014. dec. 18. 11:30
 14/20 A kérdező kommentje:
Linkeltem pár példát,hogy mit kifogásolok veletek kapcsolatban,persze most is terelést kapok válaszul,ezen már nem is lepődöm meg.Én azt nem értem,akkor miről prédikáltok ti hitelesen? Tiétek a mennyei királyság,meg fel vagytok hatalmazva az igazság hirdetésére,mindenkit meg akartok menteni,közben alapvető dolgokban mentek a Biblia ellen.És ezek nagyon sok embernek nyilvánvalóak rajtatok kívül,nem kell hozzá 5 év megvilágosodási idő,hogy felismerjétek.Tehát ezek alapján ki hatalmazott fel titeket,hogy hirdessétek a Bibliát,mint igazságot,aminek tudói vagytok?
2014. dec. 18. 14:15
 15/20 anonim ***** válasza:
0%

Látod, félre érted az egészet. :(

Mikor valami a Biblia alapján meg van neked magyarázva, azt nem fogadod el. Az neked terelés.

Te dolgod, szabad akaratod van, azt teszel, választol amit akarsz.

2014. dec. 18. 14:57
 16/20 A kérdező kommentje:
Nem,nekem az a terelés,amit most is csinálsz.Linkeltem nektek példákat,hogy lássátok miket írtok."Egészen véletlenül" nem reagálsz rájuk,hanem másról kezdesz el beszélni.Olyan dolgokat akarsz megmagyarázni,amit nem is kértem.Ezt külön tanítják nektek,hogy,hogyan kell hülyére venni az embereket,ha nem mertek kiállni a titeket ért kritikával szemben? Ezt tanította Jézus?
2014. dec. 18. 15:22
 17/20 anonim válasza:
Te Kérdező miért vagy fellázadva?? Nyugalom! Mindenkinek szabad akarata hogy milyen vallási nézetben hidjen. Jézus sem bizonygatott senkinek semmit és ő is járta a világot hirdette az igazságot. Mint most Jehova tanui. Egy kérdésem lenne...aminek válaszát már Jehova tanuitol hallottam. Kíváncsi vagyok a tiédre.
2014. dec. 20. 21:05
 18/20 anonim válasza:
Van menyország és pokol?? És ha van akkor az Isten miért küldi gyermekeit ha rosszak voltak örök kínlódásra szenvedésre? Hisz Istenben nincs gonoszság és nincs benne bosszúvágy!
2014. dec. 20. 21:10
 19/20 A kérdező kommentje:

"Jézus sem bizonygatott senkinek semmit és ő is járta a világot hirdette az igazságot."

Igen,csak ő egyensúlyban volt a saját igazságával.Neki ezért nem kellett bizonygatnia.

2014. dec. 21. 09:24
 20/20 A kérdező kommentje:

"Van menyország és pokol??"

Van,mindkettő.

"És ha van akkor az Isten miért küldi gyermekeit ha rosszak voltak örök kínlódásra szenvedésre?"

Nem küldi oda őket.Ezt a hitetlen emberek hirdetik,akik nem hisznek Isten jóságában.

2014. dec. 21. 09:32
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!