Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Valláskritika » A Pápa mrgbolondult?

Come back kérdése:

A Pápa mrgbolondult?

Figyelt kérdés
Kijelentette, hogy hisz az evolúcióban. Tehát ez teljesen ellentétes a Bibliával. Hiszen nem a majomból fejlődőtt ki az ember az evolúció segítségével! Ráadásul napjaink tudósai megcáfolták ezer félekeppen a Darwini elméletet. S erre ez az öreg, akinek elődei a máglyán égették el nem is olyan régen az ilyen és ehhez hasonló kijelentéseket tevőket. Ez volt az utolsó dobása a katolikus egyháznak. Vallást váltok. :I
2014. dec. 1. 13:25
1 2 3
 11/29 anonim ***** válasza:
36%
Ebből is látszik, hogy a vallások ideje leáldozott.
2014. dec. 1. 16:19
 12/29 anonim ***** válasza:
73%
Sehol sem jelentette ki hogy HISZ az evolúcióban.
2014. dec. 1. 16:28
 13/29 anonim ***** válasza:
5%

Nem ez még nem az utolsó dobása

egyébként nem csak Ő, hanem mindenki, aki biblia ellenes tanitásokat és dolgokat Tanit, azoknak leáldozóban van a népszerűsége,

Az evolució támogatása egy magát kereszténynek vallótól elárulja, hogy a Teremtő hatalmát cáfolja és ellene dolgozik,

persze nem csak az evoluciót támogatók hanem mindenki aki Isten elleni dolgokat Tanit, és tesz

2014. dec. 1. 16:41
 14/29 anonim ***** válasza:
91%
Az effajta hozzáállással magadról is kiállítasz egy bizonyos bizonyítványt.
2014. dec. 1. 17:01
 15/29 szp72 ***** válasza:
97%

A pápa nem mondta, hogy kötelező hinni az evolúcióban, ő csak annyit mondott, hogy ő elfogadja.

Érdekes, hogy az eretnekégetés még belefért a világképedbe, csak az evolúció nem. Mindenesetre túl nagy modernséggel nem lehet megvádolni.

2014. dec. 1. 21:28
 16/29 anonim ***** válasza:
97%

"Ez volt az utolsó dobása a katolikus egyháznak. Vallást váltok. :I"

Lehet, hogy erős, de őszinte leszek: buta és öntelt katolikusokra nincs szüksége az Egyháznak, szóval ha ennyire nem érted sem az Egyház tanítását, sem az evolúciót, akkor jobb is, ha mész, Isten hírével.

Egyébként 5. és 8. válaszoló leírta a lényeget: az Egyház eddig sem állított olyat, hogy az evolúció teljesen ellentmond a Bibliában

2014. dec. 1. 22:32
 17/29 anonim ***** válasza:
98%

A tudomány állítása szerint egy közös ősről van szó, nem majomról!

A többi ostobaságodra nem is reagálok, a természettudományos ismereteid még egy ált iskolásét sem érik el, lenne mit bepótolnod.

2014. dec. 1. 23:07
 18/29 Salx Narval ***** válasza:
66%
Engem végül is hidegen hagy, hogy a Pápa és az egyház mit gondol a világról de valahol megértem azokat aki kiakadtak ezeken a nyilatkozatokon. Nem az a gond, hogy ő kijelentette az összeférhetőséget, hanem az, hogy ezzel megkérdőjelezte a Biblia hitelességét is, na ez már gond lehet egy hívő ember számára. Én ugyan nem vagyok vallásos, de kíváncsi lennék, hogyan képzeli összhangba hozni a teremtést az evolúcióval úgy, hogy ne sérüljön a Biblia szellemisége. Mert ugye magát teremtést lehet képletesen értelmezni ebbe beleférhet sok minden, mert hát nem lehet tudni, de mi van a lényegi mondanivalóval? Ha az örökletes bűn is mese, akkor borul minden. Ha hívő lennék én is magyarázatot várnék a Pápától és nem csak egy kijelentést.
2014. dec. 2. 04:02
 19/29 anonim ***** válasza:
39%

A katolikus vallás szerint a Pápa Szent Péter utódja, Jézus földi helytartója.

Vallási kérdésekben tévedhetetlen.

Nem is igazi katolikus az, aki eme tévedhetetlenségét kétségbe vonja, hiszen vallásának egyi alaptétele, Egyházának alapvető pillére.

Aki háborog, nem tekinthető tovább az Egyház igazi tagjának, tehát nem kell vallást váltania, hiszen önmaga írta ki az igazi katolikusok közül magát!

.

A hit a hittételek, a vallásosság az Egyház működésének feltétlen elfogadását jelenti.

A többi mese és háborgás.

2014. dec. 2. 05:09
 20/29 anonim ***** válasza:
46%
Feribátyánk, jót nevettem a tréfán, nem is értem miért pontozták le /szomorú lett ám a magyar nép/
2014. dec. 2. 07:52
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!