Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Valláskritika » Hazudik-e az a keresztény,...

Hazudik-e az a keresztény, aki azt mondja a gyermekének, hogy a mikulás hozza az ajándékot?

Figyelt kérdés
repülő szánon jön, bemászik a kéményen, Jézuska hozza az ajándékot, stb. ezek hazugságok?
2014. nov. 25. 10:11
1 2 3 4
 31/34 Kései Sirató ***** válasza:
Kedves Kérdező! AZ én gyerekeimnek tényleg egy Mikulás hozza az ajándékot. Nem hallottál még ilyen szolgáltatásról? Elárulom neked, hogy van ilyen , itt Pesten is. Ha szeretnéd , hogy úgy jöjjön hozzátok a Mikulás, hogy nem hazudsz, akkor rendeld oda és akkor tényleg az lesz az igazság. Nem mese, nem ámítás, tényleg ott lesz nálatok egy hús-vér igazi Mikulás. Amúgy a Biblia nem tiltja, hogy 6-án édességet kapjanak a gyerekeid.
2014. nov. 27. 13:33
 32/34 A kérdező kommentje:
ez igaz, nem tiltja. de kiábrándítalak, az nem a mikulás, hanem egy mikulásnak öltözött ember, mert ha a mikulás lenne, szánon érkezne, rénszarvasokkal, ahogy azt mondják a gyermekeknek, nem azt mondod ugye,hogy 5000-ért béreltem ki kovács bélát, és transittal érkezett, 2,4-es dízellel?
2014. nov. 28. 10:27
 33/34 Andizsuzsi ***** válasza:
31%

filoszgod!

Nekem erről más a véleményem, de miután ebben a véleménykülönbségben nem fogunk egyezségre jutni, ezért javaslom, hogy egymás véleményét tiszteletben tartva itt zárjuk le a témát. Bármelyik másik témában bármikor szívesen cserélek veled véleményt. További szép napot!

2014. nov. 28. 11:47
 34/34 anonim ***** válasza:
45%

Érdekes. Ha ennyire ágálunk ellene, hogy mikulásozzunk a gyerekekkel, mert az hazugság, akkor ezt miért nem vonatkoztatjuk a bibliai mesékre is? Azzal persze tömhetjük a fejüket.

A "kegyes hazugságról" meg annyit, hogy én még egyedül a vallás kapcsán találkoztam ilyennel, amikor rokonom az anyukám tudta nélkül elvitt gyülekezetbe, én meg őszinte gyerek voltam és persze elmondtam anyámnak, és persze nem örült neki. A rokonom szerint meg kegyes hazugság lett volna nem elmondani. :S

De ha ez megnyugtat, kedves kérdező, engem sose vágtak át a Mikulással, én született ateista vagyok. :)

2014. nov. 28. 17:25
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!