Hazudik-e az a keresztény, aki azt mondja a gyermekének, hogy a mikulás hozza az ajándékot?
Vajon mit mondanak az ateisták a gyereküknek, miért nem kell dolgozni, iskolába menni november 1-jén?
A mesék, a mondák hozzátartoznak az emberi léthez, semmi közük a vallásossághoz abban az értelemben, amiben a kérdező kérdezi.
Ateistáknál ki hozza dec. 6-án az ajándékot?
Szia!
Hazudik, de ettől gyerek nem lesz hazudós a köznapi értelemben. Mit is csinál a szülő, amikor a Mikulásra fogja az ajándékozást? Eláll az ajándék után járó hálától és azt másra ruházza át, mintha a köszönet nem neki járna. Itt nem arról van szó, hogy valamely hiba vagy szándékos rossztett kerülne letagadásra, egyszerű önvédelemből.
Gyermekkoromban nagyon vártam a Mikulást!
Tök jó volt hogy az anyám meg az apám, a nagyszüleim, az óvónéni, a szomszéd, a kis dalok,mesék így átvertek! Élveztem a várakozást és persze az ajándékokat is! Mint akkoriban még nagyon sok kölök körülöttem! Együtt örültünk! Még a virgácsnak is! Mert szép volt és izgalmas kaland!
Én ezt kívánom minden kisgyereknek! És azt, hogy ettől annyira váljék hazuggá mint én!
Kedves kérdező!
Neked van gyereked? Ő nem kap semmit Mikulásra?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!