Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Valláskritika » Hazudik-e az a keresztény,...

Hazudik-e az a keresztény, aki azt mondja a gyermekének, hogy a mikulás hozza az ajándékot?

Figyelt kérdés
repülő szánon jön, bemászik a kéményen, Jézuska hozza az ajándékot, stb. ezek hazugságok?
2014. nov. 25. 10:11
1 2 3 4
 11/34 anonim ***** válasza:
Igazat mond természetesen. Ahová meg nem jön a Mikulás vagy nincs kémény vagy ateista.
2014. nov. 25. 12:43
 12/34 Andizsuzsi ***** válasza:
50%

Vajon mit mondanak az ateisták a gyereküknek, miért nem kell dolgozni, iskolába menni november 1-jén?

A mesék, a mondák hozzátartoznak az emberi léthez, semmi közük a vallásossághoz abban az értelemben, amiben a kérdező kérdezi.

Ateistáknál ki hozza dec. 6-án az ajándékot?

2014. nov. 25. 13:37
 13/34 A kérdező kommentje:
a gyermekeiknek azt mondják, a mikulás. nem sokkal később meg ezt: a Jézuska. majd nemsokkal később: anyuszi tojja a tojást, stb.
2014. nov. 25. 15:07
 14/34 Andizsuzsi ***** válasza:
0%
Ez most mire is volt válasz, kérdező?
2014. nov. 25. 15:13
 15/34 A kérdező kommentje:
sokan csodálkoznak: hol tanul ez a gyerek hazudni. erre.
2014. nov. 25. 16:52
 16/34 Pietrosol ***** válasza:
100%

Szia!

Hazudik, de ettől gyerek nem lesz hazudós a köznapi értelemben. Mit is csinál a szülő, amikor a Mikulásra fogja az ajándékozást? Eláll az ajándék után járó hálától és azt másra ruházza át, mintha a köszönet nem neki járna. Itt nem arról van szó, hogy valamely hiba vagy szándékos rossztett kerülne letagadásra, egyszerű önvédelemből.

2014. nov. 25. 17:24
 17/34 anonim ***** válasza:
100%

Gyermekkoromban nagyon vártam a Mikulást!

Tök jó volt hogy az anyám meg az apám, a nagyszüleim, az óvónéni, a szomszéd, a kis dalok,mesék így átvertek! Élveztem a várakozást és persze az ajándékokat is! Mint akkoriban még nagyon sok kölök körülöttem! Együtt örültünk! Még a virgácsnak is! Mert szép volt és izgalmas kaland!

Én ezt kívánom minden kisgyereknek! És azt, hogy ettől annyira váljék hazuggá mint én!

2014. nov. 26. 00:06
 18/34 Salx Narval ***** válasza:
100%
Persze, hogy hazugságok ezt egy bizonyos kor után mindenki tudja. De mi ezzel a gond? Nekem ugyan semmi. Jó annak akinek csak e miatt kell aggódnia amikor megítéltetik az élete. Aki másképp érzi ne tegye, vagy menjen és gyónja meg.:D Minden esetre megnézném milyen képet vágna a pap egy ilyen gyónás után.:D Személyes véleményem az, hogy kisebb vétség ez a "hazugság" annál mintha kivonnánk a gyerekek életéből ezt a kis "varázslatot" és örömöt. Tegyen mindenki a saját belátása szerint és hagyja, hogy más is ezt tegye.
2014. nov. 26. 04:14
 19/34 A kérdező kommentje:
a gond az, hogy a biblia szerint nincs kegyes hazugság, sőt, egyáltalán ne hazudjunk, ezt írja. a saját gyerekednek hazudsz? és félrevezeted? én is elhittem, egy ideig, de utánna nagy csalódás volt, hogy csak hazugság, és a többiek ki is nevettek, és kigúnyoltak, hogy még hiszek benne. :-(
2014. nov. 26. 10:01
 20/34 Andizsuzsi ***** válasza:
46%

Kedves kérdező!

Neked van gyereked? Ő nem kap semmit Mikulásra?

2014. nov. 26. 12:00
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!