Szerintetek is hazugság a biblia?
És szerinted az magyarázat rá hogy isten teremtette? Mert ha igen akkor mond el nekem ennek a nagy tudásnak a birtokában hogy hogyan teremtette az isten a világot, de ha már itt tartunk akkor ki teremtette istent? Na akkor válasz az egészre isten? A biblia meg nem más mint használati utmutató hogyan legyünk bárányok akik nem képesek felelős döntésekre, mert ha valami történik velünk egyből azt mondjuk hogy isten hibája meg ilyenek. Én régen is templom kerülő voltam és most is az vagyok. Nem bírtam azt amikor bementem mindenki rimánkodott hogy bocsájtsd meg büneinket. Negatív, lehúzó és ugyan ezt gondolom a bibliáról is elkezdtem olvasni es az első pár fejezetben azt éreztem hogy én teljesen bünös egy ember vagyok. Régen is jó biznisz volt ez és ma is az.
Bár nemsokára jön majd egy új vallás, de az már egy másik történet :D
A hazugság kemény szó, én inkább úgy fogalmaznék, hogy egyedül az Újszövetség az érték (persze sokszor az is ellentmond magának, de szerencsére ott még elég feltűnőek a hamisított, hozzátoldott részek).
Nem vetem el az Ószövetséget, csak úgy hiszem, hogy nem igazán ad megfelelő útmutatást a keresőknek és Jézus szavának is ellent mond. Sokan depisek lesznek tőle és vannak benne (erkölcsileg is) undorító részek.
Egy biztos: az Ószöv. szellemileg Jézus bokájáig sem ér föl és max csak elrettentő példának jó.
A legfontosabb eltérés az Új-és Ótestamentum között az istenképben van és sajnálom azokat, akik a Mindenhatót az Ószöv-i isten jellemvonásaival ruházzák fel.
Hamisításokhoz: János maga figyelmeztet a Jelenések végén, hogy ilyen megtörténhet.
"elkezdtem olvasni es az első pár fejezetben azt éreztem hogy én teljesen bünös egy ember vagyok. Régen is jó biznisz volt ez és ma is az."
Igazad van, én emlékszem 6-10 éves lehettem, amikor először a kezembe vettem a Bibliát, elkezdtem olvasni és irtó nagy csalódás volt, nagyon kellemetlenül éreztem magam. Persze gyerekfejjel egyből letettem az egész könyvet, egyszerűen éreztem, hogy rossz, isten nem lehet ilyen, ez nem fair.
Szerencsére később Krisztus az utamba került és megváltoztatta az életemet (az apokrif iratok sokkal közelebb állnak a tanításaihoz, mint az Ószöv.) Hihetetlen misztériumokat tár elénk.
Véleményem szerint, az Ószöv. hozzátoldása a jézusi erkölcshöz eredményezte az egyház hatalmát, hiszen, ha tisztán Jézus szavára hallgattak vna az emberek, senki sem lett vna olyan hülye, h búcsúcédulákat vegyen, meg kiirtsa a más vallásúakat.
...Gresham-törvény
Hát persze, hogy az.
Akárcsak a többi hasonló.
Szánalmas, ellentmondásos és zavaros ókori legenda gyűjtemény.
És a római birodalom és az utódja érdekeit szolgáló tanmese.
"...amit leirnak benne az csak egy vallashoz kapcsolodik."
Téves!
A Biblia két részből áll, nevezetesen:
- Ószövetség és
- Újszövetség.
Az Ószövetség része Mózes öt könyve, aminek a zsidó vallásban külön neve is van és minden zsinagógában megtalálható: Tóra!
Máris megdőlt az "egy valláshoz" kapcsolódás.
Meg kell említeni, hogy a muszlim vallás is sokat átvett a Bibliából, mint az Ó-, mint pedig az Újszövetségből.
Ha a keresztyénységet egyként tekintjük, máris három vallás alapja a Biblia.
.
A Bibliának több olvasata lehetséges, ezért nem szabad egy-az-egyben hazugságnak nevezni.
Lehet olvasni, mint
- történelemkönyv. Ez olvasatában sok igazat ír, hiszen régészeti bizonyítékok vannak;
- testi egészségügyi előírások könyve;
- mentális egészségügyi előírások gyűjteménye;
- vallási tézisek, előírások gyűjteménye.
.
A fenti felsorolások alapján egyértelműen hazugságnak aposztrofálni a Bibliát igen nagy hiba!
#11 (B.Bence 15)
Ne csak üveggel próbáljad ki, hanem gyurmával is!
Meglásd, egészen más eredményt kapsz!
.
Vélemény nyilvánítása előtt nem árt megismerni a folyamatokat.
Ha 15 éves vagy, van még bőven mit tanulnod, például az ütközési hőről.
Tanulni nem szégen, féltudással véleményt mondani nem okosság.
A mesékre nem szokás azt mondani, hogy hazugság, elvégre nem a valós világ leírását és hitelességet várunk tőlük.
Az, hogy kinek milyen tévképzetei vannak vele kapcsolatban, az már más kérdés.
De igazán lehetne legalább eredeti, nem korábbi mesék összeollózása.
Nem egy valláshoz kapcsolódik?
Persze hogy nem.
A kereszténység a zsidó vallás szektája.
Ki gondolta volna...
És az egész úgy lett összeollózva a kor környező vallásaiból.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!