Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Valláskritika » Jehova Tanúi miért válogatnak?

Jehova Tanúi miért válogatnak?

Figyelt kérdés
Elnézem a gyülekezeteket itt,ahol már nem egézséges Tanú van azt emberszámba sem veszik,nem hogy csóri tolókocsis párt találjon köztük,de még nem is keresik a társaságát az ilyen sérült embereknek.
2014. nov. 11. 16:52
1 2
 11/17 anonim ***** válasza:

üdv, látom ismered a bibliát, helyes! Jehova nem-házas szolgái közül a legfőbb példa Jézus Krisztus volt. Teljesen lekötötte Isten akaratának a cselekvése. „Az én eledelem az, hogy annak akaratát cselekedjem, aki elküldött engem és az ő munkáját elvégezzem” (János 4:34). Mennyire elfoglalt volt: prédikálás, betegek gyógyítása, és így tovább! (Máté 14:14). Jézus őszintén törődött az emberekkel és jól érezte magát közöttük, férfiak, nők és gyermekek között. Sokat utazott a szolgálata során és alkalmanként mások is elkísérték (Lukács 8:1–3). De mennyivel nehezebb lett volna, ha egy feleség és kisgyermekek is elkísérik! Kétségtelen, hogy a magánosság előnyös volt Jézus esetében. Ma az egyedül élő keresztény hasonló előnyöknek örvendhet, különösen ha arra kérik fel, hogy félreeső vagy veszélyes területeken szolgáljon.

11 De mások is gyakorlatiasnak és érdemesnek találták a magánosságot. Jefta leánya önként teljesítette atyja fogadalmát és egyedüllétben élt egy olyan társadalom közepette, amely nagy súlyt helyezett a házasságra és a gyermekáldásra. Örömet talált Jehova szolgálatában és érdemes megjegyezni, hogy mások rendszeresen buzdították is erre. Ugyanis „évről évre elmennek Izrael leányai, hogy dícsérjék a gileádbeli Jefte lányát, esztendőnként négy napig” (Bírák 11:34–40). Hasonlóképpen a házas keresztényeknek és másoknak is dicsérniük és buzdítaniuk kellene azokat az egyedül élő nőket, akik ma bátorsággal szolgálják Jehovát.

12 Fülöp négy szűz leánya „prófétált” (Cselekedetek 21:8, 9). Ezek a hajadonok sok megelégedést nyertek Jehova dícséretére végzett tevékeny szolgálatukból. Hasonlóképpen ma is sok egyedül álló fiatal nőnek van meg az a jutalommal járó kiváltsága, hogy úttörőként vagy teljes idejű Királyság-hírnökként szolgálhat. Ezek valóban dícséretet érdemelnek, mint ’a jó hírt közlő asszonyok nagy serege’ (Zsoltárok 68:11, [68:12, Károli]).

13 Pál apostol előnyösnek találta az egyedüllétet. Sok ezer mérföldet utazott a szolgálata során, és nagy nehézségekkel találta szembe magát; sok veszélyt, álmatlan éjszakát, gyötrő éhséget kellett kiállnia (2Korinthus 11:23–27). Mindez kétségtelenül sokkal nehezebb és nyomorúságosabb lett volna számára, ha történetesen nős lett volna. Azonkívül egyáltalán nem valószínű, hogy ha családot kellett volna felnevelnie, abban a kiváltságban részesül, hogy a „nemzetek apostola” lehet (Róma 11:13). Minden elszenvedett nehézsége és megpróbáltatása ellenére Pálnak elsőkézből szerzett bizonyossága volt afelől, hogy a nőtlen állapot jutalommal járó életforma. béke :-)

2014. nov. 12. 15:43
 12/17 A kérdező kommentje:

ma 15:43

A JT lányok nagyon beképzeltek,Ők is várják a királyfit amúgy..

2014. nov. 12. 16:15
 13/17 Salx Narval ***** válasza:
Kedves kérdező, te tanú vagy és mozgássérült, vagy csak ezek a tapasztalataid velük szemben? Csak azért kérdezem mert nem mindegy szerintem. Ami azt illeti az én nejem is várta a herceget, de csak én jutottam.:D Szerintem minden lány várja és mi férfiak is várjuk a királylányt, nekem bejött remélem te is megtalálod a magadét, ezt szívből kívánom.
2014. nov. 13. 05:24
 14/17 anonim ***** válasza:
üdv, nos beképzeltségnek is lehet tekinteni a határozottságot. és beképzeltségnek is lehet tekinteni azt, hogy valaki ragaszkodik a biblia erkölcsi irányadó mértékekeihez. az szerintem nem beképzeltség, hogy nem adja magát oda egykönnyen. régebben évekig tartott, míg "ágyba vittek" egy kiszemelt lányt, tudom, furcsa lehet, hogy vannak még ilyenek napjainkban. béke :-)
2014. nov. 13. 10:41
 15/17 ceri ***** válasza:
60%
Túl nagy a felhajtás J T körül. Még a végén fontosnak hiszik magukat. :) Szerintem kár ennyit foglalkozni velük. A Dolly nevű bárány is érdekesebb náluk.
2014. nov. 13. 12:01
 16/17 anonim ***** válasza:
39%
Cery te öt vetted feleségül? :D Bocs...ez csúnya volt tölem, de nem tehetek róla, hogy éles a fantáziám :D
2014. nov. 13. 12:33
 17/17 xeniah ***** válasza:

Kedves Kérdező! A te problémádnak nem sok köze van a JT-hez, nagyon sok fizikailag teljesen egészséges férfi hasonló cipőben jár, azaz nem talál társat magának. Elég csak szétnézni itt a gyakorin.

Az emberszámba vétel és a társválasztás két különböző dolog. A házasság egy komoly dolog, mivel egy életre szól, így nem mindegy, hogy kivel kötöd össze az életed, és nyugodtan szabad válogatni úgy a nőnek, mint a férfinak, nincs az előírva sehol, hogy az első felbukkanó lehetséges jelölttel kell összeházasodni ;)

Képzeld, én is vártam annak idején a "herceget", és ahogy telt az idő, nem az volt bennem, hogy most már akár a "lovászfiú" is megtenné, hanem az, hogy ha nem jön el a herceg, inkább maradok egyedül, mert úgy sokkal könnyebb, mint összekötve lenni egy olyan társsal, akivel nem találod az összhangot. És egyébként eljött a hercegem, és azt tudom mondani, hogy érdemes volt rá várni :)

És persze, ott van minden emberben a társ utáni vágy, de ez egy olyan dolog, amit Isten be tud tölteni. Fordulj Hozzá, Ő tud neked teljes életet adni akár társsal, akár társ nélkül.

Nem tudom, hallottál-e Nick Vujicicről, ő végtagok nélkül született. Most már felesége és gyermeke is van, de én még akkor hallottam őt beszélni, mikor mindez a láthatáron sem volt, és nem egy elkeseredett ember szólt belőle, mert személyesen megtapasztalta Isten szeretetét. Emiatt nem is nevezte volna magát "csóri tolókocsisnak", hiszen Isten gyermeke lett (persze előtte nehéz harcai voltak, egy időben öngyilkos is akart lenni).

Itt meghallgathatod:

https://www.youtube.com/watch?v=eKXWiCACHWk

2014. dec. 4. 15:52
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!