A wikipediában azt olvastam, hogy 2000-től Jehova tanuinak is fel van szabaditva a vértranszfúzió. Az egyik ismerősöm szerint náluk a gyülekezetbe nem jelentették, a vének szerint ez nem igaz és a wikipédia hülyeséget állit. Mi az igazság?
Javaslom hívd rá a gyámhatóságot az "ismerősödre", egy ilyen kijelentés gyakorlatilag felér azzal, hogy "felőlem megdögölhet".
A véres dologról meg annyit, hogy valóban az ókori bölcsek, akik összehordták és a maguk kénye kedve szerint kialakítottak egy vallást, na ők tényleg nem tudták mi az a vértranszfúzió, de az ostoba szokásjogban, aki akkortájt még meglehetősen erős volt, benne foglaltatott, hogy ne egyél vért. Ezt továbbgondolták a mindenféle szekták, így lett belőle az, hogy "ne vigyél be idegen vért a te véredbe" vagy valami ilyesmi sült ki belőle. A jehovista észkombájnok ezalatt azt is értik, hogy se szájon, se seggen, se transzfúzión keresztül ne vigyél be vért a testedbe, mert akkor pipa lesz a Spagettiszörny és elküld Hitler mellé a pokolba rőzsét szedni. Utána továbbgondolták a dolgot, itt tartunk most, tehát semmi vérből származó dolgot nem használnak, de a fejemet rá, hogyha az egyik amerikai fejes tatán csak a vér segíthetne, akkor fénysebességgel módosítanék a törvényeiket, hogy létjogosultságot nyerhessen a saját vallásuknak a szembeköpése.
" a vén múmiák Amerikában rájöttek, hogy sok megdöglik a birkáik közül azért, mert nem kaphatnak vért, a halott emberből meg nem lehet hasznot húzni"
Én se tudtam volna szebben mondani :D Respect.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!