Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Valláskritika » Isten miért bízza más emberekr...

Ozmium42 kérdése:

Isten miért bízza más emberekre, hogy átadják nekünk az Ő üzenetét, ha ezt ő maga is megtehetné közvetlenül?

Figyelt kérdés
2014. nov. 3. 02:02
1 2 3 4 5
 31/42 anonim ***** válasza:
100%
Ezt a kérdést már én is feltettem. Ráadásul azt sem értem,miért jó neki,hogy emberek által összetákolt könyv segítségével kelljen megtudnunk mit is akart,amit aztán annyiféle módon érthetünk,ahányféle módon csak akarunk, arról nem is beszélve,hogy a fordításokkal is csak csavarunk rajta egyet.
2014. nov. 4. 16:00
 32/42 anonim ***** válasza:
25%

Ha Isten kozvetlenul szolna hozzank, olyan lenne, mintha beleneznenk egy atomvillanasba - mert szerinted hogy hatna egy olyan mondat, aminek egyetlen szava (legyen) megteremtette a vilagot?

Ha meg emberi formaban szolna, akkor nem hinnenk neki, ugy, ahogy Jezusnak sem hittek, illetve most sem hisznek azoknak, akik Istenrol beszelnek.

Ha meg azt varod, hogy igy hangokat mondjon.. akkor nyitva all elotted a dilihaz, mint azok elott, akik "hangokat hallanak".

2014. nov. 4. 21:25
 33/42 anonim ***** válasza:
61%
Ha annyira tudja milyenek vagyunk,akkor úgyis megoldaná,hogy elhiggyük..
2014. nov. 4. 21:47
 34/42 A kérdező kommentje:
A próféták hogy csinálták?
2014. nov. 4. 21:54
 35/42 anonim ***** válasza:
25%

Nem tudom minek farazstom magam azzal, hogy valaszoljak, de...

A profetak alapjaraton treniroztak magukat, bojttel, imatkozassal, hogy ne suljenek oda, ha Isten szol hozzajuk.

Nyitottak voltak a jelek olvasasara. Es nem mentek pszihologushoz, ha hangokat hallottak. Es ha a hangok igazat szoltak, profetek voltak. Ha viszont nem tamasztottak ala a tortenesek azt, amit mondtak, nagyon gyorsan agyonkovezes altali termeszetes szelekcio aldozatai lettek.

2014. nov. 4. 22:36
 36/42 Salx Narval ***** válasza:
49%
Ugyan már, miért lenne olyan mint egy atomvillanás. Ha hinni lehet a Bibliának akkor nagyon sok emberhez szólt ha akart, sőt kérésre is, nem halt meg senki tőle, különben ki hirdette volna őt. Ráadásul el is hitték amit mondott, hiszen lejegyezték, hogy tovább adhassák. Ha létezik Isten azért nem szól, mert nyilván nincs mit mondania, ha volna tuti, hogy elmondaná.
2014. nov. 6. 04:37
 37/42 anonim ***** válasza:
15%

36, Amikor Mozes felment a sinai hegyre, hogy tenyleg kozvetlenul beszeljen Istennel, akkor az, hogy mas meg a hegy kozelebe sem tudott menni, erosen a "atomvillanas" dolgot tamassza ala.

Mindenesetre, azert elegge lealacsonyitonak tartom, hogy egyesek azt varjak Istentol, hogy majd Isten szoljon hozzajuk. Ennyi erovel azt is varhatank, hogy maga Bill Gates telepitse a gepukre a windowst, ha Bill azt akarja, hogy windowst hasznaljunk...

2014. nov. 6. 13:17
 38/42 Salx Narval ***** válasza:
35%
Azt írtam "ha akar" Mózessel nyilván akart beszélni, a többivel nem. Mit nem lehet ezen érteni? Tehát ő dönti el, hogy "villant" vagy sem, nem automatikus a dolog.:D
2014. nov. 6. 17:38
 39/42 A kérdező kommentje:

"A profetak alapjaraton treniroztak magukat, bojttel, imatkozassal, hogy ne suljenek oda, ha Isten szol hozzajuk."

Ez nyilván nem igaz, egyrészt azért, mert az önsanyargatás csak gyengít, másrészt az nyilvánvalóan kiderül a Bibliából, hogy nem csak ilyen emberekhez szól. Mózes sem trenírozta magát, mielőtt megszólalt neki a csipkebokor.

2014. nov. 6. 17:41
 40/42 anonim ***** válasza:
0%

Kerdezo, nyilvanvaloan minden nem igaz, amit te nem igaznak nyilvanitasz.

Legyel olyan kedves, es mutasd meg, hogy hol beszelt Isten "nem csak ilyen emberekhez", kozvetlenul.

Komolyan erdekel, mert nekem nem remlik, olyan, hogy "csak ugy", random, nem szellemileg felkeszult emberhez szolt volna, kozvetlenul, nem almok, es profetak altal.

Es foleg olyan erdekel, amikor nem "tiszta" emberhez szolt, mert a zsido torvenyek megkovetelnek bizonyos kovetelmenyeket, amit be kell tartani.

Termezetesen, az ozonviz elotti dolgok nem szamitanak. Az elott tenyleg beszelt Isten kozvetlenul az emberekkel, nem csak azokkal, akik aktivan kerestek.

2014. nov. 6. 19:04
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!