Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Valláskritika » Isten miért bízza más emberekr...

Ozmium42 kérdése:

Isten miért bízza más emberekre, hogy átadják nekünk az Ő üzenetét, ha ezt ő maga is megtehetné közvetlenül?

Figyelt kérdés
2014. nov. 3. 02:02
1 2 3 4 5
 11/42 anonim ***** válasza:
52%
Talán nem bízza rá senkire, csak egyesek kisajátítják maguknak ezt a közvetítői szerepet.
2014. nov. 3. 09:04
 12/42 anonim ***** válasza:
8%

Mi magunk vagyunk ISTEN. Mindannyian egy vagyunk!

Valójában nincs különállás, csak "itt" érzékeljük annak.

Teljesen mindegy, hogy melyik részére bízza az üzenetet, mert az a része is Ő!

A létezés egy darabból áll!!! Nincs több...

2014. nov. 3. 10:14
 13/42 anonim ***** válasza:
0%
üdv. úgy van, ahogy írod, Isten megtehetné ezt. azt írja a biblia, hogyha ti nem tanúskodtok, majd a kövek fognak. az indok, amiért Isten embereket bíz meg ilyen feladattal, az a szeretet. a Teremtő amikor megalkotta az embert, egy paradicsomi kertbe helyezte, és azzal a feladattal bízta meg, hogy terjessze ki azt az egész földre. természetesen nem okozott volna neki problémát, hogy az egész földet paradicsommá tegye, Ő mégis csak egy kis részét tette azzá, mivel tudta, hogy az embernek örömet okoz az, ha ő maga is "teremthet", létrehozhat valamit. ugyanez az indok az üzenetátadásban is. sok embernek örömet okoz ez a munka. illetve tökéletlen emberként azok is folyamatosan változnak, akik ezt a munkát végzik, az "aki locsol, maga is vizes lesz" elv alapján. Isten szava élő, és erőt fejt ki, azaz a biblia olvasása által kerülnek sokan közel Istenhez, ezt a könyvet viszont Isten akaratából olvashatják az emberek, azaz Isten mégiscsak "közvetlenül" szól az emberekhez, ahogy irja a biblia, hogy "Isten adja a növekedést". :-)
2014. nov. 3. 10:57
 14/42 A kérdező kommentje:

A Biblia hogy lenne közvetlen? Egy írott szöveg eleve nem számít közvetlennek, de ha ráadásul nem is a feladó írja, hanem emberek, akkor megint csak más emberektől hallottam/olvastam Istenről, ami nem valami jó, főleg, ha belegondolunk, hogy az itt hozzászóló, tanúságtévő emberek is mindannyian így vannak ezzel. Isten ezzel nem arra kér, hogy higgyek benne, hanem arra, hogy higgyem el holmi emberek egyébként csodás, szokatlan és bizonyíthatatlan állításait, sőt, mivel ezek nem mind Isten üzenetét közvetítik, ezért még rostáljak is (de mi alapján?!), és még a kész irodalom különböző fordításai és értelmezései is közül válasszam a jót, ha létezik ez egyáltalán, persze fővesztés terhe mellett.

Lehet, hogy a prófétáknak örömet okozott a prófétálás, de ez irreleváns, ha a többieknek élet-halál kérdése, hogy hisznek-e Istenben, vagyis elhiszi-e néhány ókori vadidegennek, hogy láthatatlan lények mit mondtak NEKIK azzal kapcsolatban, hogy NEKÜNK miben kell hinnünk, és mit kell csinálnunk.

2014. nov. 3. 12:06
 15/42 anonim ***** válasza:
76%

Had válaszoljak a legidegesítőbb és legelcsépeltebb keresztény közhellyel "Isten útjai kifürkészhetetlenek."

Amúgy alapvető társadalomtudományi anyag, hogy a vezető mindig olyan ideológiát választ, amit kellően kiforgathat és azáltal még inkább megszilárdítsa az uralmát. A fejemet rá, hogy Jézus egy tetves szóval nem mondta, hogy a vallásai vezetők lakjanak akkora palotában és akkora kényelemben, ami már tényleg csak isteni mértékekkel mérhető.

Íme egy példa:

Van egy adott állítás: "A macska fent van a fán". Egy hierarchikus rendszer vezetői ezt úgy fordítják le, hogy "a macska azért fent van a fán, mert én azt mondtam neki, és láthatjátok, hogy jól van, ezáltal az én utasításaimat követve ti is jól lehettek." Hitler így értelmezte: "A nemes macska fent van a fán, mert az alávaló egerek elvették az életterét, szerezzük hát vissza azt és legyen újra a föld a macskáé". Szóval ezeregy módon ki lehet forgatni egy állítást, hogy azáltal te kerülhess egy adott társadalom vezető szerepébe. ha a társadalmat asztalosok vezetnék, akkor így hangozna "A macska fent van a fán, mert nincs neki kanapéja meg étkezőasztala, kövessetek hát minket és lesz bútorotok bőségesen." Jézus ezt mondta: "A macska fent van a fán, de nyugodtan lejöhet, én békével fogadom és az asztalomhoz invitálom, a többi macskával együtt békességben", erre pár száz évre már így hangzott "a macska fent van a fán, de lejöhet, ha elfogad engem urának és szellemi vezetőjének, máskülönben kivágom alóla a fát és azzal együtt hullhat a porba a mocskos állatja".

2014. nov. 3. 13:00
 16/42 anonim ***** válasza:
59%

Isten berekedt az özönvíz alkalmával, ezért alkalmaz papokat.

Mivel ők Isten szolgái, kijár nekik a jólét, öltözhetnek selyembe, bársonyba és a libacomb is dukál nekik, bár a jó pápa a Davidsonját felajánlhatja jótékony célra is, feltéve, hogy nem esik nehezére, meg aztán pápaként jobb, ha limuzinnal furikázik.

Akinek Isten a munkaadója, az igazán közelebb van a tűzhöz, én nem sajnálom tőlük a jólétet, hiszen úgy tűnik, igazság még a menyekben sincs, akkor meg miért legyen itt a Földön?

Jogos és méltányos, hogy a hívő tömegek telitömjék a papság zsebét, hiszen ők Isten szavát tolmácsolják, ezért nagyon is megérdemlik.

2014. nov. 3. 13:22
 17/42 anonim ***** válasza:
0%

ISTEN Mindenkivel és mindennel kapcsolatban áll állandóan, mert minden ami létezik, azonos vele! A kérdés csak az, hogy ki képes "meghallani" a közvetlen üzeneteit.Egyébként mindenkinek válaszol a feltett kérdésére! Mivel ez csak keveseknek sikerül, ezért az arra alkalmasakkal osztja meg az általános érvényű közlendőket.

Ennyire egyszerű valójában a válasz a kérdésedre.

2014. nov. 3. 14:05
 18/42 anonim ***** válasza:
80%

Valójában mindegy hog ki mondja, hogy egymás szemeinek kinyomása rosz, és egymás segítése pedig jó dolog.

Nem a "hírvivő" a fontos hanem a hír.

És ezek a hírek nem annyira bonyolultak.

Persze sokan túlbonyolítják, hogy saját szerepüket kiemeljék, de a lényeget Jézus elmondta egy mondatban :

"Új parancsot adok néktek, Szeressétek egymást, ahogy én szeretlek benneteket."

A többi csak ködösítés.

2014. nov. 3. 14:14
 19/42 anonim ***** válasza:
21%
üdv, kérdező. én egy gyárban dolgoztam, ahol elég sokan voltunk. a vezérigazgató német volt. szerinted amikor valamijen utasítás érkezett, személyesen ő jött le? nem, írásban, magyarul kaptuk az utasításokat, a titkárnőjétől. mit gondolsz, hányan reklamáltak a miatt, hogy nem hiszik el, hogy ezt az igazgató akarja, és ők nem hajlandóak teljesíteni egy titkárnő kéréseit? nos, nem volt ilyen. ugyanígy habár valóban emberek írták a bibliát, Isten szelleme vezette őket, hogy pontosan azt írják le, amit a Teremtő akar. hidd el, Istennek, aki az egész univerzumot fentartja, és működteti, nem okoz gondot egyetlen könyv fenntartása a földön, úgy, ahogy azt ő szeretné.
2014. nov. 3. 15:58
 20/42 anonim ***** válasza:
Azok az emberek, akik továbbadják Isten üzenetét, megerősödnek hitükben. Ezt a jelenséget egyes vallásos közösségek is kihasználják a közösség üzenetének terjesztésére és a tagok hitének megerősítésére.
2014. nov. 3. 16:03
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!