Aki Jehova Tanúi vallásából kilépett meg tudná indokolni miért? Illetve ezek után nem üldözték-e a Tanok?
Figyelt kérdés
2014. nov. 1. 14:16
11/18 anonim válasza:
üdv, a biblia sehol nem írja, hogy csak jt-k menekülnek meg, és az örtorony sem írja, hogy minden kiközösítés jogos, sőt, felválalja, hogy tökéletlen emberek követnek el hibákat. mindenesetre szívesen elolvasnám azokat az EREDETI PÉLDÁNYOKAT, amiben le vannak írva, hogy mikor jön el a világvége, stb. szerintem ilyet soha nem írt le a szervezet, ezek egyedi elgondoláson alapuló egyedi akciók voltak, de ha valakinek van ilyen perdöntő EREDETI KIADÁSA, azt szívesen elolvasnám. vajon a katolikusok, akik rengeteg embert megöltek az inkvizíció és a keresztes háborúk alatt, az akkor az igaz vallás? érdekes, hogy jt még nem ölt jt-t, nem tudom, katolikus ölt e már katolikust, vagy református reformátust, stb. szerinted?
12/18 Salx Narval válasza:
Kedves utolsó válaszadó, természetesen eredeti példányom nincs. Nem is azért írok mert a szemetekre akarom vetni a tévedéseket, egyszerűen nem érdekel ki mikor miket jósolgat, pusztán csak a kíváncsiságodat szeretném kielégíteni az érintett témában. Itt elolvashatod ha érdekel és ha van rá lehetőséged utána is járhatsz hiszen feltünteti a kiadvány évszámát és oldalszám szerint idéz. Nektek talán van eredeti vagy általatok lefordított példány, ott ellenőrizheted a hitelességét.
13/18 Salx Narval válasza:
Bocs a lényeg lemaradt.:D [link]
14/18 anonim válasza:
üdv, nincsen ilyen példányunk. ugye megérted, hogy idézőjelbe tenni magyar szöveget, és azt a szervezet által kiadottnak tekinteni, miközben akkoriban nem jelent meg magyar kiadás, súrolja a félrevezetés valamelyik szintjét.
15/18 Salx Narval válasza:
Persze, hogy megértem de szerintem ekkorát nem lódítanának úgy, hogy a pontos helyét is megadják. Túl könnyen cáfolhatnák az egészet ott ahol vannak eredeti példányok. Én csak arra gondoltam, hogy talán az öregebbeknél megvannak még azok a fordítások amiket ti fordítottatok és sokszorosítottatok. Talán a központi helyeken megőrizték őket. A rokonaimnak is volt egy rakás ilyen kézzel írott másolatuk, bár ez már nagyon régen volt, nem hinném, hogy még ma is őrizgetnék őket.
16/18 anonim válasza:
értem, de ha vannak is ilyenek, mármint egyénileg fordított és nyomtatott példányok, azt egyik bíróság sem ítélné meg úgy, hogy a szervezet gondolatait közli. ugyanis egyéni akcióról van szó, mint ahogy írod is. a helyes az lenne, ha már idézőjelet használnak, akkor az idézőjelbe az angol, azaz 1969-ben tényleg megjelent hivatalos példányt idézik,és az alapján, aki akarja, lefordíthatja. sajnos véleményem szerint az "idézett" magyar szöveg vétlen vagy szándékos hibákat tartalmaz pár lényeges helyen, ami alkalmassá teszi a félremagyarázásra. béke. :-)
17/18 Salx Narval válasza:
Egy biztos mostanában már csak azt mondják a rokonaim is, hogy közel a végítélet és nem bocsátkoznak dátumhoz kötött időhöz, mint régebben. Ami azt illeti, nem csak JT-i jósolták meg a világvégét, rengetegen próbálkoztak már ezzel különböző korokban és különböző okokra hivatkozva, a legtöbben persze a Biblia apokalipszisének idejét jósolták meg. Szerintem azért maradtak meg az emberekben csak a JT jóslataik mert nálunk ők hirdették leghangosabban. Legalábbis mi idősebbek jól emlékszünk még, pláne azok akiknek ismerősei, rokonai is vannak köztük. Minden jót neked is.
18/18 anonim válasza:
üdv, valóban, én is ismerek olyanokat, akik konkrét dolgokat mondanak, pl: 2 éven belül, még ebben az évtizedben, 2030-ig biztosan, stb. de ezek egyedi vélemények, sokszor túlbuzgó személyek elképzelése, reménye. de nem Jehova tanúi tanítása. miként nem katolikus tanítás az sem, hogy pedofiloknak kell lenni a papoknak, csak egy kettő, vagy több az. az a tanú, akiről ez kiderül, és figyelmeztetés ellenére továbbra is ilyeneket mond, meg lesz feddve, majd ha még mindíg ilyeneket tanít, ki lesz közösítve. ragaszkodnunk kell Isten szavához, ami ezt írja:Azt a napot és azt az órát senki nem tudja, sem az egek angyalai, sem a Fiú, csak az Atya. mindezek ellenére azt, hogy közel a vég, a világ állapotából, és a bibliai próféciákból láthatjuk.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!